Jaz nikoli nisem ne eno in ne drugo, vedno preko maila. Ampak večinoma so že v razpisu tako zahtevali.
Mi je pa čudno, da ponekod res sprejemajo samo pisma, saj smo vendar v 2014.
Posted 01 October 2014 - 04:44 PM
Jaz nikoli nisem ne eno in ne drugo, vedno preko maila. Ampak večinoma so že v razpisu tako zahtevali.
Mi je pa čudno, da ponekod res sprejemajo samo pisma, saj smo vendar v 2014.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 October 2014 - 04:46 PM
Jaz sem vedno pošiljala prek e-maila, razen če ni bilo izrecno zahtevano, da pošljem prek pošte.
Posted 01 October 2014 - 05:07 PM
za delodajalca pošiljanje prošenj preko e-mailov ravno ni poceni. Delodajelc mora potem na scoje stroške vse vloge s priponkami sprintati in če je takih vlog čez 200 to ravno ni tako malo plus, da ne govorim, da ti to vzame kar nekaj časa. Tako, da tisti, ki izrecno želijo prejti prošnje po navadni pošti je to predvsem zaradi zgoraj omenjenih razlogov.
Posted 01 October 2014 - 05:09 PM
Za delodajalca pošiljanje prošenj preko e-mailov ravno ni poceni. Delodajalec mora potem na svoje stroške vse vloge s priponkami sprintati in če je takih vlog čez 200 to ravno ni tako malo plus, da ne govorim, da ti to vzame kar nekaj časa. Tako, da tisti, ki izrecno želijo prejeti prošnje po navadni pošti je to predvsem zaradi zgoraj omenjenih razlogov.
Posted 01 October 2014 - 05:11 PM
Jaz pa raje pošiljam po pošti, vsaj za kake bolj "resne" zadeve. Za študentsko delo npr. ne.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 October 2014 - 05:52 PM
Ponudba ni enako prijava.
Prijavljam se na način, ki je naveden v oglasu - če je elektronsko ali po pošti, vedno izberem elektronsko pošto. Par ponudb sem pa že poslala po klasični pošti, ja.
luci, sej ni treba vseh sprintat, sprintajo se samo od kandidatov, ki izpolnjujejo vse pogoje. Vsaj mi smo tako delali. Ostale smo itak elektronsko hranili v posebnih folderjih na mejlu. Na koncu itak potrebuješ CV/prijavo samo od izbranega kandidata, da ju vtakneš v personalno mapo.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 October 2014 - 05:59 PM
Ja, jest sm za to službo prijavo poslala preko neta in na razgovoru je imela šefica kadrovske sprintano, kar sem poslala in celo nekaj označeno, če se prav spomnim... tega je že več kot 8 let, zdej bom že kmal dobila prvo jubilejno nagrado za 10 let delovne dobe, hehe
Posted 01 October 2014 - 06:55 PM
Jaz enako kot Špela. Če je v oglasu napisano po pošti ali po mailu, pošljem po mailu, ker mi je lažje. Edino včasih raje po pošti, če je potrebno še kakšne dodatne priloge dat zraven ali se podpisat ipd. Ponudbe pa sem večinoma po navadni pošti poslala, razen, če so imeli kje objavljen svoj uradni mail naslov, sem nekaterim kar tja poslala.
Na mojedelo in teh straneh, kjer je možnost, da kar preko njihove strani pošlješ prijavo, pa jo pošljem na ta način, razen, če v oglasu piše, da lahko tudi preko maila.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 October 2014 - 08:56 PM
Da ne bo pomote, sama se tudi vedno, če je le možnost prijavljam preko e-maila. Želela sem sam izpostavit stran delodajalca, v kolikor mora ta vse prošnje sprintati sam. Špela, to pa je odvisno od organa, pri nas niti slučajno ni opcija, da se kake prošnje ne bi sprintalo in hranilo tudi v fizični obliki. <ponekod se stvari delajo še vedno zelo zastarelo in tega se pač ne da spremeniti čez noč, če vodilno osebje o tem ne želi slišati nič.
Posted 01 October 2014 - 08:59 PM
Aja pa bistvo printanja je v tem, ker je to vgodna pošta, vse kar pride na mail se šteje kot vhodna pošta in vso hodno pošto smo mi dolžni poskenirati in evidentirati v e-pravosodje, ker pa je naš računalniški sistem precej zastarel se dokumentov ne da iz elektronske pošte prestavit recimo v e-pravosodje ampak je treb to vse sprintat in nato poskenirati itd.
Posted 15 October 2014 - 01:44 PM
če komu pride prav
Podjetje Future Art d.o.o. vabi k sodelovanju grafičnega oblikovalca/ko.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 October 2014 - 10:22 AM
Eno vprašanje s področja zaposlitve v JU:
...če je za razpisano delovno mesto pogoj delovne izkušnje X let, jaz jih pa nimam, potem sploh nima smisla, da se prijavljam na to delovno mesto, ker me po sistematizaciji itak ne morejo vzet. Je tako?
Posted 28 October 2014 - 10:49 AM
Posted 28 October 2014 - 10:59 AM
Aha, sem si mislila.
Hvala, -supergirl-, sam ta evidenca je bolj loterija, ne
Posted 28 October 2014 - 11:03 AM
Posted 28 October 2014 - 02:50 PM
V praksi se to ne izvaja, saj pri nas se ne. Gre v fascikel in to je to. Za moj pojem je popolnoma brezsmiselno pošiljati prijavo, če ne izpolnjuješ razpisanih pogojev, delodajalcu s tem sam delo narediš, nič drugega. Ker dolžen je sprejeti vsako vlogo, jo ustrezno evidentirati in arhivirati plus odgovoriti.
Posted 28 October 2014 - 03:58 PM
Posted 28 October 2014 - 04:19 PM
Jaz poznam primer iz prve roke (javna služba), ko je punca poslala prošnjo (bil je razpis) in ni bila poklicana na razgovor. Čez eno leto, ko so pa na hitro potrebovali nov kader so šli čez stare prijave, jo poklicali na razgovori in je dobila službo.
Posted 28 October 2014 - 05:24 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users