Ko zaradi mraza crkne akumulator (novega sem kupila in dala menjati lani tak čas)!!!

Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 11 February 2013 - 03:47 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 11 February 2013 - 03:56 PM
Sovražim omejitve vrednosti naročila v nekaterih spletnih trgovinah. Hočem naročiti na PlanetBIO sladkor kokosove palme, stane skoraj 10€ in zdaj bi
mogla naročiti še nekaj zraven, ker pod 20€ (brez poštnine, kajpada) ne gre. FOF.
Njihove izdelke se itak dobi v marsikateri Bio trgovini, če imaš katero blizu, tako da se ti niti ne splača naročat. So pa tudi meni kar nekaj ti pogoji.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 11 February 2013 - 04:15 PM
A naj bi bilo to značilno za moške? Imam tudi jaz moškega prijatelja s podobnim obnašanjem.
![]()
Moški pač včasih narobe razumejo, kar ženske rečejo (in obratno), s tem da oni večinoma ne znajo brati med vrsticami.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 February 2013 - 05:13 PM
Njihove izdelke se itak dobi v marsikateri Bio trgovini, če imaš katero blizu, tako da se ti niti ne splača naročat. So pa tudi meni kar nekaj ti pogoji.
Žal nimam trenutno nobene take trgovine blizu. : ( Bom pa preverila ... npr. v Biotopicu.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 11 February 2013 - 05:28 PM
V Sanolaborju tudi imajo njihove izdelke in tudi naročijo, če katerega nimajo in bi ga rad kupil.
Posted 11 February 2013 - 05:31 PM
Hvala!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 11 February 2013 - 08:24 PM
vse. jutri pišem najtežji izpit na mojem faksu in mi gre vse na živce.
Posted 12 February 2013 - 06:20 AM
Moški pač včasih narobe razumejo, kar ženske rečejo (in obratno), s tem da oni večinoma ne znajo brati med vrsticami.
A, ok.
Posted 12 February 2013 - 11:23 AM
Bea, sporoči, kako je šlo! Držim pesti, da se ti izide!
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 13 February 2013 - 10:02 PM
Na živce mi gre, ko kdo imenuje 'moj denar' štipendijo, žepnino, darila, itd...ja itak, da je tvoj, če ti ga je nekdo dal, ampak zaslužil ga pa nisi. In to v nobenem primeru ni isto, Sploh mi gre to na živce v kakšnem stavku 'saj je moj denar, lahko delam z njim kar hočem'.
Posted 13 February 2013 - 10:09 PM
Če imaš Cojzovo naprimer si si jo tudi zaslužil
Drugače pa se ne strinjam s tabo, ker to dejansko potem je tvoj denar. Če se starši odločijo in so ti ga dali postane tvoj in lahko z njim res počneš kaj želiš. Seveda jaz vedno zagovarjam, da je treba z denarjem ravnati pametno, ampak načeloma lahko to delaš na svoj pametni način.
Posted 13 February 2013 - 10:14 PM
^ Se strinjam.
― V. Van Gogh
Posted 13 February 2013 - 10:49 PM
Če imaš Cojzovo naprimer si si jo tudi zaslužil
Jaz se s tem recimo ne strinjam, ok, si si jo zaslužil, nisi je pa dejansko zaslužil, ker 1. kdo pa pravi, da je nekdo, ki ima Zoisovo bolj delaven, verjetno je veliko drugih, ki delajo veliko več, pa jim kljub temu ne uspe imeti dovolj dobrega uspeha, si pač bolj nadarjen al whatever, jaz vem, da sem svojo Zoisovo pridelala čisto mimgrede in 2. ne vem, zakaj bi ti zaradi uspeha v šoli karkoli pripadalo, saj se učiš zase, za svojo prihodnost in ne vem, od kod logika, da ti mora država zato plačat.
Z drugim delom tvojega posta se pa strinjam, čeprav je malo takih, ki v resnici znajo cenit denar, ki ga je zaslužil nekdo drug, oni so ga pa samo dobili. O 'svojem' denarju lahko (kar se mene tiče) govorijo samo tisti, ki so ga dejansko zaslužili.
Posted 13 February 2013 - 10:53 PM
Jaz pa se strinjam z Michelle.
Posted 13 February 2013 - 11:01 PM
Michelle, meni to tvoje razmišljanje malo smrdi po tem, da ti misliš da si denar dejansko zaslužijo samo ljudje, ki delajo kot konji. Tisti ki pa naprimer pravilno vložijo v borzo, podedujejo velike vsote, zadenejo na lotu, dobijo štipendijo zaradi svoje nadpovprečnosti pa si ga ne zaslužijo in to dejansko ni "njihov" denar.
Življenje ni vedno pravično, vseeno pa mislim da so si Cojzovci ta denar zaslužili in ja, sistem pač deluje na tem da podpira nadarjene, s čim pa bi jih podpiral drugače? Meni je to popolnoma logično. Ja, delaš za svojo prihodnost, ampak zakaj ti pri tem ne bi država finančno pomagala in te vzpodbujala da narediš še več in s tem konec koncev kot uspešni človek dosti doprineseš v dobro države.
