Michelle, delim tvoje mnenje; me prav preseneča ta nestrpnost do drugačnega mnenja ali okusa, zadnje čase vse večkrat tudi na tem forumu.

Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 28 January 2013 - 12:52 PM
Posted 28 January 2013 - 12:53 PM
riddle; meni se zdi da je povsod enako.
Posted 28 January 2013 - 01:05 PM
Me pa vseeno preseneča ta debata, enako kot _M_.
Posted 28 January 2013 - 01:07 PM
Michelle, _M_, podpis. Ravno na tem forumu je dostikrat govora o strpnosti, kako nam gredo na živce ozkogledni ljudje, kako je pomembno, da sprejemamo drug drugega, sebi neenake, a istočasno se tečejo besede o tem, da so mladi, ki poslušajo govejo musko "čudni", "hribovci" in podobne ozkogledne debate.
Posted 28 January 2013 - 01:09 PM
To ja.
Nočem se pa opredeljevati glede na narod, povsod najdeš vse mogoče ljudi, logično.
Posted 28 January 2013 - 01:34 PM
Sem vprašala, ker dostikrat zasledim komentar "Ja, to smo pa Slovenci, ozkogledni, zavistni", kot da samo mi ne sprejemamo drugače mislečih. Meni se drugače tudi zdi, da nikjer ni idealno, kvečjemu slabše kot pri nas. Zato me zelo zmoti tak komentar.
Posted 29 January 2013 - 04:05 PM
Nivo komunikacije na spletu, sploh v Facebook skupinah.
Posted 30 January 2013 - 04:37 PM
Ljudje, ki z zaničljivim tonom govorijo, kako so vsi izpiti ful lahki, sami pa dobivajo uboge 6ke.
Pablo Picasso
Posted 30 January 2013 - 05:11 PM
No da se navežem, ljudi ki majo zaničevalen odnos do tistih, ki majo šestke.
Pri nas je bilo že parkrat tako, da je vedno obveljala beseda od tistih, ki majo desetke (npr. ko smo se menili za izpitne roke), kot da smo tisti s šestkami oz. naša mnenja manjvredna. Pa po možnosti so še najbolj glasni za druge roke, na katere ITAK ne hodijo. Smo se ravno zadnjič na facebooku skregali glede tega.
After all this time?
Always.
Posted 30 January 2013 - 05:33 PM
Da se ogradim, jaz nisem mislila na ljudi, ki se trudijo in učijo in dajejo vse od sebe, ampak na take, ki pljuvajo čez vse, se smejejo, ko rečeš, kateri izpiti so ti bili ful težki, in nakladajo, kako so jim izpiti prelahki, kako pogrešajo učenje in to, da bi sedeli tri mesece pred izpitom 15ur za knjigo, kako so prepametni za ta in ta faks, potem pa grejo na izpit in dobijo 6. Če bi jim res bilo taaaako zelo lahko, bi se menda lahko bolje naučili in dobili 10, ne pa da jih je en sam gobec.
Gre pa tudi meni ta nekolegialnost iz 2. odstavka močno na živce; pri nas so taki tisti, ki se jim za glavni predmet j*be in nič ne delajo, grejo odpisat par predmetov, spacajo nekaj za pozitivno, samo da zdelajo in adijo, potem pa preglasijo nas, ki se ful trudimo za glavni predmet in prepričajo kakega drugega profesorja, naj da dodatni rok za izpit en dan pred/po predstavitvi najpomembnejšega projekta v celem letu, tako da nam pridnim sploh ne znese oboje.
Pablo Picasso
Posted 30 January 2013 - 05:40 PM
Ja, štekam. Jaz sem npr. za mikro- in makroekonomijo rekla, da mi nista bili težki (čeprav se smatrata za kao najtežja predmeta na ekonomiji), pa jih mam tut samo 6, ampak sem ti dve šestki dobila z dnevom učenja, medtem ko sem 6ko za kakšen drug predmet npr dobila po enem mesecu učenja. Jaz priznam, da sem taka - lažji kot je predmet, manj se učim, bolj po liniji najmanjega odpora, in se zavedam, da če bi vložila 2 tedna tam, kjer sem npr. 5 dni, bi tut mela lahko ful boljše rezultate, ampak oh well..
