Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 15 August 2011 - 10:50 AM
Posted 15 August 2011 - 11:33 AM

Posted 15 August 2011 - 11:45 AM
Torej takih, kot sem jaz napisala, ni? Verjetno ne poznaš veliko staršev z majhnimi otroki.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 August 2011 - 11:54 AM

sem pa bolj pristaš tega, da otrok mora dobit raznovrstno hrano,tudi meso, pa kot je Sally napisala, naj se za sebi primeren način prehranjevanja odloči sam, ko bo dovolj star...
Posted 15 August 2011 - 11:55 AM
Posted 15 August 2011 - 11:58 AM
Pač ne rabiš veliko, da vsaj malce izboljšaš prehranjevalne navade. Seveda ob partnerju, ki to razume in podpira!
Posted 15 August 2011 - 12:01 PM
^^In financah.
Se strinjam, da se jim nudi raznoliko hrano, tudi da dobijo namaz od Alnature namesto Nutelle, se mi zdi v redu.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 August 2011 - 12:08 PM
Posted 15 August 2011 - 12:10 PM

Ja, saj vem, kaj mislita obe. Se tudi strinjam, da se malo bolj pogleda pri kvaliteti hrani, in se mogoče kakšni drugi stvari odpove.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 August 2011 - 12:14 PM
Posted 15 August 2011 - 12:21 PM
Posted 15 August 2011 - 12:22 PM
Posted 15 August 2011 - 12:24 PM
Posted 16 August 2011 - 01:22 PM

Mami enkrat pomotoma kupila, sem poskusila in ne morem nehati. : ) Super so mi z jogurtom!
Glede otrok in prehrane - malemu bom ponudila raznovrstno prehrano pa naj se sam odloci, kaj bo obdrzal na jedilniku in cesa ne. : )
Vsec mi je nacin, ki ga opisuje Princeska, tudi midva s P. se prehranjujeva podobno, mulcek je pa zaenkrat na mleku. : D
Posted 18 August 2011 - 07:21 PM
Iz glave mi pade Carl Lewis, ki je vegan in ni ravno majhen fant. (Za vse, ki ga ne poznate KLIK). Ob tem sem našla še spisek znanih ljudi (osredotočila sem se na športnike), med katerimi ni malo bodybuilderjev KLIK
Replicirala sme izključno na ta stvaek, ne na kasnejše pisanje, da človeku ni za iskat oz. ne mara alternativ. Želela bi, da se ne omejuje v razmišljanju, do kolikšne mišične mase so lahko ljudje brez mesa in obratno.
Malo za nazaj berem, zato sem v zaostanku.

Ob tem sem se spomnila še na enega - Richa Rolla:
http://www.youtube.c...player_embedded
Posted 18 August 2011 - 08:08 PM
(presni vegan pri 57 letih, svaka čast

Pa še ena bolj sveža novica:
Germany's strongest man is a vegetarian
Posted 06 October 2011 - 08:22 PM

Namreč, v Angliji sem si normalno lepo v lekarni kupila kapsule z B12, v ZDA se dobijo baje ene super tabletke (čisto naravne), ki jih razstopiš v ustih, pri nas pa vse prodajalke po vrsti (npr. v Sanolaborju) ponavljajo, da kako naj grem ponj (B12) v Nemčijo, ker se ga pri nas ne dobi.

Posted 06 October 2011 - 08:36 PM
Ravno zadnjič sem pisala kolegu, tako da bom kar sem še popnila.
Med vegani je po novem tudi MIKE TYSON. Zadnji 2 leti. (http://www.urblife.com/the-life/mike-tyson-talks-sobriety-and-vegan-life-with-ellen-degeneres/)
"Opažam, da je na seznamu (vegetarijancev in veganov športnikov, op.a.) tudi SCOTT JUREK, ki pa ni maratonec, pač pa ultramaratonec, ki ga naš Mravlje zelo ceni in hvali.
http://en.wikipedia....iki/Scott_Jurek
"he has been one of the most dominant ultramarathon runners in the world, winning many of the sport's most prestigious races multiple times, including
- the Hardrock Hundred (2007),
- the Badwater Ultramarathon (2005, 2006), - bla na Mravljetovem predavanju o tem in smatrajo to tekmo kot eno najtežjih na svetu. 217km na 49°C, začetek proge pri -85 m, konec na 2548m. Teče se po DOlini smrti
- the Spartathlon (2006, 2007, 2008) - 246km - tudi izjemna tekma, ker imaš zanjo omejen čas. Jurek je na njej dosegel peti najboljši čas. Prehitel ga je le Kourous (4x). Mravlje ima 16-i čas. Le 3 min za rekordom. Dosegel ga je z drugim mestom leta '85
- and the Western States 100 Mile Endurance Run (1999-2005).
- In 2010, at the 24-Hour World Championships in Brive-la-Gaillarde, France, Jurek won a silver medal and set a new US record for distance run in 24 hours with 165.7 miles"
Toliko, kot zanimivost. ,)
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 06 October 2011 - 09:42 PM
Vprašanje za Anouk (oz. vse vegane ... no, tudi ostale

Namreč, v Angliji sem si normalno lepo v lekarni kupila kapsule z B12, v ZDA se dobijo baje ene super tabletke (čisto naravne), ki jih razstopiš v ustih, pri nas pa vse prodajalke po vrsti (npr. v Sanolaborju) ponavljajo, da kako naj grem ponj (B12) v Nemčijo, ker se ga pri nas ne dobi.

B12 sintetizirajo bakterije, tako da ne razumem te finte '(ne)naravnosti' - mogoce ves kaj vec o tem povedat?

Glede alg in drugih zivil ni zagotovil, da so zanesljivi viri vitamina B12, tako da se priporoca uzivanje ali izdelkov obogatenih z B12 (sojino mleko, kosmici ...), lahko pa ga kupis posebej ali kot del B-kompleksa tudi pri nas. Studije kazejo boljso absorbcijo tega vitamina v prosti obliki (v primerjavi z vezano na zivalske proteine), tako da nis(m)o samo vegani na udaru*.
Ponavadi se dobi v obliki tablet, ki jih pod jezikom raztopis, ali pa v tekoci obliki (s kapalko kanes kapljico v hrano in vmesas). Menda se dobi tudi v obliki oblizev, ampak se nisem videla tega pri nas.
Sicer pa naj bi telo kopicilo B12, ki ga ne porabi, tako da imas ponavadi zalogo za nekaj let, seveda pa lahko stanje preveris s krvnimi testi (bolje preventiva kot ...).
*Is it time for vitamin B-12 fortification? What are the questions?, Ralph Green, American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 89, No. 2, 712S-716S, February 2009.
*Is It Time for Mandatory Vitamin B-12 Fortification in Flour?, Experimental Biology 2008, San Diego, CA, 8 April 2008.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users