Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#761 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 06 June 2011 - 10:18 PM

razen če ni lulek od fanta, priznaj twisted.gif

Jaz si jo v kratkem nabavim, še mam malo fore pred naslednjo m, čeprav najbrž nebi škodilo že prej malo povadit, da se potem ob menzi in bolečih predelih down under čim manj mučim.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#762 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 June 2011 - 10:19 PM

twisted.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#763 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 14 June 2011 - 11:00 AM

Jaz sem primorana kupit skodelico, ker bom mela M glih na dopustu, prav super res...:S
Kje se jo splača kupit? Enkrat sem vidla da je bla v Dm-u 20e...in seveda zamudila to akcijo..
  • 0

#764 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 14 June 2011 - 11:05 AM

povsod so cene kar iste - za navadno 29,9€, za zeleno/modro pa 32€
  • 0

#765 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 June 2011 - 11:41 AM

Jaz imam mooncup že kakšno leto, pa sem samo enkrat uporabila doma.
Očitno sem nekaj narobe naredila, ker sem jo kar čutila. Pa sem tisti štrcelj skrajšala in vse. Tudi pravo velikost sem si kupila. ermm.gif

Je mene tudi skrbelo, kako bo s praznjenjem na javnih wcjih, ampak pravite, da samo 2x dnevno praznite...

A je kdaj kateri kaj "točila"?
Oz, kaj če se tisti vakuum sesuje?

Za v bazen je tudi primerna?

Sej vem, da je tega na netu ogromno, ampak sem skoraj čisto pozabila, da jo imam... ji bo treba kmalu spet dat priložnost... oops.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#766 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 June 2011 - 11:57 AM

QUOTE(Immortelle @ 14. 6. 2011 - 12:41) View Post

A je kdaj kateri kaj "točila"?
Oz, kaj če se tisti vakuum sesuje?

QUOTE(Anouk @ 7. 4. 2011 - 7:37) View Post

Jaz imam spodaj pač dnevni vložek - pomoje pride do tega zato, ker se menstrualna kri tud po stenah nožnice mal dol "cedi" (biggrin.gif), in tudi naknadno ustvarjen vakum ne prepreči tej krvi, ki je že "on the way", da ne bi dol spolzela. Vsaj tako si to jaz razlagam, če ima katera boljšo idejo - bring it on smile.gif

Za v bazen je tudi primerna?

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 1. 6. 2011 - 10:42) View Post

seveda, kar je še bolje - ni treba praznit takoj, ko prideš iz vode (v nasprotju z menjavanjem tampona)

QUOTE(Kinky @ 6. 6. 2011 - 21:28) View Post

Res je. smile.gif V bistvu nisem imela druge izbire, ker sem šla takrat v toplice, in bi dejansko imela cel teden 'pokvarjen' zaradi M, tako pa je bilo, kot da je sploh nimam. thumbup.gif

QUOTE(Frida @ 6. 6. 2011 - 21:39) View Post

Ja res ja.
Sploh poleti mi je ful fino, ker je tok vroče in nič ne smrdi itd, tako kot pri vložkih... mah, skoz je the best.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#767 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 June 2011 - 12:01 PM

oops.gif oops.gif oops.gif thanks.gif
  • 0

#768 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 June 2011 - 12:05 PM

2 strani nazaj ;)
Malo si preberi. Nedolgo se je o vsem tem pisalo.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#769 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 June 2011 - 12:06 PM

Ok danes sem spet poskusila s to skodelico - imam Lunette.

Prvi poskus vstavitve: fail. Pravilno sem jo zložila in vstavila, ampak mi je na polovici zdrsnila in se razprla. Bolelo kot hudič. cry.gif

Drugi poskus: nanesla malenkost lubrikanta in vstavila, tako kot je treba. Ampak!

- skodelica je bila precej nizko (maternični vrat je bil v njej, sem preverila), in ni hotela višje, kljub mojim poskusom, da bi jo spravila globlje. Na koncu sem jo pustila, tako kot je bila, ampak sem imela ves čas občutek, da mi je malo gleda ven. Pecelj je bil skoraj zunaj.
- ker sem si že pred časom del tistega peclja odrezala, nima več zaobljenih robov in me špika. sad.gif

Ker se z njo nisem dobro počutila (položaj skodelice mi ni bil všeč), sem si jo po kakšne pol ure odstranila, ampak tu se spet pojavi problem: vem, da jo moram stisnit, da se vakum sprosti, ampak ne morem, da se ne bi ob steno nožnice večkrat zadela z nohti in se celo malo vščipnila in to boli, oz. je zelo neprijetno. sad.gif

Kaj torej delam narobe? Mogoče pač nisem prava za to skodelico.
Zelo rada bi jo uporabljala, ampak se mi zdi preveč boleče in komplicirano vse skupaj. Pa skodelica je tudi zelo trda, a je kak način, da se hitreje zmehča (vem, da se s časom sama)? ermm.gif

Ali pa so to samo tipične začetniške težave in se bom sčasoma navadila? hmm.gif
Kako se pa lotevate tega tiste z res dolgimi nohti? Jaz imam trenutno dolge samo par mm, pa me že to moti.

