Anoreksija - potrebujem pomoč
Posted 28 February 2007 - 08:24 PM

Pablo Picasso
Posted 28 February 2007 - 08:51 PM

[attachmentid=1409][attachmentid=1412][attachmentid=1410][attachmentid=1411]
Attached Files
Posted 28 February 2007 - 09:01 PM
Pablo Picasso
Posted 28 February 2007 - 09:04 PM

Posted 28 February 2007 - 09:15 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 28 February 2007 - 09:18 PM

Attached Files
Posted 28 February 2007 - 09:58 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 February 2007 - 10:01 PM

Posted 28 February 2007 - 10:04 PM
Posted 01 March 2007 - 10:24 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 March 2007 - 03:01 PM

da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
Posted 01 March 2007 - 03:12 PM

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 07 June 2007 - 07:32 PM
Posted 07 June 2007 - 09:40 PM
Ampak jaz res ne razumem, da si skoraj vse punce želijo postati manekenke/fotomodeli ... a bi vam to pomenila res taka potrditev, uspeh ali priznanje v življenju al kaj ...
Ko da je na svetu res najpomembejše, da te nekdo popredalčka ali imaš prave mere in pravi izgled in naredijo kljukico nad tabo oz. križ če ne zadovoljiš njihovih kriterijev.
Oh ja...manekenke, modeli...ideal ženske. Postave, frizure, mojbog še oblika obraza. In ja, če bi imela lepo kožo, kak centimeter več in ne tako širokih bokov, bi prav gotovo probala uspet v tem svetu. Ampak nisem nič od tega, žal

Posted 26 October 2007 - 10:21 PM
Ali svojo stisko utapljaš v hrani? Se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati?
Vabimo te v SKUPINO ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI HRANJENJA, kjer ti ponujamo strokovno pomoč, razumevanje, podporo, in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.
Vljudno vabljeni tudi vsi, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Svojci in ostali bližnji (prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…) ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.
Skupinsko in individualno terapijo izvaja zunanja strokovna sodelavka, Vasja Smole Dubrovnik, prof. def., ped.spec.
Informativni sestanek bo v ponedeljek, 05.11.2007 ob 17:00 v prostorih MISC INFOPEKA.
Motnje hranjenja so v zadnjem času vse bolj pogost pojav med mladimi. Vzrokov za nastanek tovrstnih motenj je veliko, zato je pristop oziroma obravnava le-teh z integrativno terapijo zelo primeren. Cilj integrativne terapije je doumeti človeka v njegovi čustveni sferi, duhovnih stremljenjih in telesnosti. Po integrativni terapiji lahko človeka dobro dojamemo le z upoštevanjem »časovnega konteksta« (ozadje trenutne življenjske situacije: družina, splošna življenjska situacija, pripadnost sloju, kulturna sredina…) in kontinuuma (dimenzija preteklosti, sedanjosti in prihodnosti). Integrativna terapija obravnava človeka skozi vse faze njegovega življenjskega razpona.
Odvisnosti od hrane so posebne vrste zasvojenosti, pri katerih človek za doseganje omamnega stanja zavesti zlorablja hrano v smislu prenajedanja ali stradanja. Običajno se tovrstne odvisnosti pojavljajo kot anoreksia nervosa, bulimia nervosa ali kot kompulzivno prenajedanje.
Cilji terapevtskega dela temeljijo na osebnostni rasti, razvijanju samopodobe, na oblikovanju identitete in so večplastni:
• prepoznavanje vzrokov za nastanek motenj,
• prepoznavanje lastnih občutkov in učenje izražanja le-teh,
• prepoznavanje družinske dinamike in učenje komunikacije,
• soočanje z lastno odgovornostjo in razvijanje le-te,
• pridobivanje lastne sigurnosti za obvladovanje življenjskih problemov,
• učenje reševanja konfliktnih situacij,
• razvijanje normalnega odnosa do hrane.
Program Psihocialna pomoč osebam z motnjami hranjenja in njihovim svojcem temelji na doživljajskem aktiviranju - iskanju in najdenju smisla odprave motnje, resocializaciji - vzpostavljanju temeljnega zaupanja, ki je najpogosteje močno porušeno, doživljajskem aktiviranju - razvijanju identitete ter osebnosti in na skupinski dinamiki ter delu s starši.
V MISC INFOPEKA nudimo osebam z motnjami hranjenja in njihovim svojcem naslednje oblike pomoči:
• možnost vključitve v Skupino za pomoč osebam z motnjami hranjenja,
• individualno svetovanje za tiste mladostnice/ke, ki se iz kakršnihkoli razlogov ne želijo priključiti skupini,
• možnost vključitve v Skupino za pomoč svojcem oseb z motnjami hranjenja.
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Youth informative Counseling Center INFOPEKA
Ob zeleznici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJA
tel.: + 386 2 300 68 50
fax: + 386 2 300 78 71
gsm: + 386 41 481 246
e-mail: infopeka@infopeka.org
http://www.infopeka.org
Posted 10 November 2007 - 03:48 AM
Eniwekwe ma ene par dobrih videov.
Pa od unperfectisback je za pregledat filmčke;
http://www.youtube.com/watch?v=ggKtU1Lp-w0
http://www.youtube.com/watch?v=DgHoo40udqg
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 10 November 2007 - 08:49 AM
To je sick.
Posted 10 November 2007 - 12:14 PM
Posted 10 November 2007 - 12:36 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 November 2007 - 05:38 PM
ali je s tabo že kaj bolše od lani??
lp,sara

Being just friends with you is hard,
but I couldnt imagine if I didnt have you in my life at all.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users