Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1253 replies to this topic

#741 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 July 2021 - 10:57 AM

Kaj recimo vas pri tipskih tako moti?

Absolutno hodniki ter to, da praktično ni opcij, kjer bi imela v eni liniji kuhinjo-jedilnico-dnevno sobo. Zaradi čudovitega razgleda in postavitve terena je to za nas najboljša opcija (kar je potrdil tudi (izbran) projektant- pa ga nisva zato izbrala, ker se je strinjal z nama :lol1: ) - razgled občuduješ iz dnevne sobe, jedilnice....direktno iz kuhinje pa bo prehod na teraso (hrane ne prenašaš čez celo stanovanje ven).

Načeloma se lahko strinjam s pomisleki tega arhitekta. Vendar pa je ton v katerem je napisal odgovor preveč pokroviteljski in z njim ne bi mogla sodelovat. Iz njegovega pisanja sem dobila občutek, da je pri njem možna samo ena pot - njegova pot.

Ne bi mogla bolje ubesediti. 

• 0

#742 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 13 July 2021 - 11:30 AM

Ora, ob tej ilustraciji sem se na vas spomnila :lol::
https://www.instagra...edium=copy_link
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#743 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 July 2021 - 11:54 AM

Mene moti, da so glede na veliko kvadraturo premali bivalni prostori, z mnogo premalo prostora predvidenega za kuhinjo. Se res vidi, da očitno ljudje ne kuhajo toliko al kaj.

Razmeroma majhna kopalnica, stopnišče, ki vzame ogromno prostora in absolutno premajhna predsoba oz. ne dovolj prostora za odlaganje. Midva izhajava iz najinega stanovanja in iščeva takšen tloris, ki bi popravil pomanjkljivosti. In če imava zdaj 40 m2 bivalnega prostora, ki je zelo svetel, na slabše ne greva. Se nama pa ne mudi.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#744 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 13 July 2021 - 11:55 AM

Ja Jina saj to je realnost trenutno ja 😆 ampak vedno pa ne bo...preden bomo v hisi sem prepricana da bo E stufa tega,da je S stalno za ritjo. Delim ob priliki tloris kakrsen je trnutno,se zato,ce ima katera kako dobro idejo.
  • 0

#745 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 July 2021 - 12:17 PM

http://www.hise-mont...azne-hise/darja

Nama je ta hiša ful všeč. Tak tloris je meni ok.

• 0

#746 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 13 July 2021 - 01:20 PM

Mene moti tocno to kar sem izpostavila, hodnik je velik kvadraten,kopalnica je ogromna, za 3 ljudi je sicer dovoljena kopalnica verjetno,sicer je pa taka razporeitev,da je kopalnica v velikosti otroske sobe, istocasno pa nimas kam odlozit perila,ko se ti opere in preden ga odneses po omarah.
  • 0

#747 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 13 July 2021 - 01:29 PM

Saj je utility spodaj. A ne zlagas perila na postelji?
Mi imamo shrambo in pralnico skupaj, mi je cisto brezveze, da bi bila to dva locena prostora.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#748 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 July 2021 - 01:40 PM

Kam bi pa ti odlagala perilo, ne razumem?

• 0

#749 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 13 July 2021 - 01:41 PM

Takih tlorisov, kot je zgoraj, je nesteto. Meni je grozno veliko prostora to. Prevec.

Jaz perilo zlozim na stojalu. Ne bi nikoli nobene gospodinjske dejavnosti dala kot focal point katerega koli prostora, kaj sele, da dobi kar svojega :D

Zakaj hrane ne bi nosil cez bivalni prostor? Realno je itak ne bos jedel zunaj. Ne poznam nikogar, ki bi redno jedel na terasi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#750 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 13 July 2021 - 01:48 PM

Uff kako da ne? Mi nosimo dol iznprvega nadstropja, da lahko jemo zunaj. Jebiga, nimamo spodaj kuhinje, zdej sva za silo nabavila eno indukcijo prenosno, da si vsaj kavo skuham dol, men je super.
  • 0

#751 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 July 2021 - 01:50 PM

Ja vem, da jih je nešteto, ampak mene res ne moti nič. Ampak jaz sem živela v res dosti stanovanjih in sem se vedno vsega navadila. Edino kar me moti, je premalo omar, da se vse stvari pospravijo vanje. Ne maram, da so stvari naložene okoli.

• 0

#752 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 13 July 2021 - 01:50 PM

Mi smo vedno jedli zunaj in bomo spet ko bomo v hisi 🙂. Aja sploh pomislila nisem na to da bi lahko v sobi to pocela. Postavitve kuhinje so res vecinoma katastrofalne,temne.
  • 0

#753 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 13 July 2021 - 01:59 PM

Perilo jaz tudi vedno prinesem cimbolj poravnano na postelji in tam zložim, sortiram karkoli pač... Takoj to naredim, perila ne puscam ležati naokrog.
  • 0

#754 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 July 2021 - 02:43 PM

Mi smo pa doma ful veliko jedli zunaj in to zdaj ful pogrešam, ko sem v bloku. Balkon imamo pa preozek za takšne podvige.

Sva pa ravno dobila informacijo, da je bilo podano negativno mnenje za ravno streho. Saj bi bil čudež, če bi bilo mnenje pozitivno.... ampak brezveze bova zdaj morala delati neko podstrešje, ki bo itak prazno 🤬
  • 0

#755 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 13 July 2021 - 05:22 PM

Isto tezavo je imela moja prijateljica pred leti. Pa so nasli neko hibridno resitev, ki je sla cez. Brez podstrehe.
  • 0

#756 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 July 2021 - 05:25 PM

Lahko pokažeš?
  • 0

#757 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 13 July 2021 - 08:21 PM

Nimam nobenih slik. Je pa zdaj na dopustu, potem pa mene ni cel mesec. Bom poskusila kaj uredit.
  • 0

#758 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 13 July 2021 - 08:32 PM

Ap si dobila ko sem ti od studio Pikaplus enkrat posiljala en tloris?

_M_, ja saj je zanimivo,da imajo tudi ta nova naselja kar funkcionalne tlorise, vsaj kar se da na spletu pogledat. Jaz bi najraje se manj tlorisne povrsine, ampak nekaj ostanka pride na vsak nacin...
  • 0

#759 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 July 2021 - 09:21 PM

Sem ja, je všečen! Edino vhod mora biti pri nas z zadnje strani. Bom videla ta ali drug teden, kakšne ideje bo imela arhitektka...
  • 0

#760 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 16 July 2021 - 09:56 AM

Jaz bi imela pa pri hiši prvo pravilo, da moja spalnica ni v istem nadstropju kot otroške sobe. Da imam jaz skoraj ločeno stanovanje od njiju in ima vsak svojo zasebnost. In da lahko iz "moje" spalnice na hitro narediš kuhinjo in naj bosta za sebe. Predvsem pa, da ne slišimo seksat en drugega (kar bo, roko na srce, prej kot bi želela) :P

Pred leti mi je bilo pomembno, da ju imam čim bižje; zdaj bi mi bilo pomembno, da se dajo stvari čim lažje preuredit, da ima vsak svojo zasebnost in mir.

Res je velika razlika, kako razmišljaš in opremljša stanovanje/hišo, ko imaš stare 5 let ali že ornk najstnike.

In če bi imela hiši, bi jima sigurno naredila kopalnico, kot sta jo imela v BH90210, med njunima sobama, jaz bi imela pa popolnoma ločeno.

Sanja svinja kukuruz :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users