Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10328 replies to this topic

#7581 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 February 2013 - 12:27 PM

Ja in? :D

Najbrž nisi pomislila da ona polovico, kar polovico, tri četrtine teh stvari dobi. Blog je tudi vir zaslužka in verjamem da se tega ta punca zelo dobro zveda.

Pa tudi če si vse to kupuje z denarjem staršev, so what? Jaz bi si tudi samo dizajnerska oblačila kupovala in top kozmetiko, če bi imeli moji starši toliko denarja, da bi mi lahko to omogočili. Upam da ne trdite, da bi ostajale na H&Mu in Alverde, če bi bili vaši starši milijonarji.

• 0
Viens, reste ici!

#7582 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 14 February 2013 - 12:35 PM

Ja, ona tudi napiše zraven če je sponzorsko, npr. zdaj ko je bila v NYC na FW, so ji vse financirali v Lancomu, tudi njihove kozmetike ima en kup na ta račun.

• 0

#7583 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 14 February 2013 - 01:26 PM

Pa tudi če si vse to kupuje z denarjem staršev, so what? Jaz bi si tudi samo dizajnerska oblačila kupovala in top kozmetiko, če bi imeli moji starši toliko denarja, da bi mi lahko to omogočili. Upam da ne trdite, da bi ostajale na H&Mu in Alverde, če bi bili vaši starši milijonarji.

Meni pa je ta povezava čisto nesmiselna, kao več denarja kot imaš, dražje stvari boš kupoval. Zakaj že? 

• 0

#7584 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46137 posts

Posted 14 February 2013 - 01:26 PM

Jaz bi samo rada opozorila, da je punca Švicarka. Standard je višji, marsikatera firma, ki se jo pri nas smatra za luksuzno in drago je tam povprečna.

• 0

#7585 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 14 February 2013 - 01:29 PM

Jaz bi samo rada opozorila, da je punca Švicarka. Standard je višji, marsikatera firma, ki se jo pri nas smatra za luksuzno in drago je tam povprečna.

Jaz se spomnim, ko je bil pri nas Vichy ful popularen in so vse punce plačevale te enormne vsote za kreme, potem pa mi je cimra iz Francije enkrat rekla, da je to pri njih najcenejša možna varianta kozmetike, ki jo prodajajo po veleblagovnicah, v smislu naše Mercator znamke itd. 

• 0

#7586 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 February 2013 - 02:06 PM

Meni pa je ta povezava čisto nesmiselna, kao več denarja kot imaš, dražje stvari boš kupoval. Zakaj že? 

Ker je popolnoma logično to. Če imaš ti dosti denarja si navajen na nek standard in hočeš samo najboljše. Zakaj bi imel sintetični pulover, če lahko imaš 100% kašmir. Zakaj bi živel v bloku, če imaš lahko hišo z bazenom? To je osnova človekove narave, da hoče za sebe najboljše. Najbrž tudi ti v življenju težiš k temu, da boš živela čimboljše možno? Pa ne mi zdaj začet z "ja, najdražje ni nujno najboljše", ne, ni nujno, je pa v 90% primerih kvaliteta dražja. Ne razumem zakaj ne bi v njej užival, če imaš možnost.

@To glede Vichyja ni res. :)

• 0
Viens, reste ici!

#7587 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 14 February 2013 - 02:31 PM

Ok, ampak tudi če imaš veliko denarja, zakaj bi moral imeti pulover iz kašmirja, če lahko imaš sintetičnega? :D Smo si pač različni, jaz ne verjamem v potrošništvo in mi je prav zanimivo gledati, kako veliko ljudi enači kvaliteto življenja s kupno močjo in čim dražjimi izdelki, ki si jih lahko privoščijo. Tu se bova morali strinjati, da se ne strinjava, drugače lahko vlečeva to debato v nedogled. 

• 0

#7588 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 February 2013 - 02:35 PM

Naj ti odgovorim samo še na tvoje vprašanje; zato ker vsi želimo udobje in dobro počutje. To pa ti luksuzni izdelki v večini primerov pač nudijo. :)

• 0
Viens, reste ici!

