Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#761 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 01 September 2020 - 11:51 AM

Lmao, tasika, si videla cele na Obali? Tam jih sploh ni in je cena za parcelo lahko pol miliona.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#762 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 01 September 2020 - 11:58 AM

No saj, jaz si moram najprej se razdelati,ce si res zelim ziveti v hisi. Ker, saj si,ampak ne na vrat na nos in za vsako ceno.

Ker ce si res zeliva oba, bomo ze nekako.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#763 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 01 September 2020 - 12:01 PM

Podgana 10 je komunalni prikljucek...meni je to veliko, Domzale imajo okrog 6 se mi zdi da sem brala. No 20 je pa itak pretirano...s cim to opravicijo?
  • 0

#764 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17084 posts

Posted 01 September 2020 - 12:08 PM

Lmao, tasika, si videla cele na Obali? Tam jih sploh ni in je cena za parcelo lahko pol miliona.

Ne poznam kaj glede tistih koncev. Svašta no. Meni so to res bajne cene, pa da imaš pol še za hišo zidat denar. Kdor ima, hvala bogu. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#765 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 01 September 2020 - 12:21 PM

Komunalni je odvisen od kvadrature.... V Nm je recimo za 240 kvadratov (K+P+M) cca 15k, v eni manjši občini poleg pa 5k.... 

Midva imava ogledanega nekaj, kjer že stoji ena hiša gor (bi jo rušila), tako da samo doplačava za razliko v kvadraturi...

• 0

#766 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86421 posts

Posted 01 September 2020 - 12:37 PM

Tasika, katera razen mene pa je se iz Lj in kako ves, kaksne so cene parcel? Midva ce bova kdaj gradila, ne bova v Lj, ker pac ni realno.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#767 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts

Posted 01 September 2020 - 12:40 PM

Tasika, jp, absurd, cena hise v zaledju ista kot stanovanje v Sthlm (primerjam zaradi standarda).
  • 0
Pablo Picasso

#768 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17084 posts

Posted 01 September 2020 - 12:46 PM

Sestrična je ravno pred kratkim kupila parcelo in je razlagala kakšne so cene, sta tudi morala it malo ven na koncu mislim da. 

• 0

[Napoleon]

#769 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86421 posts

Posted 01 September 2020 - 12:51 PM

Aja. Jaz kar malo tesnobna postanem ob misli, da bi se selila “malo izven Lj” in opazam, da ta pojem malo drugace dojemam, ker sem ze celo zivljenje par km od centra (mogoce ker ne maram vozit).
  • 0

― V. Van Gogh

#770 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 01 September 2020 - 12:56 PM

Ja, z busom ali kolesom res ne mores. Z avtom je pa pljunek do Ljubljane.
Ancka, nasa je pol manjsa pa je bilo pred 10 leti 19k za 200m2 na 500 parceli. S cim opravicijo, ne vem. Je pa hudo malo parcel tu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#771 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 01 September 2020 - 01:00 PM

Ne vem, vsaka občina ima to malo po svoje. Vem, da so imeli v tej manjši občini (ki se je odcepila od MO Novo mesto) iste komunalne, kot jih je imel Nm, potem pa so ga pred par leti, na račun tega, da bi privabili mlade družine, oziroma ljudi, ki bi sploh hoteli živeti tam  ( :lol: ), znižali.

• 0

#772 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts

Posted 01 September 2020 - 01:02 PM

Jina, zakaj bi se pa sploh selila, a nista v lastniski hisi zdaj? :)
  • 0
Pablo Picasso

#773 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 01 September 2020 - 01:05 PM

Aha, si mislim kaksna problematika je tam :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#774 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 01 September 2020 - 01:11 PM

Obala je res katastrofa. Baje Rusi to kupujejo precej. So pa parcele drage, čim so na bolj "priljudni" lokaciji. Brat tudi gradi hišo v okolici Škofje loke in je dal za parcelo 100k. Hiša bo pa tudi okrog 200k.
Meni so to tudi nepojmljivi zneski. Bi morala na glavo past, da 20-30 let delam samo za to. Zakaj vas pa ful rine v hiše?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#775 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 01 September 2020 - 01:14 PM

Mogoce, ker ze celo zivljenje zivimo v hisi. Ne vem. Jaz rabim malo zemlje, zelenjavni vrt, kaksno sadje, da gres okoli hise, ograda za psa mogoce...
Meni je tak standard bivanja nad stanovanjem. Obcutek, da si malo v naravi.
  • 0

Tumblr

#776 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17084 posts

Posted 01 September 2020 - 01:20 PM

Se strinjam Podgana, jaz se na smrt dolgočasim v bloku, nimam si kaj začet. :) Nisem navajena. 

• 0

[Napoleon]

#777 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 01 September 2020 - 01:33 PM

Moj zato, ker bi imel rad vrt, delavnico, da bi lahko kaj zunaj pocel... Jaz bi tudi zaradi vrta, na nacin terase, pa vec prostora, vec zasebnosti, ni mi pa vsec, da bi bilo vec za pospravljati, haha. Sploh, ce pomislim na to obdobje s cisto malimi. Pa oba sva v hisah zivela, to zagotovo pripomore.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#778 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86421 posts

Posted 01 September 2020 - 01:55 PM

Jina, zakaj bi se pa sploh selila, a nista v lastniski hisi zdaj? :)

Ja, saj še nič resno ne planirava, razmišljava pa že dolgo o selitvi. Ta hiša je čisto prevelika za nas tri, stroški (mesečni in za vzdrževanje) so ogromni, pa še nekaj bolj osebnih razlogov je. Lokacija mi je pa idealna v vseh pogledih.

• 0

― V. Van Gogh

#779 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27975 posts

Posted 01 September 2020 - 01:59 PM

Tudi mene preseneča navdušenje mladine nad tovrstnimi investicijami. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#780 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 01 September 2020 - 02:10 PM

Tudi jaz sem živela v hiši, na kmetiji. Vse te razloge razumem, ne pa tega, zakaj bi potem delal pol življenja za to, ali je kvaliteta življenja res tako višja za tako ceno. Pa seveda so tudi minusi: veliko časa in stroškov gre za vzdrževanje, veliko je pospravljanja..
Vsakemu svoje itak, jaz pač lahko primerjam življenje v hiši 20 let ali pa v bloku skoraj 10 let.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users