Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#741 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 28 August 2020 - 03:54 PM

Ok, torej 150k, pa je verjetno zdaj ze malo drazje, koliko sta pa potem potrebovala se za opremit in do konca vse urediti, ce vam je ze uspelo? :)
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#742 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5203 posts

Posted 28 August 2020 - 04:29 PM

31.5. smo podpisali pogodbo, 8.11. so pripeljali hiso, 29.3. smo se vselili
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#743 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 28 August 2020 - 04:43 PM

Mislim financno ;), to se spomnim, ja, da je bilo hitro.
  • 0

#744 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5203 posts

Posted 28 August 2020 - 05:13 PM

3 tedne nazaj smo dali asfalt na dvorisce. V planu je se nadstresnica, ampak sama notranjost hise in oprema je bila pa v roku 2 mesecev po selitvi. Ampak sva tisto obdobje RES sparala
  • 0

#745 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5203 posts

Posted 28 August 2020 - 05:18 PM

Je pa veliko odvisno od parcele, dela na okolici stanejo ogromno. Meni se zdi hisa zastonj v primerjavi z vsem, kar pride zraven (skarpa tukaj, skarpa tam, robniki, plosce, tlakovci, asfalt, ...)
  • 0

#746 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17084 posts

Posted 28 August 2020 - 05:24 PM

Ful odvisno do katere faze in od firme pri kateri bi vzela hišo in kakšen tip montažne. Če bi npr hotela pasivno bo cena cisto drugačna, kot pri nizko energijski ipd. Že sama plošča je lahko strošek oz klet, če jo narediš. Kolikor vem so montaže postavljene v roku cca 5-6mesecev ko začnejo. S tem da ploščo moraš ponavadi narediti prej sam.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#747 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 August 2020 - 01:20 PM

A ima kdo morda izkušnje s popravilom usnjenih stolov - sanacija odrgnine/poškodbe? Kam bi lahko odpeljali, dva poškodovana konferenčna stola imamo...

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#748 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27975 posts

Posted 31 August 2020 - 03:33 PM

Nimam svoje izkušnje, ena stranka skoz tu popravlja usnjeno sedežno garnituro (obraba v poslovnih prostorih):

http://foteljcek.com/
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#749 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 31 August 2020 - 04:51 PM

O, fino, hvala!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#750 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17054 posts

Posted 31 August 2020 - 08:43 PM

No, mi se nismo preseraval, pa je bla parcela 100k. Ena cenejsih.ce vzames da je 200k samo hisa, potem seveda gre. Ce je v to vsteta ze parcela, pa gre ce bi se nekak casa zivela na gradbiscu, ali pa brez fasade ali pa z neko majhno hisko.
Midva nisva imela urejene okolice pa je bilo vse skup s parcelo 340k. Ampak to mislim bajta v piko do zadnje zlice, na parceli pa ni blo trave, kaj sele nadstreska, ograje, tlakovcev....aja samo ni montazna, je zidana.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#751 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 01 September 2020 - 08:19 AM

Uf, ja, torej je bilo ze blizje 400 na koncu :o. Hvala, nekaj takega sem potrebovala. Ker ce ze, bi rada tako, da je hisa narejena priblizno do konca, ce bi ze sla v to, nekaj na 3/4 je brezveze, sem raje v stanovanju. Bedno je samo, da ce gledas atrijsko stanovanje ali s kaksno sobo vec v primerljivem stanovanju, kot ga imamo mi, prides tudi ze skoraj na 300k :D. Ker ravno za dozivljensko ta vseeno ni najboljsa opcija, ker bo le ena otroska soba.
  • 0

#752 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 01 September 2020 - 08:21 AM

Fiona, koliko kredita sta vidva na koliko let vzela pa ce sta ga ze malo predcasno odplacevala ali sta imela samo ogromen obrok? Kolikor vem, ste ze bolj pri koncu z njim.

