Jump to content

Photo

Deodorant / antiperspirant za pod pazduho

• Please log in to reply
1322 replies to this topic

#761 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 02 July 2011 - 09:20 AM

Meni z oranžnim in zelenim pokrovčkom smrdita. Tak čudn vonj imata.
Drugače, pa se jaz kljub uporabi NR ob kakih zelo vročih/stresnih dnevi ravno tako potim. Sicer manj kot pri katerem drugem, predvsem pa kljub vsemu švicanju cel dan dišim pudrasto biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#762 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 02 July 2011 - 11:51 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 2. 7. 2011 - 7:44) View Post

jaz pa kombiniram:
najprej zmočim en x kristal in se namažem pod pazduho

Meni pa kristal niti malo ni pomagal, pa obupno me je pekel. Enkrat sem se namazala takoj po britju, mi je prav zažgal kožo, še par dni sem bila čisto rdeča in pikasta. down.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#763 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 07 July 2011 - 10:02 AM

QUOTE(_M_ @ 2. 7. 2011 - 7:37) View Post

Jst bi še zmeri rada dobila spet nekje tistega z belim pokrovčkom, mi je ful bolj tak osvežilen...
Jst ga sicer kupujem v Tušu (supermarket ali drogerija Lepota in zdravje);

Waaa blink.gif biggrin.gif , dans sm skor dol padla od šoka, ko sm ga zagledala v naši lokalni Mercatorjevi franšizi, jeeee, končno sem dobila belega!!
  • 0

#764 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2011 - 10:35 PM

Danes sem končno kupila ta pravega, z roza pokrovom. Sem kar dva vzela in res izredno lepo diši.

edit 11/8 - z njim sem se namazala zjutraj, zdaj je ura 23:30h in jaz se še vedno konkretno voham, taki
krasen vonj mi je, baby pudrasti. Tudi švicnila nisem nič, kar me še posebej preseneča, glede na to,
da ni AP.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#765 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 13 August 2011 - 01:13 PM

Naj te ne, ker je AP wink.gif

Meni je bil tudi na začetku krasen, a se je sčasoma začel tvoriti čuden vonj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#766 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 13 August 2011 - 01:37 PM

Meni je tudi super, da se še po hardcore švicanju voham (smrdim itak nikoli ne, ampak toliko časa še noben deodorant ni obdržal vonja).
Švicam sicer tudi manj, ampak pri 30 stopinjah/športanju pač ne gre brez.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#767 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 August 2011 - 01:51 PM

QUOTE(Podgana @ 13. 8. 2011 - 14:13) View Post

Naj te ne, ker je AP wink.gif

Nikjer ne piše, piše samo, da je deodorant. Čudaki.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#768 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 19 January 2012 - 12:43 PM

Prosim za predloge za kakšen učinkovit naraven deodorant. Do sedaj sem imela samo Alverde ognjičev roll-on in sprej z žajbljem, ampak sta mi bila premalo močna oba. Gledala sem cene naravnih deodorantov in niso poceni, zato ne bi rada kar nekaj na blef kupila. Zaenkrat me najbolj mika BioSecure roll-on, ker je najcenejši, okoli 5€.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

• Guests

Posted 19 January 2012 - 10:18 PM

Meni je najboljši deodorant do zdaj soda bikarbona. laugh.gif Ne res, ne hecam se. Ni šans, da zasmrdim, niti sredi poletja, cel dan (z)drži. Je poceni, brez vonja, lahko pa dodaš kakšno kapljo eteričnega olja. Vmes sem sprobala po dolgem času spet Alverde ognjič, po katerem sem še zdaj pozimi (po vzponu na Rožnik) precej zaudarjala, poleg tega so se mi pa pod obema pazduhama naredili podkožni mozolji blink.gif, ki so prav boleli, sprva sem mislila, da se mi je naredila neka rakava tvorba. cry.gif Ko sem spet uporabila sodo bikarbono, so mozolji izginili in se niso nikoli več vrnili.
  • 0

#770 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 19 January 2012 - 10:28 PM

