Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#741 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 November 2011 - 11:09 AM

ja, maca je res nagravžna. Jaz jo dam v jabolčni sok in je to definitivno najslabši del dneva ko moram to po grlu spravit biggrin.gif
Jaz sem jo tudi samoiniciativno začela jesti, mi jo je pa tudi ginekologinja svetovala. Pa čaj iz Stične pijem, ki ti ga namešajo za ureditev hormonov.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#742 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 13 November 2011 - 12:14 PM

QUOTE(Jinadaze @ 11. 11. 2011 - 20:47) View Post

Ja, jaz sem skoraj bruhala, ko sem jo spila v soku. Never again, pa je lahko zaradi mene čudežna.

ja,
jaz jo spijem če jo zmešam v ananasov sok...., ko spikej, ta en paket je ne kupim nikoli več
  • 0

#743 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 27 June 2012 - 08:24 PM

Nekaj me zanima...meni se zdi, da sem imela pred časom prva dva dni malo močnejše menstruacije, kot sedaj. Ni sicer ogromna razlika, ampak nekoliko pa ja. A je to normalno? Sem se spomnila, da mi je ena kolegica pravila, da je imela policistične jajčnike in je zato imela zelo šibke menstruacije.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#744 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27662 posts

Posted 27 June 2012 - 09:38 PM

Marmelada, pri meni je enako, pa je z mojim zdravjem vse ok. Ko sem bila mlajsa, sem imela prve dva dni zelo mocne menstruacije, enako prvih nekaj mesecev po porodu, sedaj je nekaj vmes, se pa umirjajo in pricakujem, da bodo cez cas spet sibkejse. Pred nosecnostjo so bile vcasih tako sibke, da sem komaj vedela, da jo imam.
V glavnem - rekla bi, da je vse skupaj povezano z leti. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#745 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 27 June 2012 - 09:39 PM

jaz sem imela včasih močnejše in daljše, kot sedaj. Sedaj, ko sem šla dol s tabletk imam pa itak menstruacijo samo 2 dni. That roxx! :D
  • 0

#746 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 27 June 2012 - 10:43 PM

Ja, saj se ne pritožujem nad tem, da so šibkejše. :D Samo zanimalo me je, če je to ok. Jeseni imam itak redni odvzem brisa in mislim rečt ginekologinji, če bi mi naredila ultrazvok, ker mi ga še nikoli niso.
  • 0

#747 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85939 posts

Posted 28 June 2012 - 12:47 AM

Sem se spomnila, da mi je ena kolegica pravila, da je imela policistične jajčnike in je zato imela zelo šibke menstruacije.

To ne bo držalo, oz. ni povezave. Jaz sem imela pri 15ih policistične jajčnike, kar so mi ugotovili na UZ, ko sem imela dobra 2 tedna tako nočno M, da sem izkravela skoraj.

Drugače naj bi bilo pa tako, da manj je strupov v telesu, šibkejša je (če drži, ne vem, vem pa, da je recimo nekatere presne veganke sploh nimajo).
Jaz imam tudi čedalje šibkejše, 3-4 dni po par kapelj/dan. Včasih je bila vsaj prvi in drugi dan malo močnejša, zdaj pa niti to ne.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#748 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 28 June 2012 - 03:25 PM

Zanimivo to s strupi v telesu. Nisem vedela. :)
  • 0

#749 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 June 2012 - 03:29 PM

Jaz imam tudi z leti vedno manj, je pa res da sem že takoj na začetku imela relativno šibko.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#750 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 28 June 2012 - 04:37 PM

To s strupi v telesu je dokaj logično. Pred tabletkami sem imela šibkejšo, zdaj pa je močnejša, ja.
  • 0

#751 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 28 June 2012 - 05:47 PM

Pri meni je pa ravno obratno kar se tiče tabletk. :D Prej sem imela srednje močne, zdaj imam pa minimalno, pa še to dva dni.
  • 0

#752 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 04 July 2012 - 05:36 PM

Jina, to ko si rekla da nekatere veganke sploh nimajo menstruacije, a to pomeni da so neplodne in to zaradi takega nacina prehranjevanja?
  • 0
Memento mori.

#753 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 04 July 2012 - 06:24 PM

Bojda se to res zgodi nekaterim, ki so na presni hrani, čeprav osebno nobene take ne poznam (je bila pred časom debata na temo vložkov, tamponov, skodelic ipd., pa se ni nobena pohvalila, da 'abstinira' ;)). Se nisem niti poglabljala kaj dosti v to, tako da težko karkoli več komentiram, verjetno pa piše kaj na internetu o tem (o čem pa ne? ;)).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#754 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 04 July 2012 - 06:25 PM

Izostanek menstruacije je posledica izostanka ovulacije in če ni ovulacije, tudi zanositev ni mogoča. Tako da te punce ziher niso plodne, oziroma vsaj v tistem času ne, ko jim izostaja menstra.
  • 0

#755 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 July 2012 - 07:38 PM

Torej je tudi veganstvo ena oblika kontracepcije!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#756 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85939 posts

Posted 04 July 2012 - 07:46 PM

:lol:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#757 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27662 posts

Posted 04 July 2012 - 09:10 PM

: )))

_M_, jaz pred nosecnostjo kar lep cas nisem bila pri ginekologu. :ninja: Aja, tako je to, da moras drugam, huh.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#758 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 10 July 2012 - 08:22 AM

V nedeljo bi morala dobit M, pa je SPET nisem! :cry: Sem šla po test, pa je negativen. Wtf je z mano??? :cry:
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

• Guests

Posted 10 July 2012 - 05:37 PM

Hormonsko neravnovesje, preveč treninga, stres ... razlogov za izostanek je lahko več.
  • 0

• Guests

Posted 10 July 2012 - 06:40 PM

Izostanek menstruacije je posledica izostanka ovulacije in če ni ovulacije, tudi zanositev ni mogoča. Tako da te punce ziher niso plodne, oziroma vsaj v tistem času ne, ko jim izostaja menstra.

Hmmm....kaj pa vem. Narkomanke tudi izgubijo menstruacijo, pa še vseeno lahko zanosijo.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users