Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#721 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 11 October 2020 - 08:55 PM

Mi smo potem tud šli v Benetke. Prvic mi zaradi smradu in gneče niso bile všeč, zdaj so me pa navdušile. Sicer je bilo še vedno precej ljudi, ampak nismo se pa gužvali, kot sem imela v spominu od prejšnjič.
So pa res nekaj posebnega. Ze samo to, da je vse staro, da ni novogradenj jim daje tak poseben pečat. Kanali pa itak. So pa ful neprijazne vozičkom. Pozabili smo Deuterja, kar sva globoko obžalovala, saj sva mogla vsak dan nositi voziček čez nešteto mostičkov. Sva se kar nabildala.
Parkirali smo pa v parkirni na otoku za 26€/dan in so nam odnesli plastiko (tisto, na katero pritrdiš Dachträgerje) iz strehe avtomobila. :butl:
  • 0

#722 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 May 2021 - 08:08 PM

V soboto bom imela en dan za raziskovat Rim. Sem že tu, ampak do sobote ne bom imela prav veliko prostega časa.

Če  + koliko je center obvladljiv 'by foot', če pridem do španskih stopnic/nekega izhodišča/centra z metrojem? ... Na zemljevidu se mi zdi managable, danes smo se mimo koloseja peljali in cirkus maximus... pa z avtom se še nekako zdi..  ampak realno so pa kar razdalje, je vseeno ogromno za prehodit.. :) 

Plus če ima kdo priporočilo za fin kafič/kaj finega za pojest, niti ne toliko kje, kot KAJ :D ... bom vesela. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#723 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 12 May 2021 - 09:32 PM

V Rimu se da vse prehodit. Se splaca, ker je na vsakem koraku nekaj zanimivega. Te bodo pa konec dneva zelo verjetno bolele noge 😂

Sicer ne vem koliko je kaj Covid vplival na rimske lokale in restavracije, 2018 mi je kolega iz Rima priporocil tele:
https://www.tripadvi...Rome_Lazio.html

Tole je top, ce se ti lusta pivo: :)
  • 0

#724 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 13 May 2021 - 06:49 AM

Mi smo sicer organizirano en dan cel Rim zgolj prehodli, in sicer od Koloseja pa vse do vodnjaka Trevi. Si potem konkretno urtujen, ampak se da... Tako kot je Kalypso rekla...na vsakem koraku je zgodovina in nekaj zanimivega.

• 0

#725 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts

Posted 13 May 2021 - 10:07 PM

Grazie mile!

Sem sla ze danes malo naokoli, do spanskih stopnic z metrojem, pa malo tam naokoli. Upam, da mi jutri tudi uspe zvecer pobegnit malo ven. :)

Se me je pa proti koncu en tak klisejsko italijanski tip oprijel, kar z mano je zacel hodit in bil filmsko osladen, pa povedal je da se je cepil in ga lahko za roko primem. :lol: O, bog! Sej nisem vedela kaj naj, res ne. Samo proti postaji metroja sem se usmerila pa se je tam hvalabogu odlocil, da res ne bo nic od njegovega osvajalskega podviga.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#726 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 14 May 2021 - 06:56 AM

:lol1: Še dobro, da je bil zgolj osladen in ne prej kaj drugega . Uživaj! Pri fontani Trevi ...oz nekaj  ulic stran sem jaz jedla najboljši gelato pri Il gelato di San Crispino, našla sem ga v Tripadvisorjevem vodiču po Rimu. Sem se morala kr potrudi, da sem našla lokal, ker iz ulice ni tako očiten, sam sladoled je bil pa uf.

• 0

#727 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 14 May 2021 - 07:12 AM

Pompi ima pa top tiramisu. Sladoled je tud dober.
  • 0

#728 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19159 posts

Posted 14 May 2021 - 09:26 AM

Joj Rim in sladice 🥰
  • 0

#729 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts

Posted 14 May 2021 - 11:27 AM

Hvala obema! Joj ja, tiramisu!
  • 0

#730 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 14 May 2021 - 03:30 PM

Ahahahahaha, Italijani pač. Čeprav se včasih sprašujem, zakaj se nisem kakšnega oprijela, bi mi pomoje prav sedel na mojo romantično dušo.
  • 1
Rape of the mind is a social disorder...

#731 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 14 May 2021 - 03:48 PM

Hehe, ker so vecinoma prenizki? 😂
  • 0

#732 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 14 May 2021 - 03:55 PM

:D

Meni so bile pa v Rimu ful všeč njihove pice, ki jih režejo s škarjami, ful hrustljave in nič mastne in slane. To bi ful jedla. Fino za jest je bil tudi Trastevere, polno malih oštarij.

• 0

#733 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 14 May 2021 - 05:39 PM

Planet :lol:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#734 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27677 posts

Posted 14 May 2021 - 05:52 PM

:D

Italijanske pice so zgodba zase, se strinjam.

Kalypso, je bil to eden izmed “problemov”, ja. : )))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#735 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 21 May 2021 - 09:55 AM

:) :)

Matilda, a si slucajno zasledila a otroci tud potrebujejo negativen test za vstop v Italijo?
  • 0

#736 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 May 2021 - 10:20 AM

A je katera že bila v Marche regiji?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#737 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 21 May 2021 - 10:39 AM

Našla sem, da so otroci mlajši od 2 let opravičeni testiranja, ampak ta podatek ni ažuriran (od 7.5.). https://wiki.unece.o...y/CTRBSBC/Italy

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#738 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 21 May 2021 - 10:52 AM

Ta stran je tudi zelo uporabna: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/

Sem ugotovila, da če greš samo za 36 ur v ITA, ne rabiš testa.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#739 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 21 May 2021 - 11:01 AM

Za tranzit. Ne vem kako bi te gledali na sladoledu v Trstu, ce bi te dobili :D

Imajo pa Avtokampi ful azurne info. Res so samo otroci do 2 opraviceni testiranja.
https://www.avtokamp...talija-avstrija
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#740 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 21 May 2021 - 11:14 AM

Aha, torej če grem na vikend za 36 ur, ne velja, ker ne gre za tranzit?

Na sladoledu v Trstu pa me menda nihče ne bi spraševal za neg. test :D

• 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users