Midva bi ga morala vsaj 80k, na 10 let je to cca 440, na 20 pa ene 270. Ne bi rada velikega zneska,ker akoz govorim mojemu, da imava zdajle majhne stroske, da bo slo samo gor,vrtec, pa potem se vec za hiso, vecji otroci, .. No, jaz itak se ne vem, kaj bom ssluzbo po porodniski, ampak vsaj minimalca pa lahko stejeva v to, upam, unlol.
  • 0

#753 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 01 September 2020 - 09:38 AM

Mi racunamo na 250 brez parcele. Okrog 200kvadratov.
  • 0

#754 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 01 September 2020 - 10:42 AM

Ene 1000 na m2 je realno, ce si razumen pri izbiri materialov. Pri nas so parcele okoli 100 na kvadrat pa je Lj. zelo blizu.
Samo mi smo vseeno postavili za 110 160 kvadratno hiso (minus parcela, komunalni in klet, ki je ostala, s pohistvom).
Jaz si recimo teh zneskov, ki jih nastevate, v sanjah ne morem privosciti, tako da vsak pac zida, kar lahko placa.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#755 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17054 posts

Posted 01 September 2020 - 11:12 AM

Neytiri, moj je vzel 70k kredita za 10 let. Junija 2021 nama potece.
40 k je imel nasparanih. Veliko sem jaz dobila od starsev.(pac, preostanek do zgornjega zneska).
Za tlakovce, ograjo, nadstresek, ureditev okolice, pergolo...sva pa nasparala sproti v teh sedmih letih.
Jaz bi rekla da je 200 brez parcele realnost.ni bilo nobenega preseravanja, tudi notri ne. Kavc je bil 700 e, kuhinja 3.5 k.... Fasada 18k, okna 14k, toplotna 7k....takih stvari se spomnim iz glave.
Expona ki jo imava po tleh je bila pa pomojem 25e/m2 s polaganjem.
Moras pa vedeti da sva midva na parcelo ki sva dobila za 95k, vlozila se 20 jurjev. Ker je bilo treba nasut 250m3 materiala, naredit 25 metrov skarpe in asfaltirati cesto do hise.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#756 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 01 September 2020 - 11:23 AM

Ene 1000 na m2 je realno, ce si razumen pri izbiri materialov. Pri nas so parcele okoli 100 na kvadrat pa je Lj. zelo blizu.
Samo mi smo vseeno postavili za 110 160 kvadratno hiso (minus parcela, komunalni in klet, ki je ostala, s pohistvom).
Jaz si recimo teh zneskov, ki jih nastevate, v sanjah ne morem privosciti, tako da vsak pac zida, kar lahko placa.

Meni so te cene tudi nedostopne. Ne vem, če bi na najine plače sploh dobila kredit večji od 150000, zdaj ko se upostevajo pri obroku se otroci. Bom videla kako bo pri nas s krediti enkrat po novem letu, ce bo takrat ze gradbeno.
  • 0

#757 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 01 September 2020 - 11:31 AM

Midva računava okoli 200k za hišo (150 kvadratov) in parcelo. Več nimava.

• 0

#758 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27445 posts

Posted 01 September 2020 - 11:33 AM

Mi tudi pricakujemo da bo manj...ker imamo namen sami zidat. Je pa komunalni v nasi obcini posastno drag.
  • 0

#759 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17084 posts

Posted 01 September 2020 - 11:39 AM

Jaz se vedno znova čudim a imate v LJ koncih toliko večje plače, da se prodajajo parcele po 100k+.

Jaz bi z mojo plačo glih do smrti mogoče uspela odplačat tak znesek.  :butl: 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#760 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 01 September 2020 - 11:47 AM

Ancka, podpis. Jaz imam celo neko nespametno zeljo po ultra stari hisi. 100 in vec let :D
Koliko pa pride, ora? Me cudi, da si v tistem koncu toliko vzamejo. Pri nas je kolikor vem ene 20k za eno tako stanovanjsko na 600m2 (vecjih parcel itak ni).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users