Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#721 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 April 2013 - 02:10 PM

Tower Bridge mogoče. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#722 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 07 April 2013 - 02:14 PM

V mislih imam kakšno višjo točko. Shard recimo je ena taka, samo je drago ko žafran...

• 0

#723 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 07 April 2013 - 02:16 PM

Na tako točno se splača samo, če je res lepo in jasno vreme. :D Moj nasvet. Drugače pa ti ne znam svetovati, London Eye je kar OK, po mojih izkušnjah. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#724 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 07 April 2013 - 02:31 PM

Jaz bi ful šla zvečer, ko se stemni. Pogledi na milijon lučk so mi blazno všeč. :)

• 0

#725 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 07 April 2013 - 02:33 PM

London Eye je v tem oziru super - vidiš skoraj vse pomembne in znane točke, ampak kot je Kinky rekla, mora biti jasno, da se splača gor. Poleg Shard-a sta visoka še BT Tower in Gherkin, ampak ne vem če se da kot turist povzpet nanju. Pa tista groza v Olimpijskem parku je tudi precej visoka in med OI so ljudje hodili gor. Če je sedaj še odprta pa ne vem.  

London_2012_Olympic_Park_2_(13_July_2012

Od teh nižjih, bi svetovala The Monument, ki ponuja soliden razgled in je tudi ful poceni - 3GBP za vzpon.

Pa bojda je kul tudi Primrose Hill, ki sicer ni nobena razgledna točka a la Eye in Shard, temveč park na rahli vzpetini, od koder pa je lep razgled na mesto.

primrose-hill-3.png

• 0

#726 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 07 April 2013 - 02:48 PM

Hvala. :)

• 0

#727 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 17 April 2013 - 02:15 PM

Barbarina, kako je bilo v Londonu? Ste se povzpeli na katero od razglednih točk?

• 0

#728 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19153 posts

Posted 17 April 2013 - 06:19 PM

Moram rečt, da me London ni navdušil. Verjetno zaradi vremena. Bilo je zelo mrzlo, vetrovno in deževno. Edino en dan je bilo sončno pa še to je bila ravno nedelja, tako da so bile nenormalne gneče povsod.

Nismo šle na nobeno razgledno točko, zaradi vremena in gneče (London eye).

V lepem vremenu je verjetno ful fajn se sprehajat po parkih in to, sploh ko cveti spomladi. 

• 0

#729 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85947 posts

Posted 01 May 2013 - 07:03 PM

Ful mi je všeč renoviran King’s Cross. :woot: Komaj čakam, da vidim v živo in poslikam, sploh strop je ful fotogeničen.

http://www.dezeen.co...aslan-partners/

dezeen_Western-Concourse-at-Kings-Cross- dezeen_Western-Concourse-at-Kings-Cross-

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#730 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 01 May 2013 - 07:20 PM

Isti stil kot British Museum.

• 0

#731 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 May 2013 - 10:53 AM

London in 1927 

• 1

#732 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 15 May 2013 - 03:30 PM

101 reasons you need to live in London once 

• 0

#733 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 13 June 2013 - 12:16 PM

A se je katera peljala z easybusom iz letališča Stansted?

Midva imava hotel čisto zraven končnega postajališča busa- baker street in bi verjetno to izbrala. Na Stanstedu bova pristala ob 18h, okoli 19h bi rezervirala bus... Takrat upam, da ne bo gužve, pa direkt pred hotel prideva.

Za nazaj grede imava pa nehumano uro leta: 7:20, tako da naju spet najugodneje pride easybus, ker začne podzemna obratovat ob 5.30, easybus pa celo noč vozi- midva bova verjetno šla ob 4:00 kar na bus.

Cena za oba pa je 36 funtov... Meni se zdi ugodno...

• 0

#734 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 13 June 2013 - 02:58 PM

ananas, povratna? Meni se zdi ugodna cena. Vlak je, če se ne motim, dražji.

Barbarina, kako pa si bila ti zadovoljna s Princess B&B? Nichine vtise sem že prebrala in se resno nagibam, da rezerviram sobe prav pri njih.

Ananas, kje bosta pa vidva stanovala?

Pa tiste, ki ste v Londonu stanovale v B&B stanovanjih... kako je bilo kaj s čistočo? So bila stanovanja čista po slovenskih standardih? 

Jaz sedaj iščem bivališče za 5 oseb - med drugim tudi mojo ljubo na čistočo mahnjeno mamo in ker vem da so angleški standardi čistoče malce nižji kot slovenski, ne bi rada, da jo zadane kap ob morebitni umazaniji. 

• 0

#735 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 June 2013 - 03:28 PM

Easybus je potrebno predhodno rezervirat? Good to know!

Bom pa potrebovala hostel za 2 dni, 25.7 in 10.8, je dobro, da ze zdaj rezerviram, right?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#736 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 13 June 2013 - 06:21 PM

Ja povratna je tok.

Midva greva sredi julija pa bova naslednji teden rezervirala, ko dobiva viso :)

Moraš vnaprej, ker ni nujno, da bojo prosti sedeži na busu. Če so, greš lahko notr brez problemov... drugače ne.

Ob Regents parku v Americana hotelu... Nisva se neki ubadala s hotelom/hostli, tako da ni poceni, pa tudi neki oh in sploh verjetno ni... Bolje pa kot hostel (?). Bom potem poročala :)

• 0

#737 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85947 posts

Posted 27 July 2013 - 03:31 PM

ko dobiva viso :)

:hmm:

Je bila katera v zadnjih letih v Aquariumu in mi lahko pove o vtisih? Jaz bom imela stanovanje ful blizu in bi res šla, vstopnico sem nameravala kupit prek neta, ker je 25 % ceneje in še v vrsti ni treba čakat. Sem slišala, da je ful gužva.

• 0

― V. Van Gogh

#738 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 July 2013 - 06:20 PM

Najbrž je mislila viso kot kartico. :D

• 0
Viens, reste ici!

#739 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85947 posts

Posted 27 July 2013 - 06:26 PM

:slap:

• 0

― V. Van Gogh

#740 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85947 posts

Posted 24 August 2013 - 07:38 PM

Vsem vegetarijankam/vegankam (in drugim) priporočam restavracijo Food For Thought pri Covent Gardnu, imajo tudi take-away opcijo in meal deale, ki pridejo ceneje (pa že tako so ugodne cene). :)

• 2

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users