V zadnjem letu so zmanjšali razdaljo med sedeži. Moj mož komaj sedi na njihovem letalu, naslednjič bo treba vzeti extra leg room.
Moj tudi. Na srečo so leti trajali samo dobro uro, tako da je zdržal.
Posted 30 March 2018 - 03:51 PM
V zadnjem letu so zmanjšali razdaljo med sedeži. Moj mož komaj sedi na njihovem letalu, naslednjič bo treba vzeti extra leg room.
Moj tudi. Na srečo so leti trajali samo dobro uro, tako da je zdržal.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 17 May 2018 - 12:38 PM
YES, prav vse iz videa drži.
Ravno na zadnjem long-haul letu je nekdo tako smrdeče prdel, da sem mislila, da bom bruhala.
Kateri so bili pa vaši najhujši sopotniki na letalu?
Posted 17 May 2018 - 01:52 PM
Na letu do Tanzanije ena gospa srednjih let, ki nama je skoz neki razlagala, potem pa vzela rjuho in se čez glavo pokrila in spala in se pritoževala čez stevardese, ki jo budijo in naju, ker sva pač morala na wc. Drugače pa nič posebnega, ampak nimam za seboj veliko večurnih letov, tu se te neprijetnosti bolj izražajo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 August 2018 - 12:56 PM
Mož je imel emergency v službi in je zato štartal na letališče z zamudo. Na letališču bo imel ful malo časa za vse preglede in formalnosti, tako da je velika verjetnost, da bo zamudil let. Verjetno bo šlo za minute. Kaj lahko stori v tem primeru? Se sploh da kako ukrepat? A je imela katera že podobno situacijo?
Posted 28 August 2018 - 01:10 PM
Posted 28 August 2018 - 01:19 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 August 2018 - 01:53 PM
Uspelo mu je
Posted 28 August 2018 - 02:19 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 August 2018 - 03:18 PM
Če je tvoja krivda, da zamudiš let, nič kaj. Pozanimaš se ali je možno prebookiranje in za kak znesek. Če je možno, si preračunaš ali se bolj splača kupit novo karto ali plačat znesek za prebookiranje. Če brebookiranje ni možno, pa pač poiščeš novo najcenejšo karto do tvoje destinacije.
Če pa zamudiš let po krivdi letalskega prevoznika (npr. zaradi zamude prvega leta), pa ti morajo poiskati alternativni let do tvoje destinacije.
V B. primeru, je takoj ko je videl da bo šlo na tesno poklical letalsko družbo za nasvet. Edino kar je lahko operater storil v tistem trenutku je, da je preveril kategorijo njegovih letalskih kart. Na srečo so omogočale spremembe. V primeru, da bi zamudil letalo bi se moral oglasit na okencu letalske družbe, kjer bi mu poiskali sedež na naslednjem prostem letu. Pri tem bi moral plačat t.i. penalty fee. V kolikor tega ne bi storil, bi mu propadel tudi povraten let. Ne vem pa, če bi moral doplačati tudi razliko v ceni leta ali ne. Tako je bilo konkretno v njegovem primeru, ima pa verjetno vsaka letalska družba svoje finte.
Posted 21 January 2019 - 01:04 PM
Kako je na letališčih z pumpico za astmo? A kaj komplicirajo, jo je treba dat med tekočine ali jo lahko imaš v torbici? Kak pameten nasvet za prenašanje? Škatlice namreč nebi vlačila s sabo, kr tak v kufer vrečt pa me je strah, če se kje tak zagodzi, da bi se brezveze praznila.
Posted 21 January 2019 - 01:08 PM
A je več kot 50ml? Jaz bi jo dala med tekočine in imela vrečko s tekočinami v torbici.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 21 January 2019 - 02:20 PM
Hmm, na eni piše 100 mikorgramov na drugi pa 160 mikrogramov.
Posted 21 January 2019 - 02:26 PM
To so vsebnosti aktivne sestavine, ne pa kolicino tekocine v embalazi.
Pomoje za zdravila ni problem, bi pa jih tudi jaz imela zraven z ostalimi tekocinami v prozorni ziplock vrecki. Pa mogoce se navodila/splosceno skatlico za vsak slucaj, da nimas kakih tezav.
Posted 21 January 2019 - 02:27 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 21 January 2019 - 02:31 PM
^Fino! Se mi je zdelo, da gre za izjemo, neke podobne finte so bile tudi glede hrane za dojencke (formula, pouches, frutki), ce mi spomin prav sluzi.
Posted 22 January 2019 - 07:34 AM
Sem jaz tudi našla, da za pumpice nebi smelo biti težava. Hvala.
Posted 28 January 2019 - 07:46 AM
je katera potovala za Ryanairom pred kratkim? Kako je zdaj z temi ročnimi prtljagami? Me smo kupile karto preden so dali ven to novo direktivo o priority in ročni prtljagi. Upam, da ne bodo komplicirali.
Posted 28 January 2019 - 08:18 AM
Posted 28 January 2019 - 09:09 AM
Mah, me smo bile low budget orientirane in nam ni bil problem oddat ročne prtljage, itak je bila vključena v ceno. Zdaj pa je priority skorajda must oz. moraš v vsakem primeru ročno doplačat ali kako je že. no upam, da nam ne bodo kaj komplicirali.
Mi je pa smotano, zdaj s tem čekiranjem par ur prej.
Posted 28 January 2019 - 09:19 AM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users