Jump to content

Photo

Kaj trenutno grizljate, srkate?

• Please log in to reply
16039 replies to this topic

#7561 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18699 posts

Posted 12 January 2010 - 11:44 PM

Eno mejčkano vprašanjce oops.gif A je kaj narobe, če cel dan nič ne pijem, potem se pa zvečer nalijem z vodo? Cel dan mislim tam do ene 6h zvečer, potem pa stankam liter-liter pa pol vode do recimo 11h? Verjetno boljše to, kot da sploh ne bi pila ane? biggrin.gif Ni noben šok za telo? biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#7562 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 12 January 2010 - 11:48 PM

Če spiješ veliko tekočine v kratkem času, gre samo čez, ni nobene koristi. Aja, saj to je 4,5 ure, to ni tok malo. Potrudi se čez dan več pit - več piješ, bolj si žejen, več ješ, bolj si lačen. Lol. biggrin.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7563 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27633 posts

Posted 12 January 2010 - 11:50 PM

QUOTE(Nincha @ 12. 1. 2010 - 23:44) View Post

Eno mejčkano vprašanjce oops.gif A je kaj narobe, če cel dan nič ne pijem, potem se pa zvečer nalijem z vodo? Cel dan mislim tam do ene 6h zvečer, potem pa stankam liter-liter pa pol vode do recimo 11h? Verjetno boljše to, kot da sploh ne bi pila ane? biggrin.gif Ni noben šok za telo? biggrin.gif

Tolk vode v tako kratkem čas je odremenitev za srce in ledvica, če pa prej čez dan nič ne pa spet ni dobro, ker telo nima tekočine čeprav jo potebuje. To ti sporoča oranžno lulanje laugh.gif
  • 0

#7564 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18699 posts

Posted 12 January 2010 - 11:57 PM

Jao, jst to POZABIM. Sej pravim, do zdej nikoool nisem velik pila, tiste 3 deci mleka zjutraj ob kosmičih, pa čez dan mogoče en kozarec cedevite ob kosilu (še takrat ko pijem pijem takrat, ko ne bi smela- med jedjo biggrin.gif ). Čist sem v ku*cu biggrin.gif Tisto glede več ješ, bolj si lačen je pa res laugh.gif Bom probala manj žret in se več nacejat sleep.gif Tenkju veri mač lejdiz biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#7565 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87236 posts

Posted 12 January 2010 - 11:59 PM

Ampak en liter v 4,5 h vseeno ni veliko oz. preveč.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7566 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 January 2010 - 12:02 AM

Nincha, vsak dan imej v šoli eno pollitrsko flaško pa si zadaj, da boš do konca pouka vsaj to celo popila, ker da se potem zvečer naliješ ko tank je res mal brezveze pa obremenjujoče.
  • 0

#7567 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18699 posts

Posted 13 January 2010 - 12:05 AM

Ma to v šoli je bolj tko laugh.gif Zato ker če mam v torbi se ne spomnem, če mam pa na mizi mi pa vsi sošolci " a lahko mal za pit" in spraznejo celo flašo, in na koncu mam ful dober filing kao sej sem spila pol litra, čeprav sem jaz od tega naredila mogoče 3 požirke laugh.gif ah, neki v vsakem primeru morm narest, bom probala se opominjat biggrin.gif Ampak pomojem še vseen boljš spit zvečer liter pa pol k pa v celem dnevu spit samo pol litra, po mojem je to še bolj obremenjujoče. hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#7568 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27633 posts

Posted 13 January 2010 - 12:10 AM

Nincha samo to si zapomni, ko si žejna je to dehidracija prve stopnje, ko maš že suje jezik je dehidracija druge stopnje. Kaj ti pridese to dan na dan ne mislim poglabljat se, ampak če veš damoraš jest, pa migat, se moraš še bolj zavedat da moraš tud pit!!! HUDA verymad.gif

Edit: če premalo piješ ti iz ust smrdi, pa si lahko ribaš zobe 5x na dan smile.gif
  • 0

#7569 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 January 2010 - 12:10 AM

Nisem mislila, da manj pij, sej je lgoično da potem doma moraš tudi , ne wink.gif . Samo malo prerazporedi, da ne boš pol zvečer tok naenkrat.
  • 0

#7570 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18699 posts

Posted 13 January 2010 - 12:15 AM

Ora, sej to je fora, jst nikol nisem žejna, razen med jedjo, ne morem sploh jesti, če nimam zraven za pit. Ni šans res biggrin.gif Če bi bila žejna, bi se že spomnila, da bi šla pit, pa ne čutim in potem pozabim.

Sem pa zadnjič nekje brala, da večina ljudi v današnjem svetu itak ful zamenjuje žejo za lakoto, in potem (npr. jst) visim v omari s sladkarijami cele dneve, namesto da bi več pila.

Se opravičujem za big OT smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#7571 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27633 posts

Posted 13 January 2010 - 12:22 AM

Ja, zato ker pač čutiš, da moraš spremenit okus v ustih in potem po slanem kosilu nekaj sladkega poješ laugh.gif
  • 0

#7572 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28296 posts

Posted 13 January 2010 - 12:50 AM

Krof s Trojan, v katerega sem si nabasala dodatek marelicne marmelade. biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#7573 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12168 posts

Posted 13 January 2010 - 09:44 AM

QUOTE(Nincha @ 13. 1. 2010 - 0:15) View Post

Ora, sej to je fora, jst nikol nisem žejna, razen med jedjo, ne morem sploh jesti, če nimam zraven za pit. Ni šans res biggrin.gif Če bi bila žejna, bi se že spomnila, da bi šla pit, pa ne čutim in potem pozabim.

