Jina:
https://www.moja-lek...elezo-40-tablet
Moji zdravnici je pa hb vrednost feritina pomemben podatek, tudi meni se zelo pozna na počutju.
A eno na dan jemljes? Sprausjem, ker je proti Tardyferu res nizka vsebnost.
Posted 12 November 2025 - 06:56 AM
Jina:
https://www.moja-lek...elezo-40-tablet
Moji zdravnici je pa hb vrednost feritina pomemben podatek, tudi meni se zelo pozna na počutju.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 12 November 2025 - 07:56 AM
Posted 12 November 2025 - 04:30 PM
Meni je danes predpisala Tardyfer še za naprej. Jaz sem res en siromak s tem železom, očitno brez dodajanja živet ne bi mogla.
Pa TSH imam tudi višji od optimalnega, kot je bil nazadnje. Eh.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2025 - 04:37 PM
Posted 12 November 2025 - 04:41 PM
Ma jaz pa ne, ker pojem veliko hrane, bogate z železom. No, vsaj ni enako slabo, kot če ga ne bi dodajala, tudi to je nekaj.
Ga pa ne morem vzet na tešče za boljšo absorpcijo, ker se ga ne sme jemat skupaj z Euthyroxom (za ščitnico), mora nekaj ur minit vmes.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 12 November 2025 - 04:50 PM
Posted 12 November 2025 - 10:37 PM
Posted 14 November 2025 - 12:38 PM
Jina, jaz sem ista. Vsaj delno krivim način prehranjevanja, jbg.
Podgana, eno ja (oz. kot piše na škatli), v lekarni mi je rekla, da je zaradi oblike železa (hemsko) zelo dobra absorbcija.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 November 2025 - 03:22 PM
Posted 30 November 2025 - 04:48 PM
Družinski prijatelj (62 let) ima zadnji dve leti težave z zatečenimi nogami. Najprej je imel zatečen desni gleženj, oteklina se je razširila malo višje, potem je dobil isto še na drugi nogi. Šel je na pregled krvi, žil, bil pri fizioterapevtu, nič drugega. Vsake toliko ga noge bolijo oz. trgajo, bolijo pete, potem je spet v redu. A je to putika? Katera prepozna to zadevo, rada bi mu kaj svetovala, ker zdravnice nima dobre in je sam tudi tak bučman, da pač rabi neko rešitev, če obstaja. Ima pa rahlo povečan trebuh, tisti moški bauh, ne mehko špehovje...
Posted 30 November 2025 - 05:07 PM
Posted 30 November 2025 - 05:24 PM
Posted 30 November 2025 - 05:54 PM
Posted 30 November 2025 - 06:01 PM
Ne, to pa ne.
Posted 15 December 2025 - 08:46 AM
Uporablja katera kakšno ročno masažno napravo doma in kako ste zadovoljne z njimi? A je infrardeča svetloba zaželjena?
Posted 16 December 2025 - 08:54 AM
Ima katera kak trik/nasvet kako se rešit kašlja po prehladu oz bolezni? Pač mene ubioja to, vsak mali prehlad takoj na pljuča ion potem kašljam kot zmaj praktično celo zimo, in se nikakor ne rešim tega.
Posted 16 December 2025 - 09:14 AM
Huh. Nimam ideje, niti izkušenj. Na pamet mi pridejo kake inhalacije s timijanovim eteričnim oljem oz da ga dodajaš v izparilnik, evkaliptus, da si s tem pomagaš, morda savnanje? Pa morda dihalne vaje, kaj za 'ojačat' pljuča?
A imate kako priporočilo za kremo z Mg za krče v nogah (fantov oče ima težave)?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 December 2025 - 09:23 AM
Posted 16 December 2025 - 10:59 AM
Posted 16 December 2025 - 11:01 AM
Za savno sem že prejšnji teden žicala fanta, pa nisma prišla tak daleč, čez praznike bom pa zgleda glih menzo mela, :ajebeš: Mi je pa v Sanolaborju rekla, da olja naj nebi bila dobra za pljuča, ko si dajemo v te inhalacije.
Sej ta pljučnik skoz natepavam, ampak včasih zna trajat, da je kak efekt. Kako pa se te kapljice uporabljajo?
0 members, 1 guests, 0 anonymous users