Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#741 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 08 May 2007 - 08:20 PM

Pri 14 ? oops: Malo premlada še smile.gif
  • 0

#742 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 08 May 2007 - 08:23 PM

uf ja pa res tongue.gif

povprašaj dohtarco po voltarenu rapid. to je men super deloval, ker pa se mi ne da hodt do dohtarce in tut laži prenašam vse skup, pa zadnje cajte kr dva lekadola pohrustam, pa je. super dela smile.gif

sm pa dobla enkrat en domači čaj, k nimam pojma, kva je blo not namešan, ampak tist mi je totalno ukinl bolečino, sam ful so bli slapovi. tist čaj MORM dobit.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#743 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 08 May 2007 - 08:26 PM

Jaz bi ti tudi Nalgesin svetovala, meni vedno pomaga, pa mam tud ponavad prvi dan take bolečine da me začne trest in se mi kar temni dokler ne vzamem tableta. Če pa ne smeš tabletov, pa čaji, ležat pa probi zaspat.. Sej mine. Pa kaki topli obkladki al pa roko mej na trebuhu pa probi masirat. ermm.gif Druzga pa ne vem.. bojo punce kej povedale.
  • 0

#744 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 May 2007 - 08:26 PM

jojj, ste pa ene res boge! ermm.gif jaz sem očitno ena izmed srečnic, ki ve, da ima menstruacijo samo po tem, da mi teče kri iz lulike biggrin.gif res ne čutim niti najmanjše spremembe, da bi me kaj bolelo. niti pred, niti po KT. edino menstruacija je šibkejša in manj časa traja.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#745 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 May 2007 - 08:36 AM

QUOTE(Jenna @ 8. 5. 2007 - 21:09) View Post

laLa°,
jaz ti lahko samo svetujem tablete Nalgesin na recept (so znane po tem, da se zelo dobro borijo z menstrualnimi bolečinami)

Sej ne rabiš vzet na recept. na recept so 550mg, brez recepta pa 225mg. Torej - greš v lekarno, kupiš navadne Nalgesine in vzameš po 2 naenkrat.

• 0

#746 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 May 2007 - 09:46 AM

Ja sej za recept mi ni problema. Ker zdaj sem tak tolko pri zdravnici, da bi lahko napiše recept komot. Jaz upam, da mi bo Nalgesin pomagal.
  • 0

#747 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 May 2007 - 09:55 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 9. 5. 2007 - 9:36) View Post
Sej ne rabiš vzet na recept. na recept so 550mg, brez recepta pa 225mg. Torej - greš v lekarno, kupiš navadne Nalgesine in vzameš po 2 naenkrat.

To je res. Samo zakaj plačevat, če lahko dobiš na recept, a ne.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#748 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 09 May 2007 - 10:17 AM

Meni pa pri menstrualnih bolečinah ful pomaga kombinirani prašek. Nagravžno grenak, pomaga pa ful.
  • 0

#749 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 May 2007 - 10:46 AM

Kaj je kombiniran prašek ? oops.gif
  • 0

#750 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 09 May 2007 - 11:15 AM

Kombinirani prašek je analgetik, v lekarni stane okrog 4€, 5€ in v škatlici dobiš 10 zavojčkov s praškom. Ne vem točno, kaj vse je notri, ker mi ga je zmanjkalo in ne morem prepisat. Raztopiš ga v topli vodi, čaju...in na hitro popiješ, ker je ogaben. Jaz mam ponavadi zraven še kej sladkega al pa kakšno sadje, da popravim okus. Prime pa ful hitro, ker je že raztopljen in ga telo ne rabi raztapljat, tako kot ostale tablete. Sem mela včasih skoz Nalgesine, zdaj mam pa te praške in je fajn.
  • 0

#751 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 09 May 2007 - 12:06 PM

"V Kombiniranih praških je kombinacija treh učinkovin: propifenazona in paracetamola, ki delujeta analgetično in antipiretično ter kofeina, ki deluje stimulativno. Analgetični učinek nastopi hitro, običajno v pol ure in traja 3 do 4 ure."
vir: http://www.mb-lekarn...e...praski&SID=
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#752 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 09 May 2007 - 12:49 PM

Pridna Pinga thanks.gif

PS: Meni držijo več kot 3 ali 4 ure.
  • 0

#753 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 May 2007 - 01:58 PM

Pa zakaj povsod tlačijo kofein?? Sem kupila paracetamol v Angliji, ko sem bila, ker je bil poceni - za ziher, ker ga doma nisem več imela. Potem me je pa zadnji dan začela kuhati vročina in sem ga sredi noči morala vzeti. Samo kaj, ko je vseboval kofein. Sem bila budna kot podnevi. Namesto da bi te uspaval, te pa zbudi. Beda.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#754 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 May 2007 - 02:12 PM

Kofein je morda zato, ker si pač takrat celi zjeban in za nikamor, tak pa te malo poživi! :-)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#755 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 09 May 2007 - 02:17 PM

Prvi dan menstruacije so krči moji redni spremljevalci, brez dveh nalgesinov bi UMRLA!! Ravno včeraj je bil ta veseli dan. Nisem dobesedno za nikamor, bleda kot stena, samo ležim cel dan. Hvala bogu, da je samo enkrat na mesec. Bom pa probala tale kombiniran prašek, prvič slišim.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#756 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 May 2007 - 02:25 PM

Jaz se občasno, ko so bolečine res prehude in me je strah da nam kje vkup padla, vzamem Saridon tablete, doma se pa nacejam s toplimi pijačami (navadno kar s kofeti smile.gif )pa skrbim da imam ledveni predel vedno pokrit. Letos pozimi, ko sem imela prehlajen mehur sm mislila da bom umrla zaradi bolečin, česa takega še nikoli. blink.gif Se splača merkat vampeka.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#757 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 09 May 2007 - 02:27 PM

Ja toplo paše po vampeku, ko maš krče. Jst se grem tuširat in si po 10min ful vročo vodo po trebuhu spuščam, zelo paše.

Prehlajen mehur, aua-si kr predstavljam kok fajn peče, ko lulaš. huh.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#758 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 09 May 2007 - 03:20 PM

tale ubjalska kombinacija (z vnetim mehurjem) je meni še kako dobro znana down.gif

drugače pa semzadnje čase odkrila, da mi ful paše in za tistih par minut pomaga topel tuš...vsaj tolko da k sebi pridem...pa kakšen Nalgesin....ko sem imela doma še protibolečinske tablete (zaradi nekih drugih zdravstveni težav), mi je pa ful prijel Naprosyn 500 mg...sam kaj ko ga nimam več ermm.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#759 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 May 2007 - 03:21 PM

Ja jaz tudi imam Naprosyn 550 mg samo mi ne pomaga čisto. Pač malo mi ublaži. Tak da lažje hodim pa vse. Morem še Nalgesine probat.
  • 0

#760 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 09 May 2007 - 03:35 PM

Pri 14 si pila Naprosyn? Samo to je pa ful močna zadeva, veš, jst se ne bi s tem igračkala.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users