Posted 13 February 2013 - 11:41 PM
Michelle, meni to tvoje razmišljanje malo smrdi po tem, da ti misliš da si denar dejansko zaslužijo samo ljudje, ki delajo kot konji. Tisti ki pa naprimer pravilno vložijo v borzo, podedujejo velike vsote, zadenejo na lotu, dobijo štipendijo zaradi svoje nadpovprečnosti pa si ga ne zaslužijo in to dejansko ni "njihov" denar.
Haha, dobro no, tisto 'kot konji' lahko daš proč, moja poanta (sicer ful oddaljena od tega, kar sem v prvem postu napisala, da mi gre na živce - je letelo bolj na eno situacijo, ki sem ji bila danes priča) je, da je eno zaslužiti denar, pa naj bo to z rokami, z možgani ali kakorkoli drugače, čisto nekaj drugega pa ga je dobiti. Se mi zdi lepo, da država podpira nadarjene kot praviš, ampak sama ne bi bila toliko prepotentna, da bi rekla, da je to 'moj zaslužen denar'. Poleg tega, kako se sploh lahko pogovarjaš o 'svojem denarju' medtem ko ti stroške, najemnino in vse ostalo plačajo drugi.
In če sem malo zlobna, me prav zanima, koliko smrkljic, ki se danes kurčijo s cunjicami, ki so jih seveda kupile s svojim denarjem, s katerim lahko delajo kar hočejo, bo čez nekaj let, ko bojo dejansko delale za ta denar, še nosilo majice z napisom Calvin Klein čez joške. In na to se je nanašal tudi moj prvi post, ena punca, imam v spominu, da sem o njej tu gor že pisala, je imela spet nek izpad glede tega, njena mama je čistilka, foter delavec, sama pa seveda mora imeti najnovejšega I-phona in cel kup drugih stvari, ker ji 'veliko pomenijo'. Taki ljudje mi grejo na bruhanje, jaz od takih staršev niti denarja za mesečno karto ne bi vzela, ampak bi si ga poskusila sama zaslužit in gnev nad to situacijo sem prelila tu gor.
Posted 14 February 2013 - 12:15 AM
^ Poznam tudi jaz en tak biser, prav pogreje ne. Pa tudi drugače jih poznam ogromno, ki sploh pomislijo ne, kako bo, ko si bodo prav kmalu morali sami služit denar in trošijo za bedastoče tega, ki ga dobijo.
Saj sem že dostikrat napisala, da mi grejo na živce ljudje, ki ne znajo z denarjem.
― V. Van Gogh
Posted 14 February 2013 - 01:25 AM
Haha, dobro no, tisto 'kot konji' lahko daš proč, moja poanta (sicer ful oddaljena od tega, kar sem v prvem postu napisala, da mi gre na živce - je letelo bolj na eno situacijo, ki sem ji bila danes priča) je, da je eno zaslužiti denar, pa naj bo to z rokami, z možgani ali kakorkoli drugače, čisto nekaj drugega pa ga je dobiti.
Če pridno študiraš, si štipendijo zaslužiš. Kaj pa je važno, ali za tisto povprečje vložiš ful dela ali ne, važni so končni rezultati.
Ne vem, zakaj sploh omenjaš štipendije kot denar, ki si ga študent ne zasluži, ampak dobi kar tako, sej štipendij ne talajo vsepovprek,
rabiš izpolnjevat določene pogoje zanjo in marsikdo nima druge možnosti pokrit mesečnih stroškov kot s štipendijo.
Če pa denar dajejo starši, pa naj oni prisodijo, ali ga otrok res rabi/zasluži ali ne. V primeru, ki ga ti omenjaš, če ji
starši dajejo tako žepnino, da si lahko vse to privošči, vidim bolj problem v starših, ona pač izkorišča situacijo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 February 2013 - 09:14 AM
V primeru, ki ga ti omenjaš, če ji starši dajejo tako žepnino, da si lahko vse to privošči, vidim bolj problem v starših, ona pač izkorišča situacijo.
tudi jaz sem na to pomislila.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 14 February 2013 - 12:03 PM
In če sem malo zlobna, me prav zanima, koliko smrkljic, ki se danes kurčijo s cunjicami, ki so jih seveda kupile s svojim denarjem, s katerim lahko delajo kar hočejo, bo čez nekaj let, ko bojo dejansko delale za ta denar, še nosilo majice z napisom Calvin Klein čez joške. In na to se je nanašal tudi moj prvi post, ena punca, imam v spominu, da sem o njej tu gor že pisala, je imela spet nek izpad glede tega, njena mama je čistilka, foter delavec, sama pa seveda mora imeti najnovejšega I-phona in cel kup drugih stvari, ker ji 'veliko pomenijo'. Taki ljudje mi grejo na bruhanje, jaz od takih staršev niti denarja za mesečno karto ne bi vzela, ampak bi si ga poskusila sama zaslužit in gnev nad to situacijo sem prelila tu gor.
Jaz sem podobno pomislila, ko sem zadnjič malo pogledala blog od tiste Švicarke Kayture. Polna miza Mac šmink in raznih drugih dragih stvari, potem pa vidim, da je stara 18 let.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users