Nincha, zmisli si en sistem, recimo 5 požirkov med vsakim odmorom, pa če se kej spomniš še vmes, pol ko se boš enkrat navadla, boš pa itak nonstop pomalem pila biggrin.gif Jaz si brez flaše ne morem več predstavljat življenja.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#7574 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 January 2010 - 11:02 AM

jz tud ne biggrin.gif
sicer je res da odkar sm pršla iz indonezije ta mesc mal manj pijem...

nincha kaj pa sadni čaji?
ora, zeliščni in zeleni (+kava) itak dehidrirajo, pa morš pol še več vode spit a ne ?
nincha, pravjo, da na vsako kavo morš 2 deci vode biggrin.gif
na vsak čik pa dodatno dozo c vitamina ( če kadiš, al pa tiste, ki biggrin.gif )

ora, 2 dc vode telo sprejme in jo izkoristi-izrabi, a ne, več od tega pa polulaš v naslednje pol ure, tko da tud k pijš ne več kt 2dc, če piješ sproti čez cel dan
drugo je zjutri, ko lahko mal več spiješ da spucaš ledvice in mehur, jaz sem neki časa strogo odmerjala pol litra ( no neki čez pol litra je blo, sam ne vem kok ) zdj pa ne, pa sam na uč natočm 2x v kozarc pa spijm.

pa ne morm vrjet da nisi žejna ... moja mami tud prav, da sploh ne more pit ... teta isto ( njena sestra ) pa sta skoz kej bolne ... moj ati, ko res pije vode ko žolna pa moja babi (njegova mama) isto ... pa sta oba odkar vem za njiju tako zdrava da glava boli, sploh babi, ona je res en tak fenomen, pr 88 ma še črne lase, svoje zobe, nobene plombe celo, kuha si, v trgovino hodi, v lokal na kavo, z mano okrog laugh.gif
skratka... VODA nincha, muči se!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#7575 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 13 January 2010 - 11:09 AM

jaz vem da včasih nisem popila niti kozarca na dan, kako juho sem pojedla in to je blo vse biggrin.gif potem sem se začela silit in zdaj že nekje 7 let pijem nekje najmanj 2litra na dan

zdaj zadnje čase celo 3 litre, samo bi pila biggrin.gif
ampak baje tudi preveč tekočine(nad 2 litra) ni ok, ker potem tudi minerale in ostalo kar je ok, polulaš ven ermm.gif

• 0

#7576 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 January 2010 - 11:14 AM

jah to zavisi od tega kje človk žvi, če je bolj vroče pač piješ več kot en k žvi nekje k je manj vroče, pa če športaš rabš spet več, sj to vsi vemo, tko da jz bi rekla da en k res dost športa al pa če ma fizično aktiven job al pa oboje, je 3l vode ok, ni preveč, preveč se men zdi 4, 5 litrou
kaj pa ostale mislte
  • 0

#7577 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 January 2010 - 11:30 AM

Pomarančo.
  • 0

#7578 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 January 2010 - 01:03 PM

Koruzne vaflje, kak so dobri, 100× boljsi od rizevih.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#7579 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 13 January 2010 - 01:09 PM

ja, a ne!
a ješ une k so v neprozornen rumen ''celufan'' zaviti?
k so še mal slani biggrin.gif
mm
  • 0

#7580 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18699 posts

Posted 13 January 2010 - 01:15 PM

QUOTE(rea @ 13. 1. 2010 - 11:02) View Post

nincha, pravjo, da na vsako kavo morš 2 deci vode biggrin.gif
na vsak čik pa dodatno dozo c vitamina ( če kadiš, al pa tiste, ki biggrin.gif )

Ne kadim in ne pijem kave, tko da s tem nimam problemov tongue.gif

ora, 2 dc vode telo sprejme in jo izkoristi-izrabi, a ne, več od tega pa polulaš v naslednje pol ure, tko da tud k pijš ne več kt 2dc, če piješ sproti čez cel dan
drugo je zjutri, ko lahko mal več spiješ da spucaš ledvice in mehur, jaz sem neki časa strogo odmerjala pol litra ( no neki čez pol litra je blo, sam ne vem kok ) zdj pa ne, pa sam na uč natočm 2x v kozarc pa spijm.

pa ne morm vrjet da nisi žejna ... moja mami tud prav, da sploh ne more pit ... teta isto ( njena sestra ) pa sta skoz kej bolne ... moj ati, ko res pije vode ko žolna pa moja babi (njegova mama) isto ... pa sta oba odkar vem za njiju tako zdrava da glava boli, sploh babi, ona je res en tak fenomen, pr 88 ma še črne lase, svoje zobe, nobene plombe celo, kuha si, v trgovino hodi, v lokal na kavo, z mano okrog laugh.gif
skratka... VODA nincha, muči se!

To pa nisem vedela, da več kot dva deci gre u bistvu samo mimo. 2 dl na kolk časa pa potem, približno? Sam tko me zanima, ker to prvič slišim biggrin.gif

Wow, kakšna babica, noro ohmy.gif S tem se niti jaz, ki sem 4x mlajša od nje ne morem pohvalit ohmy.gif biggrin.gif Zakon res, čuvite jo smile.gif
Drugač sem pa jst presenetljivo zdrava, glede na to da pijem ful malo, zelenjave ne jem, sadja pa tut ne preveč. Zbolim zelo zelo redko, občasno me kakšen prehladčič rukne, ampak nič hujšega.

Pa da ne bom čist OT, zdele si grem eno juho iz vrečke skuhat. Govejo, verjetno.
  • 0

After all this time?

Always.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users