After all this time?
Always.
Posted 30 January 2013 - 05:41 PM
OMG, COCO, OGROOOOOOOOOOMEN PODPIS! Taki ljudje me res iz tira vržejo.
Druga stvar, vezana na to, je posploševanje FDV-ja in konstantno izpostavljanje, kako je FDV lahek. Na FDV-ju je toliko različnih smeri, ene so težke, druge malo lažje. In prepričana sem, da bi pol teh kritikov imelo veliko težave na kateri od teh težjih smeri. Fakof, če je tako lahko, naj se pač vzporedno vpišejo, druga diploma ti nikoli ne škodi, sploh če je tako lahko pridobljena.
Ah, še to, na živce mi gre plonkanje na faksu in to da nekaterim dejansko uspe preplonkat kak izpit. WTF, kje imajo profesorji oči????
Posted 30 January 2013 - 07:11 PM
Ah, še to, na živce mi gre plonkanje na faksu in to da nekaterim dejansko uspe preplonkat kak izpit. WTF, kje imajo profesorji oči????
Moja sošolka preplonka vse. Ona je do zdaj vse izpite naredila samo in izključno s plonkanjem. Meni tudi ni jasno kje imajo prof oči, ampak se mi vedno bolj dozdeva da jim je pač vseeno...
Posted 30 January 2013 - 08:29 PM
Jaz to ful sovražim, ker se mi zdi, da potem moj trud sploh ni nič vreden. Saj vem, da jaz potem več odnesem kar se znanja tiče, ampak gre se za koncept ŠTUDIJA, to ni neka obvezna SŠ, tu se vpišeš, ker se želiš nečesa naučit, no. Saj si tudi jaz kdaj napišem kaj na roko, kake stvari, ki si jih res ne morem zapomnit, ampak tega skoraj nikoli dejansko ne uporabim. Eni moji sošolci pa VSE prepišejo iz telefona. Zadnjič je en prof. ful znorel na enega, ki je pogledoval k sosedu. In sem si prav mislila, ej respect mr. profesor, čimveč takih.
Posted 30 January 2013 - 08:50 PM
Meni se zdi skregano z logiko, da nekdo na fakulteti švingla, halo?! Jaz sem tudi alergična na to.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 31 January 2013 - 01:41 AM
Meni je tudi skregano, res, wtf.
No, pri tej moji sošolki je bilo pa takole - vpisala se je v prvi letnik, začela hoditi na izpite in vse padla kot po tekočem traku. Potem je začela plonkat in videla da ji to zelo zelo pomaga in da naredi čisto vse z zelo dobrimi ocenami. Ampak je prvi letnik padla, ker pač tistih predmetov, pri katerih se plonkat ne da (ko moreš napisat esej etc) pač ni dobila niti šestke. Potem je prvi letnik ponavljala, nekak uspela spacat teh par izpitov, drugega spet plonkala in ga spet padla zaradi tistih treh izpitov, ki jih pač brez plonkanja ne moreš naredit. Ja, res je da se ji je to plonkanje že dvakrat maščevalo, ker je že dvakrat padla letnik, ampak na koncu bo diplomirala in imela enako izobrazbo kot nekateri, ki se zares učijo in imajo znanje.
Ne vem pa kdo jo bo vzel v službo, ker ženska ne spravi iz sebe enega korektnega slo, ang ali fr stavka.
Posted 31 January 2013 - 09:10 PM
Pisanje s pretirano rabo klicajev.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 January 2013 - 09:15 PM
O, si me spomnila zdaj na mejle z ikoncami plamenov in rdečimi klicaji, kok to sovražim.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 February 2013 - 08:46 AM
Ojej moja bivša šefica je na koncu vsakega maila po tri klicaje postavila. Minimalno!!!
Posted 01 February 2013 - 08:51 AM
Še bolj mi gre na živce takšna uporaba klicajev !!!
Ne vem od kod jim ideja, da je presledek pred končnim ločilom.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users