Jump to content

Photo

Kateri film, oddajo, serijo... ste gledali danes?

• Please log in to reply
9797 replies to this topic

#7381 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 16 April 2019 - 04:06 AM

Game of thrones S08E01
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#7382 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24593 posts

Posted 16 April 2019 - 07:39 AM

The mask it leta 1994.

Mulca sta uživala zraven. Jaz pa tudi  :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#7383 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46063 posts

Posted 16 April 2019 - 09:46 AM

Game of thrones S08E01

Enako.

• 0

#7384 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27363 posts

Posted 16 April 2019 - 11:01 AM

Tudi jaz :)
  • 0

#7385 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3360 posts

Posted 16 April 2019 - 12:50 PM

Tudi midva včeraj :yes:

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#7386 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24593 posts

Posted 25 April 2019 - 08:07 AM

Včeraj sem gledala na HTV pol urni odlomek Žižek - Peterson debate.

Poleg tega, da sem se ob njunem znanju in besednem zakladu počutila, kot da nisem pismena; Žižka jaz žal skoraj nič ne razumem (še v SLO ne, kaj šele v ANG), ko pa doda zraven še njegovo nepovezano govorjenje, nedokončane misli in živčno trzanje/smrkanje - res rabim presen.

Na drugi strani res res rada poslušam Petersona (sem na YouTube poslušala kar nekaj njegovih predavanj) in recimo, da zame ni bilo dvoma, kdo je bil boljši, čeprav o sami vsebini pa pojma nisem imela :P

• 0

Put A Kilt On It!

#7387 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 25 April 2019 - 01:29 PM

Santa Clarita Diet

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#7388 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14267 posts

Posted 25 April 2019 - 01:51 PM

Včeraj sem gledala na HTV pol urni odlomek Žižek - Peterson debate.

Poleg tega, da sem se ob njunem znanju in besednem zakladu počutila, kot da nisem pismena; Žižka jaz žal skoraj nič ne razumem (še v SLO ne, kaj šele v ANG), ko pa doda zraven še njegovo nepovezano govorjenje, nedokončane misli in živčno trzanje/smrkanje - res rabim presen.

Na drugi strani res res rada poslušam Petersona (sem na YouTube poslušala kar nekaj njegovih predavanj) in recimo, da zame ni bilo dvoma, kdo je bil boljši, čeprav o sami vsebini pa pojma nisem imela :P

JAz sem poslušala celo debato in se strinjam stabo, da je Petersona lažje poslušati, ker je ang. njegov prvi jezik in je metodičen, ampak ne gelde na to se mi zdi, da Žižku ni enakovreden. Njegova predstavitev makrsizma je bila tako šolska, da je bolela glava in čisto na prvo žogo. Njegova izjava o kapitalizmu in zamnjševanju revščine je bila pa grozljiva. Vsi vemo, d aje marksizem zabluzil, ampak ne priznati, da ima kapitalizem zares hude vrojene napake je pa norost.

Verjamem pa, da je to težko poslušati, če nisi vsaj malo v filozofskih vodah.

Želim si, da bi bilo več takšnih debat. Zelo rada bi videla debato z Renato Salecl, Mladenom Dolarjem, Alenko Župančič pa še kom.

Sem pa pričakovala malo več dejanske debate, vse je bilo zelo korektno, by the book, časovno odmerjeno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7389 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 25 April 2019 - 03:19 PM

Kami, a ne bi bilo najbolj fer zmagovalca debate ocenjevati na podlagi povedane vsebine? :D
Jaz nisem poslušala debate, sem samo brala povzetke. Petersona je najbrž neslo, da se spozna na psihologijo, ne pa na filozofijo in druge politične vede. Njegove literature ne poznam, bi rada enkrat prebrala, čeprav imam občutek, da je notri veliko neoliberal bullshitanja.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#7390 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24593 posts

Posted 26 April 2019 - 07:18 AM

Ja, ampak meni sta oba zvenela, kot bi se en pogovarjal o hruškah, drugi pa o jabolkih. O marksizmu ne vem nič in tu ne morem sodit kdo je kaj pametnega povedal.

Ko pa je Peterson govoril o sreči, je bilo meni logično, kar je povedal in sem se z njim strinjala. Žižek je v repliki razlagal o veri in bogu in razmerju do njega, ker je "zapel" za eno Petersonovo besedo. Predvidevam/ugibam, da je to filozofski način razmišljanja, ampak jaz filozofov res ne razumem (enako, kot bi mi razlaga o kvantni fiziki) in dostikrat dobim občutek, da govorijo, samo da govorijo (pa vem, da je to samo moj pogled, ampak tako ga doživim). Če ne bi bila ravno Žižek in Peterson in toliko reklame okoli tega, ne bi nikoli tega sploh pogledala.

Že sama ideja, da se klinični psiholog in filozof pogovarjata, je verjetno podobno, kot bi se kirurg in strojni inženir. Vsak je strokovnjak na svojem področju...kje pa lahko znanje spravita na isti imenovalec, pa sam bog ve.

• 0

Put A Kilt On It!

#7391 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25941 posts

Posted 26 April 2019 - 07:29 AM

Meni pri tovrstnih debatah vcasih manjka neka struktura ali okvir, da bi se znala orientirat - sploh, ce se kdo zapici v nek detajl in potem o njem razpreda (kao sidenote). Sem pa ze malo ven iz teh voda in se mi po resnici povedano, ne da vec :D Se mi zdi, da neko osnovno (ce ne nadpovprecno) razumevanje imam in mi cisto solidno sluzi. 

Midva se kar vztrajava pri Crazy ex-girlfriend, ravno prav odbita je za sprostit se na kavcu zvecer. Trenutno sva ravno pri pripravah za poroko, kjer se Rebecca odloci, da bo vse sama organizirala in naredila v borih 2h tednih, haha. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#7392 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17637 posts

Posted 26 April 2019 - 08:02 AM

Včeraj sva pogledala The mountain between us.
  • 0

Bill Bullard

#7393 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24593 posts

Posted 26 April 2019 - 02:57 PM

Prisoners  (2013)

Side Effects (2013)

• 0

Put A Kilt On It!

#7394 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86034 posts

Posted 27 April 2019 - 10:35 PM

Journal 64 (The Purity of Vengeance) - noro dober!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#7395 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3360 posts

Posted 28 April 2019 - 04:57 AM

Wild (2014)
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#7396 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25941 posts

Posted 05 May 2019 - 08:27 PM

Knock down the house
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#7397 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46063 posts

Posted 25 May 2019 - 10:25 PM

Swimming with men
  • 0

#7398 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6717 posts

Posted 25 May 2019 - 11:34 PM

Sopranovi, od začetka
  • 0

#7399 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 26 May 2019 - 05:40 PM

Santa Clarita Diet (noro sem se nasmejala, res je fajn serija za sprostit se)

Par delov Black Mirror

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#7400 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27469 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 May 2019 - 06:45 PM

Jaz sem se navlekla na Rizzoli and Isles in sem med ciscenjem in kuhanjem pogledala 7 epizod.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users