#7589 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24795 posts

Posted 14 February 2013 - 03:34 PM

Jaz se držim pregovora, da nimam toliko denarja, da bi kupovala samo poceni stvari :)

Čeprav se včasih izkaše, da je kakšna cenješa celo boljša od dražje - se strinjam z Ano, če bi lahko, bi si kupovala stvari, ki so mi všeč in ne stvari, ki si jih lahko privoščim (pa če je to kašmir ali sintetika).

In ja, sem že nekajkrat omenila na forumu, da se včasih prav čudim, kako je večina tu še študentk (oz. vsaj bila je), pa kakšno kozmetiko kupujete. Pa ne narobe razumet, vam privoščim, da si lahko kupite.... sploh ko še ocenite izdelek in ga meni ni treba na slepo kupovat :)

Mene npr. l'occitane ne vidi več, ker mi je precenjena kozmetika, čeprav ima full lepo embalažo in lepo diši .... ampak mi cena ne odtehta. Če bi imela pa denar, bi pa sigurno večkrat notri zavila. In to je samo en banalen primer.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7590 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 14 February 2013 - 03:47 PM

In ja, sem že nekajkrat omenila na forumu, da se včasih prav čudim, kako je večina tu še študentk (oz. vsaj bila je), pa kakšno kozmetiko kupujete. 

Saj ko ne bojo več, si je ne bodo mogle. Študentje imajo itak največ denarja, vse plačujejo starši, dobivaš štipendije in žepnine, malo zaslužiš zraven in lahko vse porabiš za luksuz. In vem, da bodo zdaj vse skočile v zrak, kako si vse same plačujejo in varčujejo in bla bla bla...itak, ja. Ni naključje, da smo v takih debatah na drugačnih bregovih...v takih pogovorih je lahko kompetenten samo nekdo, ki je izkusil tako študentsko kot dejansko samostojno življenje, vse drugo je samo neko teoretiziranje v prazno. Ne mislim nič slabega, ampak bo po mojem večina punc tu gor enkrat videla, da ko moraš plačati najemnino, vse tekoče stroške, hrano, bencin, telefon, kurjavo, še kakšen kredit, so tudi z relativno dobro službo puloverji iz 100% kašmirja svetlobna leta daleč. 

• 2

#7591 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6755 posts

Posted 14 February 2013 - 04:07 PM

In ja, sem že nekajkrat omenila na forumu, da se včasih prav čudim, kako je večina tu še študentk (oz. vsaj bila je), pa kakšno kozmetiko kupujete. 

Mene tudi to malo čudi, priznam. Sama absolutno nimam toliko denarja, je pa res, da ful varčujem za stanovanje in ne dam toliko na druge stvari. 

Se pa strinjam z Michelle, da je študentsko življenje fajn iz tega vidika, da lahko prišparaš ful denarja, ker starši skrbijo za gospodinjstvo. In si dejansko lahko več privoščiš kot pa potem, ko te doleti kruta realnost. 

• 2

#7592 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 14 February 2013 - 05:39 PM

Mene pa čudi, da se toliko poudarja vpliv različnih preferenc na zapravljanje denarja, obenem pa pljuva po tistih, ki imajo drugačno miselnost in ga zapravljajo za druge stvari, kot mi. 

Npr. stroški z avtom (ki je tako zelo nujen), razne pijače in kosila zunaj vs. oblačila in kozmetika.

Pa ne vem od kod ideja, da ima toliko študentov štipendijo (in posploševanje, kako je študentom fajn, in imajo največ denarja), samo peščica jo ima. Od tega jih večina tudi s štipendijo komaj zvozi do konca meseca.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7593 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23427 posts

Posted 14 February 2013 - 07:08 PM

Jaz se tu strinjam z Michelle in Kami, se tudi sama večkrat čudim, da toliko študentk s foruma kupuje razne YSL, Dior, Chanel šminke ipd. Se strinjam, da je verjetno malo drugače, ko začneš hodit v službo, plačuješ sam najemnino/kredit za stanovanje in vse stroške.

