turmeric je kurkuma. vegan sir maš po večjih merkatorjih/šparih. jušno osnovo lahko po moje tut sama narediš iz vegan kocke (a jo ima Alnatura?)

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo
Posted 09 March 2013 - 07:43 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 09 March 2013 - 07:44 PM
Turmeric je kurkuma, rumeno izgleda (osnova curry-ja).
Veganskih jusnih zacimb je pa kar nekaj, veliko jih dobis v kockah, sicer pa Vegeta natur (to je tista v zelenem pakiranju) - dobis prakticno povsod.
Za sire pa tezje povem, ker me ze nekaj casa ni v Slo in nisem navdusenec, bo katera druga porocala .
Posted 09 March 2013 - 07:45 PM
Turmeric je začimba.
Veganske jogurte in mocarelo sem jaz našla v Maximarketu, salame prodajajo tudi v Leclercu, Kalček ima pestro ponudbo.
Jušne osnove so pač zelenjavne (vseeno preveri sestavine).
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 March 2013 - 07:47 PM
Kako smo usklajene .
Posted 09 March 2013 - 09:43 PM
Posted 09 March 2013 - 10:20 PM
V Sparu ga imajo
Posted 10 March 2013 - 12:00 AM
Ga še nisem probala, bom ob priliki. Se nekako pač izogibam sirom. Nisem vedela, da ga ima Špar, moram preverit, če je tudi tu pri nas. Je pa zdaj tak pri nama, zaenkrat jeva 1 obrok na dan kuhan (vegansko), ostalo pa presno. Bova pa slej ko prej prešaltala čist na presno (če ne prej, poleti), ker je totalna razlika v počutju.
Posted 10 March 2013 - 07:16 AM
Zelo sem presenečena, ker jih je res ogromno. Tudi ledene kocke so vmes in pa Verdi Verdi.
Veganska shramba - ZELO uporabno (piše tudi kje kupite stvari)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 10 March 2013 - 12:03 PM
S holesterolom? Rastlinska zivila ga itak ne vsebujejo, ne vem, kaksna bi bila druga povezava. Ampak mozno, da je vse skupaj 'hokum', tako kot hipoteze o vinu (katerim se vedno vecina verjame (ali hoce verjet
), zal pa raziskave tega niso potrdile).
Mogoče zaradi omega maščob, ki naj bi pripomogle k zniževanju holesterola (menda si do 10% lahko pomagaš s tem). O tem je ful napisanega, ne vem pa koliko drži.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 March 2013 - 01:20 PM
Ja, nekaj takega, nisem čisto sigurna.
Pablo Picasso
Posted 10 March 2013 - 08:59 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 10 March 2013 - 10:34 PM
Update: vceraj in danes se jih je na izziv prijavilo se 90+ ljudi (danes je prijava se odprta), tako da jih je zdaj skupaj 570 . Sem si se nekaj dodatnih 'naprtila' (si poskusamo bratsko razdelit delo, ceprav je nekaj uporabnih stvari ze na spletu
).
Kinky, danes sem jedla ful dobro dutch-made jed iz pecice: krompir v majhnih kockah, brokolijevi cvetki, kapucijners (nek rjavi grah, lahko zamenjas s fizolom), ananas in breskev (iz kompota), gorcica. Breskve FUL FUL pasejo not.
Posted 11 March 2013 - 08:11 AM
^Zanimivo, tako zelo, da moram testirati. Gorčico sem ravno zadnjič vzela eno novo, iz Dijona, komaj čakam (je veganska, je tudi na seznamu).
Joj, neverjetno. Me pa zanima kakšna bo statistika po koncu izzziva, oziroma koliko ljudi bo nadaljevalo vegansko pot? Upam, da bom med njimi. Mentorja nimam, saj
smo dnevno na vezi tukaj preko foruma, pa še FB stran berem. Pa da ne pozabim omeniti, maili, ki jih dobivamo so zlata vredni, sploh nasveti in pa skripta z recepti ... noro,
je že sprintana. Se veselim novih priprav, določene stvari moram še kupiti, na primer laneno seme se precej uporablja, sem opazila, potem pa gremo. Zelo bi rada naredila
kakšno sladico, torte me mikajo, presne. Poročam.
Drugače sem bila pa vesela, da je bil začetek izziva v nedeljo, sem imela več časa vse splanirati. Tudi v šoping sem šla včeraj, in sem prvič nakupila vse vegansko,
več zelenjave in sadja (celo ananas, ki ga včasih nisem jedla), pa arašide, datlje. Še en plus je, da se mi je sprostila ena polica v hladilniku, kjer sem imela
prej mlečne izdelke. (sicer je noter še nekaj malega, sir bo pač pojedel fant). Tudi on delno sodeluje (brez pripomb) in je nasploh odprt za vse informacije.
