Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#721 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 10 June 2011 - 11:29 AM

Ima katera kak preverjeno dober recept za vaflje oziroma za dodatek?
  • 0

#722 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27430 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 June 2011 - 11:32 AM

Jaz!

Hm, sem mislila, da imam na kompu, pa nimam, poglej na kulinariko pod Belgijski vaflji.

Jaz!

Hm, sem mislila, da imam na kompu, pa nimam, poglej na kulinariko pod Belgijski vaflji.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#723 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 10 June 2011 - 01:18 PM

tole? bom danes poskusila, cimra mi je kupila aparat za vaflje, I LOVE HER, ful dolgo sem ga iskala / si ga želela. biggrin.gif Ok to s smetano + jagodami je standard, imaš še kak predlog? Ker tega se bom po mojem hitro naveličala. biggrin.gif
  • 0

#724 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27430 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 June 2011 - 02:22 PM

Hm, ja, če me spomin ne vara, je to ta recept, bom pogledala zvečer pa ti javim za 100%. Nutella + sladka smetana, pomešaš skupaj, pa čez še sladki greh. NJAM. laugh.gif Pa še kake mandljeve lističe daš zraven, mm. Alpa kar same, jaz še najraje jem brez vsega

a se jih nisem pritaknila že nekaj časa, ker sem se jih tako prenajedla, da sem potem bruhala.

oops.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#725 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 15 July 2011 - 10:15 AM

QUOTE(Plain Jane @ 18. 3. 2011 - 15:43) View Post

Potatoes a la Boulangère

[i]Ingredients:
1/3 cup vegetable broth

Plain Jane ... se mogoče spomniš kako si to naredila? Si imela kakšno osnovo od prejšnjega dne ali si na novo naredila?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#726 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 18 July 2011 - 10:43 AM

Čez vikend naredita tiste na forumu slavne Gratinirane testenine s špinačo.
Sploh nisva ljubitelja špinače, ampak so bili res dobri!!! Pohvale!
  • 0

Put A Kilt On It!

#727 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 July 2011 - 06:13 PM

QUOTE(Kami @ 15. 7. 2011 - 11:15) View Post

Plain Jane ... se mogoče spomniš kako si to naredila? Si imela kakšno osnovo od prejšnjega dne ali si na novo naredila?

Tisti žele od Knorra sem raztopila v vodi (ampak še manj kot pol) in voila. laugh.gif Zdej si pa za take primere v male lončke zamrzujem govejo juho. smile.gif Pride prav.
  • 0

#728 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 20 July 2011 - 08:51 PM

Jaz skuham zelenjavno juho iz kocke. happy.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#729 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 July 2011 - 07:30 AM

Super, hvala!
že parkrat sem se spraševala kaj naredit za jušno osnovo!
  • 0

Put A Kilt On It!

#730 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 August 2011 - 06:38 PM

A je katera že delala ribji brodet? Al pa vsaj juho?

Men je tale recept super, obožujem limono. Bom fanta presenetila. smile.gif
http://www.kayotic.n...ategory/recipes
  • 0

#731 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 August 2011 - 06:39 PM

Ne, vse, kar ni ribjega na žaru (ali pohano), mi je ogabno. Razne juhe, omake, bljak.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#732 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 August 2011 - 06:49 PM

A res, men je pa to dvoje ful dobro! Pa se mi sliši blazno komplicirano, čeprav ko berem recepte je v bistvu dost enostavno.
  • 0

#733 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 07 September 2011 - 07:41 AM

Jaz sem včeraj naredila tako imenovano "diane steak" omako, ki sem jo priložila kar h konjskim zrezkom. Recept je na youtubu na TEM (KLIK) linku, kuhar pa je Gordon Ramsey biggrin.gif Se kar splača pobrskati še za ostalimi njegovimi recepti, ker ima res dobre (vsaj meni), recimo race jst ne maram preveč, ampk ko sm vidla, kako jo je on pripravu me je pa kar zamikalo, da bi jo še jst smile.gif

Aja pa glede zgornjega recepta - nisem imela konjaka in sem kar z vinom zalila, pa namesto šampinjonov sem dala notri jurčke in nekaj suhih gob. Kljub temu je blo zlo okusno smile.gif Dostikrat delam kakšne kremne gobove omake in je tale sprememba prav pasala.

Naslednjič bom pa naredila TOLE (KLIK), izgleda super! smile.gif
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#734 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 11 September 2011 - 05:52 PM

Jaz sem danes za kosilo delala gratinirane bučke (bučke + sir in začimbe) po tem receptu: KLIK

FUL je bilo dobro, jaz sem dala malo več sira, tako da je izgledalo takole:

IPB Image

Lahek in enostaven obrok. smile.gif
  • 0

#735 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 September 2011 - 09:53 PM

Izgleda zelo okusno in ne dvomim, da je tudi bilo!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#736 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 September 2011 - 01:52 PM

Super je bilo! Zveni precej pusto vse skupaj, ampak začimbe res dodajo piko na i za odličen okus.

Danes sem delala pa TOLE, sicer sem pri šampinjonih dodala še nasekljano čebulo, česen in sol, drugače bi bilo po mojem brez okusa vse skupaj. Oboje sta res lahki jedi za iztekajoče se poletne dni. smile.gif
  • 0

#737 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 12 September 2011 - 05:10 PM

Jaz pa sem delala tole:
IPB Image

Testo se naredi kot za pico in se ga razvalja, premaže z margarino (z vtepenim jajcem in zravn še sol), potem se ga premaže z nadevom (naribana šunka+sir+česen+jajca+začimbe), potem se to zvije skupaj (kot za štrudelj) in se nareže, da pridejo takšni kolobarji. To se položi na peko papir, po želji se lahko premaže še z beljakom/maslom/margarino/jajcem.. in se posuje s semeni (jaz dam sezam po vrhu). Peče se pa nekje 20 minut. Super zadeva - samo je žal dobra samo en dan, ker potem rata suho in ni več tako dobro kot sveže. Itak biggrin.gif

Aja je pa super ta stvar za kakšno fešto, piknik.. Ker po receptu, po katerem jaz delam, pride tega res dosti (cca 100 komadov), pa lahko bi delala še manjše in bi jih bilo še več..
  • 0

#738 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 12 September 2011 - 06:22 PM

U, ja. thumbup.gif Podobno tudi mi delamo. Mami reče temu "biciklji".

Freya, njam! biggrin.gif

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#739 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 12 September 2011 - 07:57 PM

Mi pa tole imenujemo kar polžki smile.gif) Sem pa slišala že ogromno poimenovanj tega prigrizka smile.gif
  • 0

#740 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 03 October 2011 - 10:46 PM

A ima katera kakšen recept za omako, v katero se lahko pomaka razne prigrizke? Recimo mini kruhke, ali pa zraven ocvrtih čebulnih obročkov sem enkrat jedla božansko omako, ki je delovala bolj jogurtova, je bila tut super. Lahko je tudi kaj podobnega kot tiste omakce za pičiče smile.gif

Nameravam namreč narediti ene prigrizke, take kruhke pa bi zraven ponudila (hladno) omako, samo ne znam nobene takšne naredit smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users