SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 19 April 2012 - 07:45 AM
In zato, ker so nekateri včeraj lahko stavkali, so drugi morali plačevat pregrešno drage varuške, da so imeli kam dat otroke.
Kdo bo pa njim povrnil denar? Pa so tudi ljudje iz najnižjih slojev, ki hodijo v službo, da lahko konec meseca plačajo položnice.
Včeraj sem bila pri frizerki in je rekla, da je imela lepo svojo triletno punčko v frizerskem salonu. In še sreča, da ima samo ona otroka ... Kakšno bi šele bilo, če bi imele vse frizerke svoje otroke v salonu. Ali da bi kar vsi pripeljali svoje otroke na delovno mesto.
Vsaka medalja ima dve plati.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 April 2012 - 08:11 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 April 2012 - 08:35 AM
Posted 19 April 2012 - 08:55 AM
Ampak sedaj so drugi časi, ni več te enotnosti, eni smo na enem bregu, drugi na drugem, bevskamo
en na drugega, da bi pa skupaj stopili za lastno dobrobit in lepšo prihodnost, pa ne.
Ni več te povezanosti, ni občutka pripadnosti, mati Slovenija je za nas le zlobna mačeha, nič
več. Drugi časi, drugačno dojemanje.
In res sem bila negativno presenečena, ko sem videla, kako so eni bili proti stavki; pač eni imajo vedno
veliko za povedati čez vse, tudi glede šolstva. Da bo kvaliteta izobraževanje nižja
nihče ne pomisli, da bodo ljudje veliko premalo plačani (ne pravim, da vsi); veliko faksov sploh ni podprlo
stavke, kar me tudi zelo čudi. Da niti ne začnem glede zdravstva.
Je pa problem v naši politiki, sem že napisala, ampak garnitura prašičev - JA PRAŠIČEV, z Janšo na čelu,
se valja na vrhu že predolgo; pa ne rečem, da je levica kaj dosti boljša, so se mi rahlo zagamali vsi v
zadnjem času . . .
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 April 2012 - 09:56 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 19 April 2012 - 10:11 AM
Drugače pa je kot je, meni je ta država pač bedna, vedno bolj, ljudje pa tudi...Vsak zase stoji, namesto da bi skup stopli. To me tko moti...
Ampak po drugi stran ise ne sekiram. Pač, jebiga, pogledaš na lastno rit. Tko pač je danes. Narediš da je tebi in tvojim bližnjim dobro...Sekirat se za cel svet ni še nikol prineslo nič dobrega.
Posted 19 April 2012 - 10:56 AM
http://simonarebolj..../#comment-33935
je pa precej dolg zapis.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 April 2012 - 11:18 AM
Štekam, ampak se spominjam ko sem bila jaz v OŠ so bile stavke vsako leto, tudi po 2 ali 3 dni. Takrat ni noben javskal kam bodo dali otroke. So solidarno podprli stavko.
Ja!!
Ja, Frčica, se tudi jaz dobro spomnim.
Ampak sedaj so drugi časi, ni več te enotnosti, eni smo na enem bregu, drugi na drugem, bevskamo
en na drugega, da bi pa skupaj stopili za lastno dobrobit in lepšo prihodnost, pa ne.
Ni več te povezanosti, ni občutka pripadnosti, mati Slovenija je za nas le zlobna mačeha, nič
več. Drugi časi, drugačno dojemanje.
In res sem bila negativno presenečena, ko sem videla, kako so eni bili proti stavki; pač eni imajo vedno
veliko za povedati čez vse, tudi glede šolstva. Da bo kvaliteta izobraževanje nižja
nihče ne pomisli, da bodo ljudje veliko premalo plačani (ne pravim, da vsi); veliko faksov sploh ni podprlo
stavke, kar me tudi zelo čudi. Da niti ne začnem glede zdravstva.
Je pa problem v naši politiki, sem že napisala, ampak garnitura prašičev - JA PRAŠIČEV, z Janšo na čelu,
se valja na vrhu že predolgo; pa ne rečem, da je levica kaj dosti boljša, so se mi rahlo zagamali vsi v
zadnjem času . . .
