Meni je sojino po okusu od vseh najslabše. Najraje imam ovseno in riževo.
Enako, ja. Ampak raje posegam po riževem, ne vem za kaj, moram naslednjičmalo pogledat hranilne vrednosti.
Posted 07 March 2013 - 10:10 PM
Meni je sojino po okusu od vseh najslabše. Najraje imam ovseno in riževo.
Enako, ja. Ampak raje posegam po riževem, ne vem za kaj, moram naslednjičmalo pogledat hranilne vrednosti.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 March 2013 - 03:59 AM
Hvala!
Posted 08 March 2013 - 08:57 AM
Kako je z oreščki? Jih je priporočljivo namakati? (da se izločijo neki toksini), spet sem butl, nič ne vem.
Glede rastlinskega mleka lahko tudi jaz nekaj napišem, saj sem testirala skoraj vsa. (malo pretiravam). Ugotovila sem, da mi je najmanj všeč ravno sojino,
za v smoothieje ni bilo težav, ampak se je seveda zataknilo pri kavi. V kavo sedaj dajem tega, je precej sladko, ampak meni ustreza.
Ta znamka mi je zakon, in imam trenutno v hladilniku še vsa ostala mleka iz te linije: lešnikovo, mandljevo.
Nekako tako izgleda moj hladilnik
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 08 March 2013 - 09:17 AM
Jaz sem od te znamke probala kokosovo, pa mi je blo res grozno sladko, uporabno samo kot kakšen posladek, ne pa kot normalno mleko. To me še najbolj moti pri teh rastlinskih mlekih, da vsa kar precej na sladko potegnejo.
Posted 08 March 2013 - 09:18 AM
Jaz pa začenjam svoj vege teden, res bom poskusila čisto brez mesa. O tem že dolgo razmišljam in sem veliko mesa že prej črtala iz prehrane, jem pa občasno piščanca in pršutu sem se ponavadi težko odrekla. Aja pa pri tuni se tudi zatakne, ker jo kar rada tlačim vsepovsod.
Sem pa najprej poskusila postopoma, zato sedaj ne bo tak skok. Če sem šla jesti na bone sem vedno naročila brezmesno jed...mi je tudi všeč, ker je nekako lažja za želodec, po mesu - sploh svinjini pa sem se kar slabo počutila...no svinjine že par let ne jem, razen pršuta. :/
Če jem zunaj ali v službi mi ni panike, zatakne se doma, ker je meso dnevno na jedilniku. Upam, da mi uspe.
Veganka pa verjetno ne bom nikoli, zame bo že to velik uspeh...siru in takim stvarem pa bi se res težko odpovedala. No razen mleku, ker ga že itak ne maram, jem pa jogurte itd.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 08 March 2013 - 09:18 AM
Ja, to je res, kokosovo je zelo sladko. Ampak jaz ga itak dam samo en 'pljunec' noter, tako da .... ni neke panike.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 08 March 2013 - 09:21 AM
Jaz pa začenjam svoj vege teden, res bom poskusila čisto brez mesa.
Super, poTpiramo.
Posted 08 March 2013 - 11:14 AM
Pri sojinem mleku (in sojinih izdelkih nasploh) bi samo opozorila, da je bolje izbirati tiste, ki imajo oznako "GMO-free" (brez gensko spremenjenih organizmov).
Vem, da imajo v Hoferju sojino mleko brez GMO v treh okusih, pa Spar Veggie linija je tudi brez GMO, kolikor sem videla.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 08 March 2013 - 11:58 AM
Ja, pa ce je ima ekoloski certifikat, naj bi tudi bilo brez GSO (razen morebitnega malega procenta v primeru nenamerne kontaminacije).
@Kinky, orescki naj bi se namakali menda zaradi lazje prebavljivosti (plus neke teorije o izlocanju zaviralcev kalitve iz semen v vodo, detajle sem ze malo pozabila, koliko je pa znanstvene resnice v tem pa samo bog ve ; )). So pa meni blazno dobri namoceni mandelji
Posted 08 March 2013 - 12:34 PM
Ok, hvala, Anouk.
Posted 09 March 2013 - 09:25 AM
No, zdaj pa ze vem, komu sem mentor pri izzivu, se ze veselim (pa malo imam treme, heh) .
Posted 09 March 2013 - 02:06 PM
Komu s foruma ?
Posted 09 March 2013 - 02:32 PM
Vsi namočeni oreščki so dobri, moj oče si vsak večer v eni šalci namoči orehe ali mandlje ali kaj drugega (mislim, da je tudi neka fora z zniževanjem holesterola?), in sem se dolgo upirala, da bi to probala, pa sem pred kratkim iz dolgčasa vzela en namočen oreh in je bil ful dober, kot mlad. Pa mandlji so tudi ful dobri.
Posted 09 March 2013 - 03:03 PM
Komu s foruma
?
Ne, razen ce je gor kaksna T.B. iz MB (in kaksen moski v 40ih tudi iz Mb) .
Vsi namočeni oreščki so dobri, moj oče si vsak večer v eni šalci namoči orehe ali mandlje ali kaj drugega (mislim, da je tudi neka fora z zniževanjem holesterola?), in sem se dolgo upirala, da bi to probala, pa sem pred kratkim iz dolgčasa vzela en namočen oreh in je bil ful dober, kot mlad. Pa mandlji so tudi ful dobri.
S holesterolom? Rastlinska zivila ga itak ne vsebujejo, ne vem, kaksna bi bila druga povezava. Ampak mozno, da je vse skupaj 'hokum', tako kot hipoteze o vinu (katerim se vedno vecina verjame (ali hoce verjet ), zal pa raziskave tega niso potrdile).
Posted 09 March 2013 - 03:14 PM
Jaz sem se zelo navdušila nad ovsenim mlekom. Mi je bolj všeč kot riževo (ki mi je presladko). Ovseno mleko mi skupaj z riževimi kosmiči po okusu potegne na aromo svežih krofov.
Sojino mi je bilo zanič. Hotela sem ga porabit v kakavu, pa niti to ni šlo skozi.
Posted 09 March 2013 - 03:18 PM
Ce ga imas za porabit, priporocam kuhanje cokoladnega pudinga . Sploh hoferjev vanilija se fajn obnese (pa nic ni treba dodatno sladkat).
Posted 09 March 2013 - 03:33 PM
Hvala. Takrat ga je potem nekako fant uspel porabit v proteinskih napitkih. Je pa dobro vedeti, če bom še s kakšnim eksperimentirala.
Posted 09 March 2013 - 07:04 PM
Pri Jurmanu v Fužinah imajo zadaj, v Loungu, presne tortice. Na izbiro jih je 6, med njimi je tudi gibanica.
Jaz sem dobila potrditveni mail za izziv, jutri gre zares. Vsem veliko sreče in zagona in dobre hrane.
Posted 09 March 2013 - 07:37 PM
Kaj je turmeric?
+
kje se dobi veganska jušna osnova
in pa veganski sir ?
To zdajle dostikrat zasledim v receptih...
0 members, 2 guests, 0 anonymous users