Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#761 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17286 posts

Posted 24 August 2015 - 05:07 PM

Jaz sem tudi za denar, če ni točno določeno kaj si par želi. 

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#762 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 24 August 2015 - 05:53 PM

Denar, ja...pa mogoče kakšno malenkost zraven. Mi smo sestrični kupili še knjigico Zajček 1 zajčku 2. Ful luškano je izpadlo vse skupaj.

• 0

#763 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 24 August 2015 - 07:34 PM

Midva sva dala vedno denar. 

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#764 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 August 2015 - 08:18 PM

Midva nisva dala denarja, ker sta imela mladoporocenca v primerjavi z nama ogromno vec denarja. Tako da sva podarila zaboj slovenskih vin (10 buteljk), sta bila zelo vesela, ker sta sladokusca.
  • 0
Viens, reste ici!

#765 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 24 August 2015 - 08:24 PM

Dobra ideja!

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 24 August 2015 - 09:19 PM

Mi smo vecinoma dajali po 100 € na par. Enkrat, ko je bil zenin american in njegovi precej bogati, se nama je pa neumno zdelo dajat denar in sva jima kupila polet z balonom (old school, ne masovka kot tisti, ki je lani padel dol), pred leti, ko sploh nisva vedela, da se daje kes, sva pa dala ene fajn kopalne plasce in matching copate.

Meni je sicer najlazje, ce v vabilu pise: odrekava se darilom, vesela pa bova prispevkov za tointo ... tako nekako ves, pri cem si.
  • 0

#767 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 24 August 2015 - 09:55 PM

Meni so najbolj "vsec" tisti poeticni "namesto tega naj se najin prasicek debeli" :D En par, na katerega poroko sva sla, sta imela napisano, da imata ze vse piskre in podobno (ker sta ze prej skupaj zivela vrsto let) in da bosta vesela prispevkov za medene tedne, potem pa zadaj se neke vrste "urnik", katere kraje bosta obiskala v casu potovanja, katerih aktivnosti se bosta udelezila ipd.

• 1
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#768 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 August 2015 - 10:03 PM

Jaz osebno bi bila tudi najbolj vesela denarja ali pa vi se mogoce kje registrirala in da kupijo kar sem sama izbrala. Ce pa bi kupovali nekaj xy, pa mislim da nimajo skorajda sanse da izberejo nekaj, kar nama ne s fantom vsec in dejansko tudi rabiva.
  • 0
Viens, reste ici!

#769 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 24 August 2015 - 10:12 PM

Meni se pa zdi, da se res ne spodobi v vabila pisati zelja glede daril ... Vecinoma te itak vprasajo sami oz. se pozanimajo pri starsih. Sicer pa je bolj ali manj standardno, da dobis denar, ce se ne zjasnis. Jaz prav gotovo ne bom nic napisala noter.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#770 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 August 2015 - 10:41 PM

Meni se tudi nespodobno pisat to v vabilo, se strinjam Jina.
  • 0
Viens, reste ici!

#771 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 25 August 2015 - 12:43 AM

Se strinjam glede daril. Jaz bi dala denar, razen, ima par kje odprto kakšno knjigo želja. Za zraven bi kvečjemu kakšno malenkost. Se mi pa ne zdi ničpretirano nespodobnega, če v vabilu piše kaj takega, kot je izabela omenila "odrekava se darilom, bova pa vesela prispevkov za to in to..." Čeprav sama ne bi nič pisala, ker bi mi bilo preveč nerodno direktno napisat. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#772 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24553 posts

Posted 25 August 2015 - 07:27 AM

Čeprav sama ne bi nič pisala, ker bi mi bilo preveč nerodno direktno napisat. 

jaz sem pa prav vesela, da je že v naprej problem rešen in da ne kličeš prič ali staršev, kaj bi jima najbolj ustrezalo. Potem pa tudi oni ne vedo točno in cincajo ... itak se ve, da nekaj boš prinesel in zakaj bi potem hodil kot mačka okoli vrele kaše. Pač to si želita in wala - tu je denar, kupita si!

Vsa ta diskretnost in finoča ni zame :P .

Dva sta imela manjšo poroko (samo obred in kosilo) in sta prav naročila brez daril. OK, smo upoštevali, sta pa potem za RD dobila večja darila (gotovina/boni).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#773 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 25 August 2015 - 08:08 AM

Jaz sem sicer bolj naklonjena drobnim pozornostim, ampak v praksi to pomeni ogromno nabiralcev prahu in podobne navlake, tako da je na koncu denar se vedno najbolj prakticna resitev. Mogoce bi pa naredila tako, da bi izbrala par razlicnih dobrodelnih organizacij in bi se lahko gostje odlocili, kateri bi donirali, ce bi pac ze zeleli nekaj dat (blazno me odbija ideja poroke, kjer je nabirka bistvenega pomena in je poroka nek show, s katerim hitro zasluzis bajne denarce - me spominja na fehtarjenje cerkev in stare mame, ki tam pol penzije pustijo).

Me je pa zdaj ob gledanju his in kreditov ipd. minilo, da bi sploh karkoli razmisljala o poroki (in casu in stroskih in zivcih in vsem ostalem, ki zraven izhlapi) :P

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#774 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 25 August 2015 - 08:43 AM

Dva sta imela manjšo poroko (samo obred in kosilo) in sta prav naročila brez daril. 

Midva tudi, ampak naju niso ubogali.  :verymad:

Punce, hvala za odgovore! 

• 0

#775 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 25 August 2015 - 02:54 PM

A menjava dokumentov po poroki je na UE brezplačna ali po normalnem ceniku?

• 0

#776 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 25 August 2015 - 03:22 PM

Pomoje po normalnem ceniku. 

• 0

#777 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 August 2015 - 04:32 PM

Ja, vse lepo plačaš, zastonj je samo strošek spremembe imena.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#778 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 25 August 2015 - 04:48 PM

Damn. Pol pa sem teto na matičnem uradu narobe razumela. :( Hvala za odgovor! 

• 0

#779 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 31 August 2015 - 03:15 PM

Ta lokacija mi je ful lepa. :wub:

Villa Fabiani – Kobdilj, Štanjel

tuscany-garden-wedding-083.jpg

tuscany-garden-wedding-009.jpg

Jaz kar ne morem verjeti, da mi z nekaj zelo znanih in priljubljenih lokacij sploh niso odpisali na povpraševanje (npr. Posestvo Pule, Galerija Repanšek, grad Snežnik ...), nekaj jih je bilo neažurnih ali celo neprijaznih. Mi ne pride na pamet, da bi se jim še ponujala, da bi pri njih zapravila na tone denarja. Pri nas res šepajo te storitve, cene pa so neprimerno zasoljene.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#780 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 31 August 2015 - 04:33 PM

Tale je res krasna. Pa kraljestvo prsuta pri Stanjelu je tudi lepa lokacija...ampak meni osebno hrana ni bila vsec, ambient pa zelo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users