Na živce mi gre, da se ponavadi, ko gresta fant in punca ven, že skoraj samoumevno smatra, da bo nazaj peljala punca.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#7594 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 14 February 2013 - 07:18 PM

Resno se čudite, da študentka lahko da 25-30 € za kos dekorative? Mi je kar malo neverjetno (kot tudi to, da se s tem sploh ukvarjate, pa dobro). Zame je to, da daš vse prihodke za nujne in 'nujne' zadeve in si nič ne privoščiš, životarjenje. Ki pa je očitno že tako pogosto, da je edino 'pravilno' in se vse druge označi za razsipneže. O.o

• 0

― V. Van Gogh

#7595 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 February 2013 - 07:32 PM

edino 'pravilno' in se vse druge označi za razsipneže. O.o

Točno tako.

In takšna mentaliteta je zelo slaba za ekonomijo države.

• 0
Viens, reste ici!

#7596 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 14 February 2013 - 07:40 PM

In kako naj si študentka, ki redno študira (torej ne more vsak dan delati+velik del plače gre za nakup knjig,skript,...), plačuje najemnino, hrano,itd., privošči vsak mesec dekorative za 100 €? Tega si še jaz ne morem, pa živim pri starših, torej moj denar ne gre za najemnino niti hrano. Jina, Ana- meni se zdi, da je pri vama vseeno prisoten priliv denarja s strani staršev, zato tako mnenje. 

• 0

#7597 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32618 posts

Posted 14 February 2013 - 07:41 PM

Resno se čudite, da študentka lahko da 25-30 € za kos dekorative?

Ja.

• 0

#7598 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26043 posts

Posted 14 February 2013 - 08:15 PM

Meni je to tudi absolutno prevec. Nasploh imam od dekorative samo en tekoci puder in maskaro. Moj glavni strosek je hrana, potem prevoz, nato knjige, sele potem oblacila in kar je ostalega. Mi ni tezko dati malo vec za kaksno jopico ali hlace, recimo, ker vem, da jih bom res ponosila (ravno prejsnji vikend je ena QS - ki sploh se ni nek hudo visok rang - jopa zasluzeno romala iz 9-letnega obtoka). Mi je pa hecno, da za neko 'znamko' nekaterim ni tezko odsteti 20+ eur, medtem ko je kak kos kozmetike s certifikatom, da izdelek ni testiran na zivalih, smatran za pricey luksuzno dobrino. Ampak ok, zdaj sem ze precej zasla. 

In ja, stipendije res ne rastejo na drevesu. Si upam trdit, da je - vsaj z mojim sedanjim in bivsim faksom - ob delu ne bi mogla imet. Pac ti omogoci, da se bolj poglobis v studij in si zato tudi 'nagrajen' z neke vrste investicijo drzave, pri cemer slednja na koncu itak profitira na racun dobro in/ali visoko izobrazenih ljudi.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#7599 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 14 February 2013 - 08:20 PM

*missy*, mene starši tako minimalno financirajo, da ni omembe vredno in si ne bi drznila oblikovat mnenja na podlagi tega. ;)

Ja.

Verjetno pa vam je normalno, da študentka lahko da za 2 tanka bencina na mesec.  :hooray: 

• 0

― V. Van Gogh

#7600 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26043 posts

Posted 14 February 2013 - 08:25 PM

Si lahko predstavljam, jaz sem studirala v 150 km oddaljenem kraju, povprecno potovanje z vlaki mi je vzelo 6h, poleg tega, da sem do prve postaje in po zadnji postaji se vedno imela 5 km 'sprehoda' ali zicanja za prevoz, tako da sem se domov vracala nekje na 3 tedne. Sestra se zdaj vozi z avtom skoraj vsak teden, ampak vedno se koga pelje zraven (s prevozi pac) in potem to pac ne pride vec tak strosek. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (1)