Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#741 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 June 2010 - 09:17 AM

Tnx, kinky. Ančka, to je že laktovegetarijanstvo, ovovegetarijanstvo itd tongue.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

• Guests

Posted 09 June 2010 - 09:18 AM

QUOTE(Kinky @ 9. 6. 2010 - 8:06) View Post

NE smejo ga jesti.

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 9. 6. 2010 - 8:09) View Post

details, details laugh.gif

ne, ne...gre za to, da so našteta živila (jajca, mleko, med...) PRODUKT živali. Produkt rastlin pa so plodovi, gomolji, semena itd. S tem, ko uživamo produkte rastlin nima to negativnega vpliva na živali. Ko živali oprašujejo rastline je pa to čist druga zadeva... Nekaj v tem smislu no...

huh.gif Ok. smile.gif Se vseeno mi pa ni jasno, zakaj. Dobro, med sicer cebelej "izbruhajo" biggrin.gif ampak, a pol tut svec ne kurijo, zato ker vosek pa pride skoz njihov zadek? hmm.gif
  • 0

#743 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 June 2010 - 09:19 AM

in ne jejo jabolk pognojenih s kravjim kakcem? tongue.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

• Guests

Posted 09 June 2010 - 09:21 AM

QUOTE(Kinky @ 9. 6. 2010 - 8:13) View Post

Brokoli, ne Jina.

Ups. oops.gif

Prav brat grem un clanek zdaj. smile.gif

• 0

#745 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 June 2010 - 09:23 AM

Jaz pravim, poslušaj telo, ti lepo samo pove kaj rabi in česa ne.

Poslušaš notranji glas, ti lepo reče jaz bi to pa to, samo če ga ne poslušaš, potem žreš cookije in šit.

No tak jaz delujem. Mislim da treba vsega dat telesu, pol pa al je riba krava, soja woteva. Kar mu pač paše.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 09 June 2010 - 09:35 AM

Js na mesojedstvo v bistvu gledam takole. Moje telo neki rabi in js mam moc si to vzet. V bistvu cisti survival of the fittest, ceprav ljudje mogoce nismo the fittest, ampak smo si z raznoraznimi napravami tolk podredili naravo (ne odobravam), da nam to lahko uspe. Ce srecam js enga lacnega medveda v gozdu, me bo tut pojedel. In konc koncev, solato tut boli ce jo odrezes, saj so delali studije in poizkuse na rastlinah, kako se odzivajo na drazljaje... roze recimo oddajajo ful mirne valove, ce jim predvajas mirno glasbo in ful nemirne (kao stres), ce kricis zraven njih. Se pravi... na nekem osnovnem nivoju enako cutijo, pac nobene zavesti ni o tem - bi se dalo razpravljat tut, kolk je zavesti o tem pri zivalih in v kolk gre samo za nagon. Ce bi hotli pol vse to upostevat, bi pristali zgolj na sinteticno pridelani hrani, ki pa ne bi bla dost za nase potrebe, in bi bli na koncu mi tisti, ki bi potegnili ta kratko.
  • 0

#747 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 June 2010 - 09:37 AM

izabela, se ne bi mogla bolj strinjat.
  • 0

#748 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 June 2010 - 09:53 AM

Men se pa zdi to ful radikalno mišljenje. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 09 June 2010 - 09:55 AM

Hahaha biggrin.gif
  • 0

#750 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 11 June 2010 - 04:27 PM

QUOTE(Sinnaia @ 9. 6. 2010 - 10:17) View Post

Princeska, jaz še nisem glih, tam ene 80% sem presna, recimo. Mi ful ustreza. Bom pa kmalu še mal povečala, see what happens.

KUL thumbup.gif

Jst bi šla vsaj na 50%, ampak zdle ko sm v stresu, mi sploh ne rata.

