^^ meni tudi, pa nisem hotela še tega izpostavljat... pa nasploh mi je nedoumljiva taka nastrojenost proti temu inštrumentu.

Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 27 January 2013 - 07:11 PM
Posted 27 January 2013 - 08:03 PM
Jaz priznam, da imam predsodek do nje zaradi sosede, ki me je zbujala ob vikendih, igrala cele dneve, kadarkoli se ji je sprdnilo in jo zato ne prenesem. Zelo težko bi prenašala, če bi jo moj otrok hotel igrati, bi ga skušala prepričati za kak drug inštrument. Ne bi pa prepovedala.
Mi je pa všeč v tangu recimo, kjer je tudi njen zvok drugačen.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 27 January 2013 - 11:57 PM
Ne gre mi v glavo, da mladi dejansko zares to poslušajo.
![]()
A ste stari 20, 30 let ali 70, da to poslušate??!
What is your problem?
Jaz sicer raje prižgem mtv in poslušam uk top 40 kot pa da bi dala na radio Sraka (radio, ki vrti predvsem narodnozabavno), ampak mi je pa všeč recimo "V dolini tihi" in še par drugih Slakovih, ali Avsenikovih in dostikrat na žurih prav te klasike zažgejo.. Najbolj smešno mi je, ko nekateri pravijo, da te glasbe ne poslušajo, potem pa kar naenkrat poznajo pesmi in besedila Moji starši radi poslušajo to glasbo in sem na nek način rastla s tem, zdi se mi čist ok glasba, dokler je vanjo vloženega nekaj truda. Ampak jaz itak poslušam vso glasbo, od dalmatinskih, do roka, popa, komerciale... tudi PLESTENJAKA
Razumem, da ima vsak svoj okus za glasbo in da nekateri ne prenesete recimo narodnozabavne, ampak zakaj je potem drugi ne bi smeli? Čemu izjave "a ste stari 20 ali 70, da to poslušate" !? Kr neki. A potem je tudi recimo 50-letnik čuden, ker posluša rock, ker je to pač "za mlade"? Na živce mi gre takšno opredeljevanje, glasba je pač stvar okusa, res je, da več starejših posluša narodnozabavno, ampak nikjer ne piše, da je mladi zato ne smejo.
Posted 28 January 2013 - 12:01 AM
Kaj ste se na bogega Plestenjaka spravile, nekaj komadov ima čist kul. ˇ-ˇ
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 28 January 2013 - 12:02 AM
Jančija pa kar lepo pri miru pusti. On je kul.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 28 January 2013 - 12:10 AM
Če bi meni vrstnik rekel, da posluša govedino oz. uživa, ko jo sliši, bi se mu smejala v faco, ne morem pomagat.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 January 2013 - 12:13 AM
Ja pomojem se tukaj res ful pokaže razlika med mestom in vasjo.
Jan je pa zakon.
After all this time?
Always.
Posted 28 January 2013 - 12:56 AM
Ne morem pomagat, meni je to glasba za stare ali pa za kake hribovce.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 28 January 2013 - 02:30 AM

