Katero oblačilo/modni dodatek ste nazadnje kupili?
Posted 14 December 2010 - 01:59 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 14 December 2010 - 07:39 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 14 December 2010 - 12:33 PM
Jaz imam isto, dala sem pa 20 ali 25.

A res a res...lepa mi je.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 14 December 2010 - 12:41 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 14 December 2010 - 01:59 PM
Ja če ti prodajo pokvarjeno blago in nimajo več tvoje cifre, ni glih kul, da te "prisilijo", da nekaj drugega pol kupiš tam. če bi jaz 150€ namenila za bundo, ki se potem ne bi zapenjala, mi ne bi blo kul, da moram tam pol 150€ zapravit za nekaj drugega, halo? Sej to ni moja napaka, če je njihovo blago pač z napako. Pa tut npr. jst skoraj ne kupujem v Zari ali H&Mu naprimer, če bi tam našla bundo pač okej, če bi mi dali pa bon za 150€ pa nimam pojma, za kaj bi zapravila, da ne bi bile same bedarije. Plus še nekje drugje bi SPET mogla dat 100+€ za bundo.

Vsaka trgovina ti MORA vrniti denar, tudi če ne gre za reklamacijo, ampak blago preprosto vrneš. Razlogov ti ni treba pojasnjevati. Neko nepisano pravilo je, da to velja v roku 8 dni, a dejansko lahko preteče tudi dalj časa. Znanki npr. so vrnili denar za škornje, za katere je preteklo leto in pol odkar jih je kupila. Potrošniki se ne zavedamo lastnih pravic in zato nas seveda poskušajo prenesti okoli, noben prodajalec ti tega ne bo povedal sam od sebe. Dovolj je, da pri blagajni poveš, da se zavedaš svojih pravic in da boš v nasprotnem primeru poklicala inšpekcijo.
Jaz sem neko zadevo vrnila samo enkrat in sicer v Modiani. Najprej sem poklicala po telefonu in so seveda rekli, da naj kar prinesem nazaj (nenazadnje bi jaz lahko bila inšpektor). Ko pa sem prišla tja in so videli, da sem samo ena 'smrklja', je njihova poslovodkinja imela ful ponižujoč in vzvišen odnos in me je poslala iz trgovine. Poklicala sem odvetnika, se pozanimala o svojih pravicah in javila v Modiano, da jih bom prijavila inšpekciji. Še isti dan sem prejela klic te poslovodkinje, ki me je v joku prosila, naj ne počnem tega, ker ji grozijo z odpovedjo službe, dobila sem pa tudi klic z opravičilom iz samega vrha. Tako da niso nori, dobro se zavedajo, kaj je njihova dolžnost in kolikšno škodo jim lahko narediš.
Posted 14 December 2010 - 02:05 PM

After all this time?
Always.
Posted 14 December 2010 - 02:10 PM
Pač, kr rata.
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 14 December 2010 - 03:51 PM
Dvostranske prekrivne žabe - na eni strani rdeče, na drugi bordo

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 December 2010 - 04:00 PM

Posted 14 December 2010 - 04:04 PM
Michelle

Tisto s škornji mi je pa malo tak-tak. Jih vrniti po enem letu in pol?! O.o
Jinadaze, u, to pa mora dobro izgledati.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 14 December 2010 - 04:22 PM
Fajn, res. Imaš v bistvu dvoje žabe za isti denar (manj kot 8 €, zdaj je popust). -) Imajo še kombinacije v modri, sivi, zeleni.
― V. Van Gogh
Posted 14 December 2010 - 04:28 PM
Posted 14 December 2010 - 04:31 PM
Na Miklošičevi, prav v njihovi trgovini.
― V. Van Gogh
Posted 14 December 2010 - 04:37 PM

Posted 14 December 2010 - 04:46 PM

― V. Van Gogh
Posted 14 December 2010 - 04:53 PM
Hm, bi imeli kaj takšnega v kakšni Calzedoniji ali pa Fabianiju?
Najbrž samo v njihovih trgovinah, a ne ...
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 14 December 2010 - 04:57 PM
V Calzedonii jih nisem videla, v Fabianiju pa mogoče. Ampak sem pri Polzeli prvič videla take žabe. Drugače pa verjetno povsod, kjer imajo njihove nogavice.
Si predstavljam dvostranske gate. :s

― V. Van Gogh
Posted 14 December 2010 - 05:21 PM
Vsaka trgovina ti MORA vrniti denar, tudi če ne gre za reklamacijo, ampak blago preprosto vrneš. Razlogov ti ni treba pojasnjevati. Neko nepisano pravilo je, da to velja v roku 8 dni, a dejansko lahko preteče tudi dalj časa. Znanki npr. so vrnili denar za škornje, za katere je preteklo leto in pol odkar jih je kupila. Potrošniki se ne zavedamo lastnih pravic in zato nas seveda poskušajo prenesti okoli, noben prodajalec ti tega ne bo povedal sam od sebe. Dovolj je, da pri blagajni poveš, da se zavedaš svojih pravic in da boš v nasprotnem primeru poklicala inšpekcijo.
Jaz sem neko zadevo vrnila samo enkrat in sicer v Modiani. Najprej sem poklicala po telefonu in so seveda rekli, da naj kar prinesem nazaj (nenazadnje bi jaz lahko bila inšpektor). Ko pa sem prišla tja in so videli, da sem samo ena 'smrklja', je njihova poslovodkinja imela ful ponižujoč in vzvišen odnos in me je poslala iz trgovine. Poklicala sem odvetnika, se pozanimala o svojih pravicah in javila v Modiano, da jih bom prijavila inšpekciji. Še isti dan sem prejela klic te poslovodkinje, ki me je v joku prosila, naj ne počnem tega, ker ji grozijo z odpovedjo službe, dobila sem pa tudi klic z opravičilom iz samega vrha. Tako da niso nori, dobro se zavedajo, kaj je njihova dolžnost in kolikšno škodo jim lahko narediš.
Michelle ni glih tak. Včasih je blo, potem pa se je Zakon o varstvu potrošnikov spremenil. Torej če blago nima stvarne napake je zgolj od dobre volje prodajalcev oz. njihove politike poslovanja odvisno, da ti menjajo blago ali ti dajo bone oz vrnejo denar. To govorim o fizičnih trgovinah (kjer ti prideš k njim) in ne spletnih nakupih ali prodaji na domu. V teh zadnjih primerih so pravice potrošnikov večje pri vrnitvi blaga. V kolikor pa gre za napako na blagu so pa pravice točno določene z zakonom, kot tudi roki za njihovo uveljavljanje. Tak da jaz se nebi preveč bunla, da vam ne vrnejo denarja ampak vam zgolj ponudijo menjavo oz bone, ker ste imeli možnost blago fizično videt in poskusit pred samim nakupom, zato je zakon glede tega pač takšen. Zdaj če pa grožnja z inšpektorjem pomaga potem pa kr grozite, ampak zakonsko nimate podlage.
OTji se pišejo z MALO PISAVO!!!
EDIT: Se opravičujem, ampak sem imela toliko tem odprtih, da nisem vedela v akteri temi pišem. Bom drugič bolj pozorna.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users