Včeraj je tudi soseda prinesla palačinke, pa jih je on pojedel , ko sem sama rekla, da ne bom.
Tisti seznam s sladkarijami mi je bil v veliko pomoč, noter je tudi Smoki ali pa recimo Ledene kocke (ki jih obožujem). Ne mislim to jesti vsak dan,
ampak je dobro vedeti, da obstajajo.
Velik plus pri vsem tem je, da veliko bolj tudi razmišljam kaj jem. Sem razmišljala ... ali ni brezglavo, da pač damo v usta vse kar nam pride pod roke? Da nas nič
ne zanima kaj je v izdelku? Kaj vsebuje? No, skratka, sem vesela, da sodelujem, prvi dan je za mano, sem pa včeraj skuhala še kosilo za danes, ker bom v stiski
s časom (včeraj popečeno belo polento s sezamom ter zelenjavo, danes pa polnozrnate peresnike z dimljenim tofujem, porom, gobicami, sezamom).
Posted 11 March 2013 - 08:17 AM
Jaz si tudi želim, da bi ostala na veganski po tem. Sem se pa odločila, da si bom verjetno "izziv" podaljšala do konca aprila, potem bom pa videla, kaj in kako. Seveda pa še naprej poudarjam čim več presne hrane.
A obstaja kakšen veganski približek fete?
Posted 11 March 2013 - 08:18 AM
Hehe, ti si bolj za presno, ja. No, zame je to trenutno še nepredstavljivo (no, je pa tudi res, da mi je bilo veganstvo nepredstavljivo pred leti).
Posted 11 March 2013 - 08:27 AM
Jaz sem včasih govorila, da ne bi mogla živeti brez pršuta. Še ko sem imela operacijo in sem bila v bolnišnici, sem dedija in babi prosila, da mi prineseta njun domač pršut, sem ga imela skritega v omarici. Pa kadar sva z bratom prišla k očiju, smo vedno nabavljali ful velike količine, običajno 3 vrste pršuta, itd.
Pa me poglej zdaj.
Posted 11 March 2013 - 08:29 AM
@Kinky, ledene kocke in bajadera sta bili tudi meni odkritji stoletja, in zdaj dobivam skatle tega za rojstni dan in druge praznike, haha Ampak moram rect, da sem se jih na neki tocki prenajedla, tako da sem veliko skatlo, ki sem jo dobila za diplomsko, pustila bratu doma ; ). Imam zdaj status najljubse sestre, itak
.
@Sinnaia, na internetu najdem kar nekaj receptov za DIY varjanto, mogoce poskusis kaj od tega: klik, klik, klik, klik.
Vmes sem uspela se tale blog najt, je videt kar nekaj hrvaskih receptov gor (sicer je v anglescini).
Posted 11 March 2013 - 08:33 AM
Hvala, bom poskusila narediti en dan.
Posted 11 March 2013 - 08:36 AM
Ja saj res, Bajadera. V glavnem, to me je najbolj skbelo, občasno sladkanje, potem sem pa pregledala tisti seznam, in našla več vrst napolitank. Več vrst!!! Super, res,
bom kupila in dala v omaro, imam navado da moram po vsakem obroku dati nekaj sladkega v usta, pa četudi samo eno napolitanko. Da so vsi okusi vključeni v obrok.
Sem pa enkrat pred časom delala krompir s pomarančo, meni je bilo super dobro, sojedcu pa ne tako zelo, se je nekaj kmemžil. Sem brez pritoževanja pojedla še njegovo porcijo.
Ja, Sinnaia, dolgo pot si prehodila.
Pa še nekaj: bliža se velika noč, in jaz bom kot vsako leto vabljena na velikonočni zajtrk, kjer sem bom zagržala kako ljudje lahko jejo potico + hren + šunko. Skupaj.
Pa sem mislila sama speči kakšno stvar, da pač prinesem zraven (in v sili sama to pojem ). Pač ne bo žegnano (LOOOOOOL), ampak OK.
Posted 11 March 2013 - 08:40 AM
Ja, zdaj se ga že dobra 4 leta nisem taknila:). Mi je na začetku še zapasal okus, ampak ko sem ga samo povohala, me je vse minilo.
Sem tudi jaz včeraj brskala po seznamu in bila presenečena, koliko čipsov in slanarij je pravzaprav veganskih.
Bom pa za veliko noč kar na jabolkih in pomarančah, itak je zajtrk in pri tem obroku jem samo sadje.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users