SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 05 January 2010 - 04:11 PM
Opis
V prvi knjigi trilogije boste spoznali nenavadno, samosvojo, neukročeno deklico Lyro, ki se poda na pustolovsko iskanje ugrabljenega prijatelja Rogerja. Lyrin svet je na prvi pogled podoben našemu. A samo na prvi pogled. Kmalu vam bo jasno, da se v njenem svetu dogajajo čudne reči. Tam živijo nenavadna bitja, imenovana damoni, tam neznanci ugrabljajo otroke, strašni Tartari vrtajo luknje v glave, čarovnice pa šepetajo o deklici, ki bo spremenila svet …
Druga knjiga trilogije se odvija v treh različnih vesoljih: v svetu Severnega sija, v našem vesolju in še v tretjem, spet popolnoma novem. Tam se spoznata Lyra, junakinja iz prvega dela, in Will, pogumen dvanajstletnik, ki išče svojega očeta. Tu je še skrivnosten Stolp angelov, kjer je skrit nož, za katerega bi bili ljudje pripravljeni storiti marsikaj. Z njim se namreč da izrezati vrata v drug svet …
Tretja knjiga se konča z osupljivim zaključkom, zaradi katerega ta knjiga velja za najboljšo. Knjiga pripoveduje o velikem spopadu med vrhovno Avtoriteto in tistimi, ki podpirajo Lyrinega očeta. Kdo bo zmagal v usodnem spopadu? Kaj vse bosta doživela Lyra in Roger v deželi mrtvih? Jima bo uspelo najti Lyrinega izgubljenega prijatelja? Kako se bo končala okrutna vojna, ki divja v kraljestvu nebes? Odgovore na vsa ta in še mnoga druga vprašanja boste našli v osupljivem in nepričakovanem koncu napete zgodbe, v zaključnem delu nagrajene trilogije.
Trilogija Njegova temna tvar sodobnega angleškega pisatelja Philipa Pullmana je kolosalna umetnina in nedvomno nekaj najboljšega, kar je na področju fantazijskega leposlovja nastalo v zadnjih desetih letih. Avtor je za svoj zdaj že klasični dosežek, ki je omrežil in navdušil bralce vseh starosti, prejel številne ugledne nagrade, zdaj pa so po prvem delu trilogije posneli tudi film, ki v decembru prihaja (pod naslovom Zlati kompas) tudi v naše kinematografe.
Je čisto simpatično branje, za razbit vsakdan. Zanimiv pogled, veliko "novih stvari" ki jih pač na našem svetu ni. Domišljiji da prosto pot in nemalokrat se zamisliš nad napisanim.
Edino kar me je zmotilo, je odpiranje xy enih tem/namigov, ki pa na koncu niso razloženi oz. so zelo slabo. Vidi se, da so knjige namenjene malo mlajši publiki, ki ne razmišlja toliko o teh odprtih vprašanjih ampak samo sledi zgodbo. Za moj okus se zadnja knjiga tudi malo vleče in bi jo lahko skrajšal vsaj za tretjino.
Ampak "sve u svemu" berljiva zadeva.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 12 January 2010 - 10:40 PM

Sem pa zdaj prebrala 2 knjigi iz serije o Strastni zapravljivki, v ang sem brala, pa je toliko pocukranega noter, da rabim malo drugačno literaturo.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 12 January 2010 - 10:43 PM

Posted 20 January 2010 - 10:22 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 20 January 2010 - 10:59 PM
Se ful nasmeješ.

