Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10328 replies to this topic

#7521 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23438 posts

Posted 05 February 2013 - 07:09 PM

Sploh to s cartanjem opažam. Ko si ob rojstvu čestitajo med sabo, očitno ni več v navadi reči čestitke, lepo se imejte....ampak lepo se cartajte.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#7522 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86588 posts

Posted 05 February 2013 - 07:23 PM

Cartanje ... ta je čisto štajerska.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7523 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23438 posts

Posted 05 February 2013 - 07:25 PM

Ja, saj med štajerskimi mamicami sem to opazila. :)

• 0

#7524 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 February 2013 - 07:32 PM

Meni cartanje še ni tako zoprno ... bolj kakšni malčki, sončki in seveda govorjenje v prvi osebi množine.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#7525 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 February 2013 - 08:24 PM

A štajersko da je? Mi tudi tako rečemo :D

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#7526 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 February 2013 - 08:30 PM

Jaz tudi nisem vedela, da je kao štajersko. :D

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#7527 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 05 February 2013 - 09:04 PM

Moteč tudi meni ta baby talk. :/
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#7528 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 February 2013 - 09:18 PM

Planet, ti si ena kul mama. :cool: Me v marsičem, na podlagi pisanja, spominjaš na mojo prijateljico. : )

• 0

#7529 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23438 posts

Posted 05 February 2013 - 10:10 PM

A štajersko da je? Mi tudi tako rečemo :D

Na naših in najbrž tudi vaših koncih se reče crtanje, ne cartanje. No, mogoče je pri vas drugače. :) Cartanje sem opazila pri mamah s Štajerske, ne vem, če pri kateri drugi. Ja, govorjenje v prvi osebi množine pa itak. Že rastemo! :lol:

Se manjka takih kul mam, kot ste nekatere na forumu. :D

• 0

#7530 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 05 February 2013 - 10:51 PM

Hvala za kompliment! B) Naj pride prijateljica kaj naokoli, da si bova fajn družba. ; )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#7531 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 06 February 2013 - 08:33 AM

se strinjam z vsem tem mama talkom. ko rodiš, ne pomeni, d se ti IQ zniža in začneš govorit v 1. osebi množine in v babytalku. prav tako mi je nagnusno, ko vse objavljajo na facebooku slike otrok (pred rojstvom, med rojstvom, po rojstvu) in vsega zraven. najbolje, da vsak dan objaviš sliko pokakane plenice. pa sem sama mama, pa mi moj otrok pomeni vse, ampak v prvi vrtsi sem še vedno jaz. ko sem s tamalim se seveda spustim na njegovo raven, ampak ko sem pa z odraslimi, pa ne bom govorila, da papamo in bla bla bla.

sicer pa logopedi ugotaljajo, da je vedno več teža z govorom, ker se starši (babice in dedki) pogovarjajo z otrokom v babytalku in se seveda ne nauči normalne govorice.

• 1

#7532 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 February 2013 - 08:36 AM

Večkrat tudi opažam, da si da kdo za profilno sliko sebe z nekim iks otrokom, pač ne svojim. Meni to ni všeč, ne vem, če se starši ravno strinjajo (ali pač).

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#7533 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 06 February 2013 - 08:52 AM

jaz ne objavljam slik svojega otroka na fb (edine s katerimi delim svoje dete ste ve v ustrezni temi). in, ko je moja mama na svojem profilu ponosno objavljala svojega edinega vnuka, sva ji povedala, da saj je super fino fajn, ampak želiva zaščititi zasebnost najinega otroka in naj slik ne objavlja oz. celo sname.

• 0

#7534 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 February 2013 - 08:54 AM

Pravilno, se strinjam. Ampak še nekako razumem, če je TVOJ otrok, ajde, ne pa nek froc od prijateljice, s katerim se ti slikaš, in imaš potem to sliko za profilno na FB, po

možnosti pa še odprt profil !!!!! <<---- JA, ZANALAŠČ !!!!!!!  :evilgrin: 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#7535 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26184 posts

Posted 06 February 2013 - 09:02 AM

Jaz niti pod razno ne dajem gor slik od bratovih otrok. In gre to tudi meni na živce.

