Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 09 June 2010 - 09:17 AM

Posted 09 June 2010 - 09:18 AM
NE smejo ga jesti.
details, details

ne, ne...gre za to, da so našteta živila (jajca, mleko, med...) PRODUKT živali. Produkt rastlin pa so plodovi, gomolji, semena itd. S tem, ko uživamo produkte rastlin nima to negativnega vpliva na živali. Ko živali oprašujejo rastline je pa to čist druga zadeva... Nekaj v tem smislu no...

Posted 09 June 2010 - 09:19 AM

Posted 09 June 2010 - 09:23 AM
Poslušaš notranji glas, ti lepo reče jaz bi to pa to, samo če ga ne poslušaš, potem žreš cookije in šit.
No tak jaz delujem. Mislim da treba vsega dat telesu, pol pa al je riba krava, soja woteva. Kar mu pač paše.
Posted 09 June 2010 - 09:35 AM
Js na mesojedstvo v bistvu gledam takole. Moje telo neki rabi in js mam moc si to vzet. V bistvu cisti survival of the fittest, ceprav ljudje mogoce nismo the fittest, ampak smo si z raznoraznimi napravami tolk podredili naravo (ne odobravam), da nam to lahko uspe. Ce srecam js enga lacnega medveda v gozdu, me bo tut pojedel. In konc koncev, solato tut boli ce jo odrezes, saj so delali studije in poizkuse na rastlinah, kako se odzivajo na drazljaje... roze recimo oddajajo ful mirne valove, ce jim predvajas mirno glasbo in ful nemirne (kao stres), ce kricis zraven njih. Se pravi... na nekem osnovnem nivoju enako cutijo, pac nobene zavesti ni o tem - bi se dalo razpravljat tut, kolk je zavesti o tem pri zivalih in v kolk gre samo za nagon. Ce bi hotli pol vse to upostevat, bi pristali zgolj na sinteticno pridelani hrani, ki pa ne bi bla dost za nase potrebe, in bi bli na koncu mi tisti, ki bi potegnili ta kratko.
Posted 09 June 2010 - 09:37 AM
Posted 09 June 2010 - 09:53 AM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 09 June 2010 - 09:55 AM

Posted 11 June 2010 - 04:27 PM
Princeska, jaz še nisem glih, tam ene 80% sem presna, recimo. Mi ful ustreza. Bom pa kmalu še mal povečala, see what happens.
KUL

Jst bi šla vsaj na 50%, ampak zdle ko sm v stresu, mi sploh ne rata.
Posted 11 June 2010 - 04:40 PM
v glavnem gre za to, da ne želimo, da se živali izkoriščajo v kakršne koli namene (prehrana, oblačila, zabava, etc), ne gre pa za perfekcionizem (eno je teorija, drugo je praksa - ne moreš pač pazit na vsako mravljico ipd, poskušaš pa pač vplivat, na kar lahko).
zdej se tud "začenjajo" razna gibanja v kmetijstvu (vegan organic = veganic, stock-free (ni isto kot stockless), itd) - se pravi, da na kmetijah nimajo živali, ki bi jih izkoriščali (lahko jih sicer imajo - recimo farm sanctuaries, al pa kot "domače živali"), in ne uporabljajo živinskih gnojil (lahko šele po določenem obdobju, mislim da je meja 3 leta, ko zadeve že dodobro preperijo itd).
Posted 11 June 2010 - 04:46 PM
After all this time?
Always.
Posted 11 June 2010 - 04:50 PM
Posted 11 June 2010 - 04:53 PM

After all this time?
Always.
Posted 11 June 2010 - 04:53 PM
Jaz bom pa začela zaj sirotko pit, sm prebrala par fajnih stvari o njej, tak da si jo grem v torek iskat na ekološko tržnico.
Posted 11 June 2010 - 04:57 PM

Eni si pa res nič ne zapomnete.

Še zase da povem: jaz jem zelo malo mesa, ampak ga vseeno jem občasno, tako da nikamor ne spadam.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 June 2010 - 04:59 PM

After all this time?
Always.
Posted 11 June 2010 - 05:07 PM
nika je edina veganka v družini, prej je bila vegetarianka.

Eni si pa res nič ne zapomnete.

od malega nisem hotla jest mesa (če sem vedla, kaj je, oz. če je sem lahko identificirala žival - razne paštete mi niso delale problemov). potem so me uspeli prepričat, da bom ful zbolela, če tega ne bom jedla, tako da sem rahlo popustila, kasneje sem pa delala seminarsko na to temo in velik enih stvari prebrala (pro & contra) in predebatirala, in prišla do zaključka, da je to to (jemljem vitamine "to be on the safe side" sicer, kri mam super, počutje&zdravje je pa tud izvrstno). se mi ne zdi, da se žrtvujem al pa da sem za kej prikrajšana zarad te odločitve; nasprotno, se mi zdi, da mi je precej razširilo obzorja in krog poznanstev. jaz sem se pač našla v tem.
Posted 11 June 2010 - 05:29 PM
Jina, saj to ni sladilo, to je sladkor. Po mojem brezveze, placala bos noro za malo kolicino, ker je pac spet neki "novega" in "modernega" to. Js ti priporocam nerafiniran rjav sladkor, ce ne pa med alpa javorjev sirup. Ce v majhnih kolicinah uporabljas, je tk prakticno vseeno, sam da niso umezna sladila.
Med uporabljam zdaj, javorjev mi pa leži doma, ker mi je tok zanič.

Posted 11 June 2010 - 06:07 PM

Glede sladkorja, mi uporabljamo samo rjav, nerafiniran sladkor.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users