NARAVNA KOZMETIKA
Posted 09 April 2011 - 04:12 PM
Pablo Picasso
Posted 09 April 2011 - 09:46 PM
mene po Sarakan pasti full pečejo celotna usta (nikol me niso tok, niti po katerikoli konvencionalni pasti, ki sem jih mela), prav moteče je. ne bom je več kupila, mi je L'Angelica full bolj všeč. mogoče bom probala kakšno Melvitino.
Te L'Angelica sploh niso tako zelo naravne.

Sem pa, ko sem jemala homeopatska zdravila, uporabljala Weledino-ne vem točno kero, vem, da je bila oranžna, pa mi je bila ful všeč. Pravzaprav ne vem zakaj je še zdej ne. Mami uporablja pa solno in je za bruhat.

Posted 10 April 2011 - 10:56 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 April 2011 - 08:44 PM
Te L'Angelica sploh niso tako zelo naravne.

Sem pa, ko sem jemala homeopatska zdravila, uporabljala Weledino-ne vem točno kero, vem, da je bila oranžna, pa mi je bila ful všeč. Pravzaprav ne vem zakaj je še zdej ne. Mami uporablja pa solno in je za bruhat.

Od L'Angelice je bolj naravna samo ena (mislim, da imajo kake 4 različne), a trenutno nimam pojma, kaj na njej piše, da bi točno povedala, sem to pasto že dolgo nazaj uporabljala, mi je pa bila od naravnih najbolj všeč. Za Weledino ognjičevo se spomnim, da je imela ful dober okus

Sarakan imam pa zdaj in mi je ogabnega okusa, ne kupim več.

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 May 2011 - 06:26 PM

Imam pa še vedno Weledino ognjičevo in jo občasno uporabim, obe s Sarakan sta mi super.
Posted 15 November 2011 - 11:13 AM
jaz definitivno navalim na zobno pasto, ker mi je TOP!

http://www.himalayaherbals.com/
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 15 November 2011 - 03:21 PM
Sem bila pa zadnjič žalostna, ko sem v DM iskala Sarakan, je ni bilo več.

Aja, pa novo ščetko imam.

Posted 15 November 2011 - 05:55 PM
imajo pa še šampone, balzame, mleko za telo za suho kožo, na hitro sem pogledala, ker se mi je mudilo, še za zobno pasto morm pogledat, če se jo dobi pri nas.
Nila, pol Sarakan paste mi je ostalo, ker mi ne ustreza, ti jo lahko pošljem, če hočeš.
Posted 19 November 2011 - 02:30 PM

full mi je všeč losjon aloe&kumarica, zakon, pa đabe, neke 3€ in pol za 200 ml.
Posted 19 November 2011 - 02:34 PM

Pilingov najbrž še vedno ni, ane.

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 November 2011 - 02:36 PM
Sem si jo prvič pred tremi dnevi kupila. In sicer tisto brez fluora.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 17 January 2012 - 11:26 PM

Zdaj pa je znak za www.natrue.org, pa še to ne na vseh! In ko gre človek na to stran, ugotovi, da vse, kar ta natrue zagotavlja, je, da mora biti v izdelku najmanj 75 % snovi naravnega izvora. Torej je to eno sranje v bistvu?

Sem bila pa prav razočarana. Edini izdelek, ki mi je bil včasih res dober, je bilo mleko za čiščenje obraza. In potem se je najprej spremenil vonj. Potem tekstura (seveda na slabše). Potem še enkrat vonj. Na koncu sem skoraj vsakič, ko sem kupila novega, ugotovila, da je drugačen od prejšnjega, zadnji ima spet drugačen vonj in pusti nekakšen masten film na obrazu (ja, imam pač občutljiv nos in res takoj zavoham spremembe).
Meni je to čisto zavajanje potrošnikov. Z BDIH certifikatom so si ustvarili blagovno znamko in jo nato poslabšali, cene pustili enake ali jih za malo zvišali, in to je to.
Posted 18 January 2012 - 12:23 AM
Ko si ravno omenila, kateri certifikati so najboljši? Vem, da je že bilo govora o tem, a se mi ne da it iskat.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 January 2012 - 12:41 PM
Posted 18 January 2012 - 12:41 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 January 2012 - 04:14 PM
Nekaj popolnoma drugega so pa organski kozmetični izdelki, kjer se pa govori o 95% naravnih sestavin, oz sestavin, ki so pridobljeni z biokmetijstvom, pravično trgovino itd...
Je razlika in ne vem zakaj je zdaj šok, če je že od nekdaj tako.
Vsak certifikat ima drugačno politiko in procenti se lahko razlikujejo.
Konkretno je pri BDIH tako (kopirano iz zgornjega linka):
Pri nakupu izdelka z oznako »naravni« bodite pozorni na to, v kakšni meri vsebuje naravne ali ekološke sestavine, saj ni določena minimalna vrednost in jih je v nekaterih primerih lahko prisotnih zelo malo. Ekološke sestavine na izdelkih morajo biti posebej označene z zvezdico in določen njihov delež v odstotkih. Izdelki, ki so označeni kot ekološki, morajo vsebovati najmanj 95% snovi ekološkega porekla ter imeti določeno, kakšen je delež sestavin ekološkega porekla glede na skupno maso končnega izdelka.
Drugače so pa najbolj pomembni certifikati Ecocert, CosmeBio, SoilAssociation (angleški certifikat in baje se ga zelo težko dobi), BDIH je pa pri nas najbolje zastopan certifikat. Natrue je združenje večih firm, kakor že piše v zgornjem linku. Natrue deli izdelke na tri skupine: naravno, naravno in ekološko, ekološko; in znotraj vsake skupine so določeni procenti naravnih ali ekoloških sestavin.
75% se meni zdi še veliko naravnih sestavin. Začni potem iskati organsko/ekološko kozmetiko, kjer naj bi bilo 95% naravnih. Tisti kozmetični izdelki, ki so organski, so kot taki tudi promovirani, preveri se še s certifikati. Načeloma so ti izdelki dražji od naravne kozmetike, ni pa nujno. So pa skoraj ziher dražji od Alverde. Mislim pa, da nimajo vsi Alverde izdelki certifikata. KLIK Na tem linku so napisani izdelki, ki imajo certifikat. Za ostale pa ne vem. Ti pa pri vsakem certifikatu napiše v kater razred od treh spada ta izdelek.
Posted 18 January 2012 - 04:56 PM

Danes sem kar precej časa preživela med policami, ampak nič kaj našla...
Skoraj povsod piše, da vsebuje fluor.

Edit: našla eno, ampak mi je malo draga glede na količino...

http://www.40zelenih...ustna-voda.html
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 January 2012 - 05:09 PM
Kaj pa če si sama kakšno zmiksaš? Ziher se najde na netu kakšen dober recept. K to k si ti našla, vsebuje salvadoro; odišavljena z naravnimi olji poprove mete, nageljnovih žbic in geranije, kar pa lahko tudi zelo podobno narediš doma.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users