• 0

#7536 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24805 posts

Posted 06 February 2013 - 09:09 AM

Večkrat tudi opažam, da si da kdo za profilno sliko sebe z nekim iks otrokom, pač ne svojim. Meni to ni všeč, ne vem, če se starši ravno strinjajo (ali pač).

mene pogreje, ko kdaj pogledam med prijatelji in vidim samo še slike otrok za profilno sliko ... a jebala cesta ... s kom sem zdaj prijatelj ... s tabo ali s tvojimi froci.

Full mi gre na živce, ko pridem na ginekološki pregled v kakšno drugo ordinacijo in me pregleda kakšen dober in po možnosti še mlad zdravnik ... ja super. :butl: :butl: :butl:  najrajš bi se pogreznila v zemljo.

In potem še ugotovi, da sem "vsa mokra" tam doli ... ja dragi mladi mož ... čeprav si greha vreden, vseeno ni poplava zaradi tebe ... ampak sem zaradi tega problema tukaj!!!!  :AJEBEŠ: :AJEBEŠ:

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7537 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 February 2013 - 09:11 AM

Na živce mi gre tudi, ko folk brez, da bi vklopil svoj možgan, copy/pasta nebuloze po FB in širi nesmisle in strah, recimo:

• V Slovenj Gradcu se je pojavil kombi bele barve z mariborsko registracijo. V njem so ljudje z ruto na glavi in zatemnjenimi očali, ki otroke vabijo v kombi.
  • Včeraj mi je znanka iz vasi povedala, da so jo "oropali" in me posvarila pred tovstnimi dejanji, jaz pa svarim naprej!

Zgodilo se je v ponedeljek zjutrej. Rekla je da je bila v trgovini, v Hoferju v Postojni, ko jo je sredi trgovine ogovorila tujka in jo spraševala o medu na policah, v tem času ji je pajdajš tujke vzel denarnico iz torbice, ki jo je imela v vozičku. Šele na blagajni je ugotovila, da nima več denarnice. Še preden je uspela preklicati kartice so ji iz bankomata pri Šparu (dobila je izpisek iz banke) dvignili 450,00€.
    Na policiji so ji povedali je bilo tistega dne 19 takšnih primerov prijavljenih v naši okolici. Menda da pridejo večinoma Romuni, že zjutrej z avtobusom v kraj in imajo celodnevo akcijo. Verjetno se to ne dogaja samo v Postojni, zato pazite.
    In kako jim v enem uspe dvigniti 450,00€ na bankomatu - dvigujejo menda z nekim uni. pinom in s porivzdigom reže lahko dvignejo poljubno vsoto denarja. Atraktiven je bankomat pri Šparu, ker da je menda en redkih, ki nima varnostne kam

Saj ne rečem, mogoče je kaj na tem, ampak vsak dan vidim neka nova opozorila.

• 0

#7538 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17696 posts

Posted 06 February 2013 - 11:08 AM

Kami :lol:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#7539 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 February 2013 - 01:18 PM

Full mi gre na živce, ko pridem na ginekološki pregled v kakšno drugo ordinacijo in me pregleda kakšen dober in po možnosti še mlad zdravnik ... ja super. :butl: :butl: :butl:  najrajš bi se pogreznila v zemljo.

In potem še ugotovi, da sem "vsa mokra" tam doli ... ja dragi mladi mož ... čeprav si greha vreden, vseeno ni poplava zaradi tebe ... ampak sem zaradi tega problema tukaj!!!!  :AJEBEŠ: :AJEBEŠ:

WIN!

VIT82XV.gif

• 0

#7540 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23438 posts

Posted 06 February 2013 - 01:59 PM

jaz ne objavljam slik svojega otroka na fb (edine s katerimi delim svoje dete ste ve v ustrezni temi). in, ko je moja mama na svojem profilu ponosno objavljala svojega edinega vnuka, sva ji povedala, da saj je super fino fajn, ampak želiva zaščititi zasebnost najinega otroka in naj slik ne objavlja oz. celo sname.

Se strinjam in pogrešam več takih mam. Jaz slik svojih otrok nikakor ne bi objavljala na fb, ker sem proti temu, da je že od rojstva na internetu, da ni nobene zasebnosti. Da sploh ne govorim o slikah nagih otrok, kjer se po možnosti vidijo tudi intimni predeli.

Kami :lol:

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users