Nila, preveč je strani za brat - kako pa to narediš? A samo sodo zmešaš z vodo? V kakšnem razmerju... a se ti da opisat postopek prosim?
  • 0

• Guests

Posted 19 January 2012 - 10:38 PM

Jaz si zmočim pazduho, dam malo sode bikarbone v pokrovček (sodo shranjujem v malem steklenem kozarčku od kaper laugh.gif), potapkam z vlažnimi prsti in nanesem na pazduhe. Malo krožim oz. vtiram kot kremo, počakam, da se posuši, odvečni prahec (če ostane kje na robu) obrišem z brisačo. Počakam še kakšno minutko in se oblečem.

V enem posnetku na youtube pa ima ena punca malce drugačno metodo. Na vatno blazninico nanese majhno količino sode bikarbone, jo zmoči, malo razmaže in potem to nanese na pazduhe. Počaka, da se posuši, odstrani odvečni prahec.

Lahko pa narediš tudi pravi kremni deodorant (nisem še probala). Vzameš kokosovo olje (tudi deluje kot deodorant, ker uničuje bakterije), koruzni škrob, sodo bikarbono in kaplja poljubnega eteričnega olja (olje čajevca, sivke, agrumov ...). Zmešaš, da dobiš nekakšno pasto in jo daš v posodico za shranjevanje. Uporabiš tako, da s prstom vzameš malo paste in se z njo namažeš pod pazduho.

Glavna fora sode bikarbone je, da pač prepreči razvoj bakterij, zaradi katerih zasmrdimo. Ne prepreči švicanja, ampak neprijetne vonjave. Podobno se lahko uporablja tudi za noge oz. stopala.

Upam, da sem razumljivo napisala. oops.gif
  • 0

#772 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 19 January 2012 - 10:45 PM

Hvala za trud, ful si se potrudila. smile.gif
Bom poskusila enkrat.
  • 0

#773 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 29 January 2012 - 09:17 PM

Moj dečko ful švica. Ampak res konkretno. Tudi če nič fizičnega ne dela, relax na kavču švica. Nabavila sem mu Triple Dry pa ni posebnega efekta. Mogoče se malenkost manj poti, ni pa nekega večjega učinka. Ne vem kaj druga bi mu še lahko nabavila. Razmišljaja sem o hidrofugalu. Je še kakšna druga zadeva, ki bi pomagala?
  • 0

[Napoleon]

#774 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2012 - 09:28 PM

Hidro fugal forte biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#775 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 29 January 2012 - 09:38 PM

Kaj pa če še to ne prime? biggrin.gif
  • 0

[Napoleon]

#776 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2012 - 09:40 PM

Potem pa mu ni pomoči. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#777 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 January 2012 - 09:44 PM

Ampak o tem smo že pisale, da je izjemno agresiven in se ga naj ne bi uporabljajo na daljši rok.
tasika, se tvoj fant brije pod pazduhami? Se mi zdi, da veliko fantov se (kar je pri meni pozitivno). Ker
potem mu bo še bolj dražil kožo. Naj proba še z Vichyjevim antiperspirantom.
  • 0

#778 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 29 January 2012 - 09:47 PM

Ne brije se. smile.gif Bom počakala, da porabi Triple Dry do konca, pa potem proba s Hidrofugalom pa bomo videli kaj bo.
  • 0

[Napoleon]

#779 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 January 2012 - 09:48 PM

Vichy mu ne bo popolnoma nič pomagal, če mu Triple dry ni.
Jaz mu svetujem Hidro Fugal Forte in naj ga uporablja v skladu z navodili na embalaži.
  • 0
Viens, reste ici!

#780 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 29 January 2012 - 09:50 PM

Sem mu že za triple dry zabičala kako ga mora uporabljat, in ga konstantno gnjavim in preverjam. Trmast je kot bik, in dečki bi kar nekaj po svoje. Potem ko bi mu skurilo kožo, bi pa seveda mene grdo gledal kaj mu to nosim. rolleyes.gif
Hvala dečve.
  • 0

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users