Kateri film, oddajo, serijo... ste gledali danes?
Posted 23 March 2020 - 08:57 AM

Posted 23 March 2020 - 09:30 AM
Ena boljših serij, prav z nobeno sezono do sedaj ji ni padla kvaliteta.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 March 2020 - 10:10 AM
Midva sva gledala par delov Netflixovega dokumentarca Babies.
Posted 24 March 2020 - 08:07 PM
Posted 24 March 2020 - 09:40 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 26 March 2020 - 01:11 PM

Posted 26 March 2020 - 03:45 PM
Priporocam.
Posted 26 March 2020 - 05:08 PM
Posted 26 March 2020 - 05:24 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 March 2020 - 09:58 PM
― V. Van Gogh
Posted 26 March 2020 - 11:12 PM
Posted 27 March 2020 - 07:52 AM
Hvala, Olivija! Bova pogledala. Danes sva Green Book, super! Je pa tipicen film za oskarja, biografska drama s tematiko rasizma. Naj jim bo, ker gre za kvaliteten film z repom in glavo, ampak it’s getting old. Mortensen je ful hecen v vlogi trebusastega zanikrnega Italijana, ampak mu pase.
Res odličen. Jaz mislim, da se o tem mora govorit, pisat, snemat, ker je rasizem po vsem tem času še vedno prisoten, le v bolj prikritih oblikah.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 March 2020 - 08:48 AM
Green book je super ja, mojstrsko odigrani vlogi!
Danes na sporedu druga polovica Botra 2. Zaradi utrujenosti naju vedno prej zmanjka, za Botra 1 in zdaj polovico 2.dela sva potrebovala 4 večere.
Pablo Picasso
Posted 27 March 2020 - 12:53 PM
Meni je bil pa Green book zelo površinski, predvidljiv in dolgočasen. Pogledaš in bolj ali manj pozabiš.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 March 2020 - 12:58 PM
Predvidljiv mogoče, ampak se mi zdi, da je večina tovrstnih filmov takih, ne bi pa rekla, da je dolgočasen. Meni se je Viggo zdel fantastičen.
Pablo Picasso
Posted 27 March 2020 - 01:14 PM
Okusi so različni.
Sej sta dobro odigrala, oba, ampak če je scenarij narejen na prvo žogo (in všečno belski populaciji), tudi onadva ne moreta čudež naresti. Meni je bil recimo Captain Fantasticus(upam, da sem si naslov prav zapomnila) dolgočasen, večini pa odličen. Preveč nekonsistentnosti in gorbega posploševanja v zgodbi in me to ful moti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 March 2020 - 02:19 PM
Se strinjam s Coco. Resda ne pušča prostora za različne interpretacije ali vprašanja, ampak to ni nujno slabo.
Sicer pa stvar pričakovanj in okusa, itak.
Bill Bullard
Posted 28 March 2020 - 09:10 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 March 2020 - 09:15 PM
Pablo Picasso
Posted 28 March 2020 - 09:20 PM

― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users