Posted 28 January 2013 - 08:21 AM
A potem je tudi recimo 50-letnik čuden, ker posluša rock, ker je to pač "za mlade"?
Ne, taki poslušajo stari rock.
Sicer se o okusih načeloma ne razpravlja, ampak po eni strani razumem, zakaj se narodnozabavno glasbo smatra za 'slabšo'. Če smo odkriti, to je preprosta glasba,
ponavadi je vse na prvo žogo, saj morajo taki komadi hitro v uho, sestavljena je iz ponavljajočih se 3 akordov, besedila so v veliki meri slaba. Jaz sem en dan nekaj
časa gledala TV Gorico (sila razmer), in so določene pesmi bile 'primitivne', z jasnim namigovanjem na seks, določene tudi precej žaljive do žensk. Ne pravim, da je vsa
tovrstna glasba takšna, potrebno pa je tudi ločiti dobro od slabega (na žalost je slabega več kot dobrega).
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 28 January 2013 - 09:08 AM
ob tej debati vam pošiljam:
vedno umrem od smeha (in groze, da je delansko komu to všeč). videospot je pa masterpiece.
Posted 28 January 2013 - 09:13 AM
Hahahaha, hvala za to. Ja, šmarnica je večna, možganske poškodbe po njej pa tudi. Kako da ta stvar ni prepovedana mi tudi ni jasno.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 28 January 2013 - 09:18 AM
da, se razumemo, ne maram takšne glasbe. moj oče je zaprisežen roker, moja mama tudi. moj brat je zaprisežen metalec, jaz pa sicer nisem zelo izbirčna, ampak tole ne gre v moje uho. smo pa doma, ko smo bili slabe volje, obredno gledali TV Golica in se režali ob tem, kaj si um zmisli. besedila in videospoti za umret od smeha. oziroma, bilo bi smešno, če ne bi bilo grozljivo.
drugače, pa harmonika ni slab instrument, narodnozabavnim vižam lahko iz glasbenega vidika celo priznam določeno kvaliteto, ampak cel paket: slaboumna besedila, visoki glasovi in narodna noša pa je katastrofa. sploh novodobni narodnozabavno ansambli z namigujočimi besedili...
Posted 28 January 2013 - 09:28 AM
če damo (nekvalitetno) narodnozabavno glasbo na stran... je harmonika pravzaprav super solističen inštrument. Še posebej mi je všeč npr. v Shostakokovichevi Jazz suiti, Astor Piazolla pa je itak mojster za harmoniko...
Posted 28 January 2013 - 09:31 AM
aja, pa pozabila sem te malo posodobljene, kao sofisticirane narodne noše. ala atomik harmonik. pa tudi za gospode se najde kakšen biser slabega okusa. po možnosti v kombinaciji z jeansom.
Posted 28 January 2013 - 11:02 AM
Od fanata mama ima včasih prižagno tv golico za zvočno kuliso in fanta zdaj že sam od sebe zamenja kanal, ko prideva k njej
to sem jaz doživela, ko sem prišla v Švico k sorodnikim od mojega in je bil 24/7 prižgan Pink ...
Bratranec je v glasbeni šoli baje želel izbrat harmoniko, pa mu njegova mama tega ni dovolila.
![]()
Ne vem, kak epilog je potem dobila zadeva.
moj ima tudi doma harmoniko, ker si je mama očitno želela, da bi ji kdaj kakšno jugo narodno zaigral. In seveda ne zna zaigrat NIČ! In ko sva pospravljala stanovanje, sem full delala na tem, da jo zabrišemo stran ... pa ni pustil.
Meni pa je prav kul, ko slišm da se kje vrti Golica ali katera od Avsenikovih klasik. Par njihovih domačih imam celo na računalniku.
![]()
Se pa strinjam s predhodnicami, da je večina te glasbe res rubbish in jo tudi jaz težko poslušam.
se strinjam in poudarjam, da je to meni kot bi v isti koš metal npr. Celine Dion in Saško Landero.
In sem totalno anti za narodno zabavno, ampak Avsenike, Slaka in Co pa tudi jaz kdaj pa kdaj rada slišim.
In zmagala je moja mami, ki je še delala v delavnici med samimi ženskami in se je "od nekje" pojavil Radio Veseljak. In ona to posluša prvi dan, drugi dan, tretji dan ... in doma začne jamrat, da imajo po novem v službi postajo "Vrtiljak" kjer vrtijo 3-4 komade non stop. Jaz sem mislila, da bom dol padla od smeha .... in ja moja mami loči samo polko in valček ... vse ostalo ji je isto.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 January 2013 - 12:04 PM
Astor Piazolla pa je itak mojster za harmoniko...

Posted 28 January 2013 - 12:18 PM
(na žalost je slabega več kot dobrega).
Povsod.
Ko smo že pri tem, na živce mi gre nična toleranca do drugače mislečih, sploh Slovenci imamo to fajn lastnost. Pa to sploh ne rabijo bit zelo drugačni ljudje, je že to, da nekdo posluša govejo muziko dovolj, da ga imamo za hribovca in bi se mu začeli režat v faco. Ok, smo pač mali in zabačeni in redkokdaj vidimo kaj 'nenavadnega' ampak vseeno, vsaj v teoriji bi lahko imeli miselnost vsaj malo bolj na široko odprto, če je že v praksi nimamo.
Posted 28 January 2013 - 12:21 PM
Posted 28 January 2013 - 12:42 PM
OT: Čisto tako, mimogrede me zanima, a mislite, da je drugje kaj drugače (v kaki drugi državi recimo, tiste, ki se potovale). So drugje bolj odprti ljudje?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users