Potujem z letalom - kaj moram vedeti?
Posted 03 October 2017 - 09:02 PM
Pablo Picasso
Posted 11 January 2018 - 07:18 AM
Vidim, da še ni bilo objavljeno - spremembe pri Ryanair prtljagi:
Ravno sem brala. Torej gre zdaj vse razen torbice dol med prtljago. Me res zanima kako bo to zgledalo v praksi.
[Napoleon]
Posted 17 January 2018 - 08:36 AM
Za cigarete kaj komplicirajo v ročni prtljagi?
[Napoleon]
Posted 17 January 2018 - 08:46 AM
Posted 22 March 2018 - 12:16 PM
Which airlines should you travel with – and which should you avoid
S katerimi letalskimi družbami pa imate ve najboljše izkušnje?
Posted 22 March 2018 - 01:06 PM
Alitalia - možno, da sem kaj zamešala pri rezervacijah kart, ampak takrat nisem našla možnosti da bi si lahko izbrala svoj meni, posledično je bila zadovoljnost manjša.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 March 2018 - 08:56 PM
Super, jutri letim z 'najdražjim'
Turkish.
A katera ve iz prve roke, koliko prtljage je dovoljeno check-inat? Economy class, pri rezervaciji karte je bilo navedeno 30kg, zdaj vidim na njihovi strani, da je 20.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 March 2018 - 09:02 PM
Jaz sem imela isti primer s Turkish 2 leti nazaj, pri rezervaciji je pisalo 30kg, na spletni pa 20kg. No pri meni je takrat veljal 30kg, očitno so to neke akcije.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 March 2018 - 09:21 PM
Ok, hvala! Tja grem itak s praznim kufrom, za nazaj me zanima, ker bom prijateljici odpeljala nekaj njihove robe nazaj domov.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 27 March 2018 - 02:20 PM
In Olivija, kaj si ugotovila? Kakšna je dovoljena količina prtljage?
S katerimi letalskimi družbami pa imate ve najboljše izkušnje?
Da še sama odgovorim na svoje vprašanje. Jaz sem sedaj long-haul letela samo s Turkish Airlines, Iberio in Singapore Airlines, od katerih sem bila zelo zadovoljna s Singapore Airlines (vse super) in zadovoljna s Turkish Airlines (večino letov je bilo super), nezadovoljna pa z Iberio (izredno neudobni sedeži, slab entertainment system na čezoceanskem letu). Od letalskih prevoznikov na krajše razdalje pa po Evropi vedno rada potujem s Swissom, Adrio Airways, in EasyJetom. V Aziji me je prijetno presenetil AirAsia, v J Ameriki pa so mi bili najboljši Gol.
Večina ostalih letalskih družb s katerimi sem letela je bila solidnih, najslabšo izkušnjo pa imam zagotovo z Ryanairom.
Posted 27 March 2018 - 02:32 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 27 March 2018 - 02:33 PM
30 kg imam, tudi napisano potem na karti. Hecno, da na netu jim pa drugače piše.
Posted 27 March 2018 - 02:46 PM
Meni pa sploh ni neke razlike med Ryanairom/Easyjetom, men je to vse "isti pes", je pa res, da ne letim tako pogosto, do sedaj sem res se najvec z Ryanair. Smo pa ze debatirali o tem
Se strinjam in hkrati priznam, da me bo v prihodnje malo strah leteti z Ryanairom, ker odpovedujejo lete zadnji moment.
Najslabse izkusnje imam pa z Wizzairom, enkrat samkrat je bil let tocen.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2018 - 02:49 PM
Olivija
Ja, princip je enak, tako EasyJet kot Ryanair sta nizkocenovca, oba te za ugodno ceno prepeljeta na željeno destinacijo in ti v procesu lahko zaračunata še 10001 dodatno stvar. Ko pa govorimo o konkretnih izkušnjah, z EasyJetom še nisem imela slabe izkušnje, pa sem z njimi preletela kar precej. Za Ryanair pa žal ne moram reči enako in se ga zato izogibam.
Posted 27 March 2018 - 06:18 PM
Bill Bullard
Posted 27 March 2018 - 07:21 PM
V zadnjem letu so zmanjšali razdaljo med sedeži. Moj mož komaj sedi na njihovem letalu, naslednjič bo treba vzeti extra leg room.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2018 - 11:01 PM
Matilda, starejša letala, odročna letališča, neprijaznost uslužbencev, rigoroznost glede ročne prtljage (da so takrat ko sem letela z njimi gledali in zaračunavali dobesedno za vsak prekoračen dag), to da lep čas nisi nisi smel brez doplačila na letalo vzeti niti dutyfree vrečke s stvarmi nakupljenimi na letališču, pa še kaj bi se našlo. Sicer sem imela samo eno slabo izkušnjo, ampak je bila ta tako stresna in neprijetna, da od takrat nisem več letela z njimi in niti ne nameravam več.
Posted 27 March 2018 - 11:56 PM
Aha, ok. Sem mislila, da so se ti te slabe izkušnje ponavljale. Jaz se samo za enkrat spomnim, da je moral vsak ročno prtljago vstavljat v tisto njihovo kanto, na letališču v Bologni, drugače pa nikoli nič merili, vagali... Na to sem sicer vedno pozorna, da ne bi česa doplačala.
Bill Bullard
Posted 29 March 2018 - 07:59 AM
Zdaj se mi zdi, da se je Ryanair kar malo omehčal z to ročno prtljago, ko jo moraš oddati spodaj. Sem v kratkem dvakrat letela z njimi, pa niso nikoli nič preverjali mer in kilaže.
[Napoleon]
Posted 29 March 2018 - 03:53 PM
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users