• 0

#770 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 21 June 2011 - 12:08 PM

Skodelica vedno sedi zelo nizko, tako je prav. Če te moti, si še malo prireži pecelj, na koncu ga pa malo popili, da bo zaobljen. Glede vsega ostalega pa - vaja dela mojstra smile.gif jaz sem imela na začetku čuda problemov, ampak po par seansah dobiš občutek.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#771 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 June 2011 - 12:15 PM

Jaz jo malo zmočim, imam tudi nohte, ampak se nikoli ne 'poškodujem' ob vstavljanju; počepnem, zvijem, in vstavim. Vaja dela mojstra, srečno. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#772 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26104 posts

Posted 21 June 2011 - 12:16 PM

Immortelle, moja je vedno precej nizko - pecelj skoraj vedno gleda ven, ko jo vstavim....šele potem nato skodelica sama zleze globje.
Jaz je prvič sploh nisem mogla dati ven in sem morala h ginekologinji, da mi jo je ona (tudi s težavo) ven potegnila. (fail down.gif)
Enkrat mi jo je moral ven potegniti fant (another fail down.gif).... potem sem pa pogruntala, da je najboljše, če sedim na WCju - takrat najdem pecelj (neodrezan), jo potegnem proti izhodu, zraven napnem mišice, not vtaknem palec in pritisnem proti tlom in hkrati tudi ven. It gets better.
  • 0

#773 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 June 2011 - 03:04 PM

Hvala, sem mislila, da je samo pri meni tako nizko dol. biggrin.gif
Bom še poskušala, upam, da se bom kmalu privadila.

• 0

#774 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 June 2011 - 03:16 PM

Itak da se boš. In to ful hitro. Pa šalca se hitro zmehča, ta odebeljeni vrat ni vedno tako trd. Jaz sem med prvo menstruacijo prav trpela se spomnim... Trikrat sprobaš in gre.
  • 0

#775 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27671 posts

Posted 27 June 2011 - 09:22 PM

QUOTE(Anouk @ 6. 6. 2011 - 9:37) View Post

res ne razumem, kako lahko ene vztrajajo pri vložkih.

QUOTE(Ana @ 6. 6. 2011 - 22:54) View Post

Jaz je pa še zdaj nisem upala probat. Nasploh mam neko fobijo pred vtikanjem stvari v sebe. biggrin.gif

sleep.gif

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#776 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 07 July 2011 - 02:04 PM

Jutri gre z mano na morje in sem že sedaj vesela, da se bom lahko kopala ne glede na to da imam menstruacijo!
  • 0

#777 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 21 August 2011 - 09:16 AM

Jaz jo mam tud zdej prvič in z vstavljanjem sploh nisem mela problemov, takoj je šlo, čist simple. Odstrant jo je blo mal težji, ker je zlezla nazaj in pol je vse drselo, pa skos sem mela v glavi od ančke post, da ji je enkrat mogla ginekologinja to dat ven, drugič pa fant. Pol me je mal panika vmes zagrabla, ampak na koncu je šlo ven. Če si na javnem wcju si pa bol težko spereš to skodelico, a nosite vodo sabo v torbici alpa robčke lunette?
  • 0

#778 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 21 August 2011 - 10:10 AM

Jaz si jo samo doma praznim (zjutraj, in ko pridem domov), ampak da - lahko imaš robčke, ali pa preprosto pol litra vode s sabo v plastenki, in splakneš. smile.gif

Robčki so če ne precej dragi (če prav Lunette vzameš).
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#779 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 21 August 2011 - 10:12 AM

ja sam če piše od 2-4 ure praznenje?
  • 0

#780 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 21 August 2011 - 10:17 AM

Jaz jo praznim na 6 ali 8 ur, ponoči jo imam noter.

Na začetku sem jo tudi jaz praznila na 2 uri, ampak mi je bilo brez veze, ker je bila skodelica skoraj prazna. Prvi dan, ko je pa močna M, jo malo pogosteje praznim, drugače pa ne. smile.gif

QUOTE(Adriane @ 16. 12. 2010 - 23:20) View Post

Jaz jo mam. Bp. Praznim le 2x dnevno v bistvu. Zjutraj in pred spanjem.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users