Posted 20 January 2010 - 11:24 PM

Posted 21 January 2010 - 03:44 PM
Posted 02 February 2010 - 11:00 AM

Akka, 1291 – Po uničujočem napadu sultanovih čet iz mesta v Sveti deželi z ladjo Sokolov tempelj zbeži majhna skupina templjarskih vitezov. S seboj imajo skrivnostno skrinjico, ki jim jo je zaupal veliki mojster reda. V nevihti na morju ladja izgine brez sledu.
New York, danes – Štirje jezdeci, oblečeni v templjarje, vdrejo na svečano otvoritev razstave o vatikanskih zakladih v Metropolitanskem muzeju. Med brezhibno izpeljanim ropom ukradejo nekaj dragocenosti, posebno pozornost preiskovalcev pa vzbudi to, da so odnesli tudi srednjeveški dekoder. Iskanje odgovora pahne agenta FBI Seana Reillyja in arheologinjo Tess Chaykin v usodno igro mačke in miši z okrutnimi morilci.
Prizadevanje, da bi našli Sokolov tempelj in resnico o njegovem pomembnem tovoru, je vedno vznemirljivejše in silovitejše.
Zgodba je zanimiva, je kar nisem mogla odložit dokler je nisem prebrala. Malce, no pravzaprav kar precej, spominja na Da Vicijevo šifro, vendar me to ne moti, saj rada berem tovrstni žanr.
Posted 02 February 2010 - 11:51 AM

Ljubka slikanica, ki v skopih besedah pove zelo veliko. »To sem jaz, všeč sem si, rad živim, ničesar se ne bojim, imam veliko prijateljev, včasih pa sem tudi malo žalosten in osamljen, takrat se rad stisnem k tebi.« Tako pravi glavni junak, dobrodušni medved, ki pa bi lahko bil vsak izmed nas.
Idealna knjiga v dar nekomu, ki ga imamo radi. Simpatična, preprosta, ganjiva. Mene je takoj očarala in sem jo preprosto morala kupit fantu

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 02 February 2010 - 10:23 PM
Knjigo sem prebrala v prevodu, mogoče mi je malo žal, da je nisem v originalu.
Vsebina ni pretresiljiva, oziroma je skoraj ni v knjigi, ki jo lahko povzamem z dvema besedama: pijančevanje in fuk.
Glavna oseba v knjigi je alter ego Bukowskega, imenovan Henry Chimaski, ki je zapit pisatelj, piše knjige in predvsem pesmi, non stop je nažgan, in non stop fuka (se opravičujem, ampak ti izrazi so uporabljeni v knjigi) ženske, ki so 40 let mlajše od njega, in ki se mu same ponujajo.
Chimaski je debela, stara, ogabna svinja, na katero se ženske lepijo kot muhe na drek, kar v bistvu tudi je, in to sam priznava, in napiše. Proti koncu knjige vzpostavi malo globlji odnos z eno izmed ljubic, Saro, katera se mu je še posebej prikupila.
Knjigo zaznamuje nekaj dobrih citatov o življenju, bere se jo hitro.
Po karakterju Chimaskega je bil osnovan lik Hanka Moodyja v Californication.

Posted 06 March 2010 - 08:42 AM
Ray Kluun : Pride ženska k zdravniku

Stijn in Carmen sta mlada, lepa, zaljubljena in zajemata življenje z veliko žlico. Nato Carmen nenadoma hudo zboli. Stijn se na vso moč trudi, da bi ji stal ob strani, vendar se vseeno zlomi pod težo bremena. Obsesivno se začne zapletati v ljubezenske afere, da bi pozabil na strašljivo resničnost, s katero pa se bo moral prej ali slej spoprijeti – zaradi nje, ki jo ljubi.
Provokativen roman o ljubezni in nezvestobi. Nemiren premislek o življenju in smrti. Izviren vodnik po Amsterdamu in nogometu.
Zaradi neverjetne iskrenosti čustev in svežega sloga pisanja njegov roman pri vseh bralcih in kritikih vzbuja silovit odziv in priznanje. Roman prevajajo v več kot 20 jezikov, prodane pa so tudi že filmske pravice.