Se strinjam.
Sploh se pa strinjam s Sally. Sicer je žalostno, ampak meni je tudi malo mar iz katerega razloga bo raja končno enkrat že stopla na ulice. Samo da bo.
Posted 19 April 2012 - 11:20 AM
Posted 19 April 2012 - 11:45 AM
Nič veš občutka pripadnosti. Pomislite kako si bile zgrajene vse ceste po 2. svetovni
vojni, delavske brigade, akcije, vsi so delali in pripomogli s skupnemu dobremu,
sedaj pa res . . . vsak za svojo rit skrbi, to je pa tudi vse.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 19 April 2012 - 12:17 PM
Posted 19 April 2012 - 01:02 PM
Malo nas briga za lastno državo, saj vas razumem, saj mene tudi po eni strani.
Nič veš občutka pripadnosti. Pomislite kako si bile zgrajene vse ceste po 2. svetovni
vojni, delavske brigade, akcije, vsi so delali in pripomogli s skupnemu dobremu,
Anede? Pa kako smo bili ponosni na svojo državo včasih. Tisti ponos, ko si dobil kapico in rutko...
Ma sramotno je, da so penzije take, če pomisliš, da so ti ljudje zgradili tovarne, pošteno delali v njih, potem so v prostem času prostovoljno gradili ceste, mostove...ma vse. Celo državo. Zdej pa večina životari.
Solidarnost je bila nekaj samoumevnega včasih....danes nam jo pa namerno preprečujejo.
Glede šparanja....a se ne sprašujemo že vsi po vrsti, zakaj ne šparajo najprej pri sebi...pri svojih plačah, ter pri plačah tistih, ki imajo največje v državi? Ne vem no, sam raji je nekako logično, da bi si poslanci pa ostali "pomembneži" znižali prihodke. Če že zategujemo pas, da ga zategujemo vsi. (fazon "Žrl bom krompir, ko bo tudi Medved žrl krompir")
Posted 19 April 2012 - 06:02 PM
Je pa ta pravi klovn. V preteklosti ni plačeval najemnine v LJ za stanovanje.
Zgovarjal se je na to, da je on doma s podeželja, živi v hiši in ni vedel, da se
za stanovanja plačujejo najemnine. Nekaj v tem smislu.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 19 April 2012 - 06:03 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 April 2012 - 06:03 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 19 April 2012 - 06:29 PM

saj gredo najemnine, kolikor vem, itak iz davkoplačevalskega dnarja.
ma dej, prizadeti so vsi, ker se še zmeri šlepajo na foro, da jim pripada.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 19 April 2012 - 06:32 PM
Jaz stavko podpiram, pa ne zaradi tega zaradi česar stavkajo, ampak zato, da se nekaj SPLOH odvija in dogaja.
Drugače pa je kot je, meni je ta država pač bedna, vedno bolj, ljudje pa tudi...Vsak zase stoji, namesto da bi skup stopli. To me tko moti...
Ampak po drugi stran ise ne sekiram. Pač, jebiga, pogledaš na lastno rit. Tko pač je danes. Narediš da je tebi in tvojim bližnjim dobro...Sekirat se za cel svet ni še nikol prineslo nič dobrega.
Sally, samo vsi pač nimajo možnosti narediti tako, da je njim in bližnjim dobro.
Posted 19 April 2012 - 06:33 PM
Malo nas briga za lastno državo, saj vas razumem, saj mene tudi po eni strani.
Žalostno, ja. Sem totalno razočarana. Tudi jaz trenutno brezposelna.
Posted 19 April 2012 - 09:45 PM
Posted 19 April 2012 - 09:47 PM
Je pa ta pravi klovn. V preteklosti ni plačeval najemnine v LJ za stanovanje.
Zgovarjal se je na to, da je on doma s podeželja, živi v hiši in ni vedel, da se
za stanovanja plačujejo najemnine. Nekaj v tem smislu.

Kakšen imbecil, pa saj to ne moreš verjet.
Sicer pa ja - debili vsi po vrsti.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users