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#751 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 11 June 2010 - 04:40 PM

še moj piskrček: znotraj veganskega kroga je dost razprave glede uživanja medu (google: why honey isn't vegan). ni pa nikjer fore, da vegani tega NE SMEJO/SMEMO jest, ampak pač ne ŽELIŠ (ja, saj vem, potejto potato, ampak ni to nek ukaz "od zgoraj" temveč lastna presoja/odločitev).

v glavnem gre za to, da ne želimo, da se živali izkoriščajo v kakršne koli namene (prehrana, oblačila, zabava, etc), ne gre pa za perfekcionizem (eno je teorija, drugo je praksa - ne moreš pač pazit na vsako mravljico ipd, poskušaš pa pač vplivat, na kar lahko).

zdej se tud "začenjajo" razna gibanja v kmetijstvu (vegan organic = veganic, stock-free (ni isto kot stockless), itd) - se pravi, da na kmetijah nimajo živali, ki bi jih izkoriščali (lahko jih sicer imajo - recimo farm sanctuaries, al pa kot "domače živali"), in ne uporabljajo živinskih gnojil (lahko šele po določenem obdobju, mislim da je meja 3 leta, ko zadeve že dodobro preperijo itd).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#752 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 11 June 2010 - 04:46 PM

Torej tut usnjenih čevljev ne kupuješ pa nobene take stvari?
  • 0

After all this time?

Always.

#753 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 11 June 2010 - 04:50 PM

nope. usnje, krzno, volna, svila so "off limits".
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#754 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 11 June 2010 - 04:53 PM

Zanimivo ohmy.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#755 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 11 June 2010 - 04:53 PM

svaka čast za tako striktnost. Od kje pa ermmmm....izhaja ta odločitev? Maš doma vso familijo da so vegani pa si od njih navajena?

Jaz bom pa začela zaj sirotko pit, sm prebrala par fajnih stvari o njej, tak da si jo grem v torek iskat na ekološko tržnico.
  • 0

#756 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 June 2010 - 04:57 PM

nika je edina veganka v družini, prej je bila vegetarianka. smile.gif

Eni si pa res nič ne zapomnete. tongue.gif

Še zase da povem: jaz jem zelo malo mesa, ampak ga vseeno jem občasno, tako da nikamor ne spadam. happy.gif Oz. sem vsejedec.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#757 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 11 June 2010 - 04:59 PM

Jst sem pa skor izključno mesojedec. Jbg biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#758 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 11 June 2010 - 05:07 PM

QUOTE(Kinky @ 11. 6. 2010 - 17:57) View Post

nika je edina veganka v družini, prej je bila vegetarianka. smile.gif

Eni si pa res nič ne zapomnete. tongue.gif

IPB Image

od malega nisem hotla jest mesa (če sem vedla, kaj je, oz. če je sem lahko identificirala žival - razne paštete mi niso delale problemov). potem so me uspeli prepričat, da bom ful zbolela, če tega ne bom jedla, tako da sem rahlo popustila, kasneje sem pa delala seminarsko na to temo in velik enih stvari prebrala (pro & contra) in predebatirala, in prišla do zaključka, da je to to (jemljem vitamine "to be on the safe side" sicer, kri mam super, počutje&zdravje je pa tud izvrstno). se mi ne zdi, da se žrtvujem al pa da sem za kej prikrajšana zarad te odločitve; nasprotno, se mi zdi, da mi je precej razširilo obzorja in krog poznanstev. jaz sem se pač našla v tem.
  • 0

#759 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 11 June 2010 - 05:29 PM

QUOTE(izabela @ 9. 6. 2010 - 10:10) View Post

Jina, saj to ni sladilo, to je sladkor. Po mojem brezveze, placala bos noro za malo kolicino, ker je pac spet neki "novega" in "modernega" to. Js ti priporocam nerafiniran rjav sladkor, ce ne pa med alpa javorjev sirup. Ce v majhnih kolicinah uporabljas, je tk prakticno vseeno, sam da niso umezna sladila.

Med uporabljam zdaj, javorjev mi pa leži doma, ker mi je tok zanič. ohmy.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#760 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 11 June 2010 - 06:07 PM

A res, men je pa ful dober z ameriškimi palačnikami! woot.gif

Glede sladkorja, mi uporabljamo samo rjav, nerafiniran sladkor. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users