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 March 2010 - 05:48 PM
Ray Kluun : Pride ženska k zdravniku

Stijn in Carmen sta mlada, lepa, zaljubljena in zajemata življenje z veliko žlico. Nato Carmen nenadoma hudo zboli. Stijn se na vso moč trudi, da bi ji stal ob strani, vendar se vseeno zlomi pod težo bremena. Obsesivno se začne zapletati v ljubezenske afere, da bi pozabil na strašljivo resničnost, s katero pa se bo moral prej ali slej spoprijeti – zaradi nje, ki jo ljubi.
Provokativen roman o ljubezni in nezvestobi. Nemiren premislek o življenju in smrti. Izviren vodnik po Amsterdamu in nogometu.
Zaradi neverjetne iskrenosti čustev in svežega sloga pisanja njegov roman pri vseh bralcih in kritikih vzbuja silovit odziv in priznanje. Roman prevajajo v več kot 20 jezikov, prodane pa so tudi že filmske pravice.

Jaz sem se tak jokala polek tote knjige, da sem si mogla očala dat dol in si oči brisat pa v kopalnico sem si hodla obraz umivat in nos pihat, ker so mi solze tak tekle

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 06 March 2010 - 06:18 PM

zdaj pa še vdovca preberi,

Posted 14 June 2010 - 07:26 PM
Ne brez moje sestre
Avtor: Celeste Jones, Kristina Jones, Juliana Buhring, Celeste Jones, Kristina Jones, Juliana Buhring
Resnična zgodba o krutem otroštvu treh sester, ki so odraščale v verski sekti Božji otroci.
Roman je ganljiva prvoosebna izpoved o grozljivih dejanjih, ki se izvajajo v verski sekti Božji otroci. Kult, ki se je rodil konec 60. let 20. stoletja in ki še danes deluje, z obljubami duhovne ljubezni in zveličanja v svoje vrste privablja vedno nove člane, ki jih nato z načrtno indoktrinacijo izkorišča za širjenje svoje ideologije.
Pretresljivi opisi trpinčenja otrok, predvsem dnevne spolne zlorabe, in duševne stiske, v kateri prenekateri otroci pobegnejo v droge in kriminal, bodo bralcu odprli svet trpljenja, ki še vedno vlada v verskih sektah po svetu.
Roman je z 90.000 prodanimi izvodi postal knjižna uspešnica v Veliki Britaniji in Avstraliji.
Posted 15 June 2010 - 07:55 PM
Ne brez moje sestre
Avtor: Celeste Jones, Kristina Jones, Juliana Buhring, Celeste Jones, Kristina Jones, Juliana Buhring
Resnična zgodba o krutem otroštvu treh sester, ki so odraščale v verski sekti Božji otroci.
Roman je ganljiva prvoosebna izpoved o grozljivih dejanjih, ki se izvajajo v verski sekti Božji otroci. Kult, ki se je rodil konec 60. let 20. stoletja in ki še danes deluje, z obljubami duhovne ljubezni in zveličanja v svoje vrste privablja vedno nove člane, ki jih nato z načrtno indoktrinacijo izkorišča za širjenje svoje ideologije.
Pretresljivi opisi trpinčenja otrok, predvsem dnevne spolne zlorabe, in duševne stiske, v kateri prenekateri otroci pobegnejo v droge in kriminal, bodo bralcu odprli svet trpljenja, ki še vedno vlada v verskih sektah po svetu.
Roman je z 90.000 prodanimi izvodi postal knjižna uspešnica v Veliki Britaniji in Avstraliji.
Gledala dokumentarec o tej sekti. SICK, vse kar lahko rečem, SICK, česa vsega je zmožen človek, in to v imenu vere. Nimam besed. Pička jim. In ne morem verjet, kako so matere dovoljevale, do so znotraj sekte njihove otroke posiljevali pred njihovimi očmi.
KLIK
Posted 15 June 2010 - 07:56 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 15 June 2010 - 08:18 PM
Posted 15 June 2010 - 08:19 PM

edit: http://www.xfamily.o..._Lost_and_Found
Link za TRAILER v videu.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users