Jump to content

Photo

Sladoledi

• Please log in to reply
1875 replies to this topic

#721 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 August 2010 - 09:35 PM

IPB Image

(gledam fotke slaščic. Berem opise. I'm gonna pass out! (:
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#722 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 August 2010 - 10:02 PM

Piquet, sladoled je kepica 1,20€, če ga vzameš za s sabo oz. 1,40€, če ti ga postrežejo pri mizi. Cen sladic se ne spomnim točno, mislim, da so okoli 3€+.
  • 0

• Guests

Posted 22 August 2010 - 01:15 AM

Domači presni vanilijev sladoled

1 skodelica indijskih oreškov
1 skodelica kokosove moke (ali posušenih koščkov)
2 skodelici kokosovega soka (npr. dr. martens)
ščep bio vanilije v prahu (ali semen iz stroka)
1/4 skodelice agavinega sirupa oz. po okusu

Vse sestavine zblendamo skupaj, pretočimo v posodico in damo v zmrzovalnik (ali vlijemo v aparat za izdelavo sladoleda, če ga imamo tongue.gif). Vmes maso nekajkrat premešamo zaradi boljše teksture, najbolje je, da ne zmrzne do konca, da je ravno prav mehka za lahko zajemanje s sladoledno žlico. Voila! wink.gif

Indijski oreški dajo sladoledu kremasto teksturo, mleka sploh ne boste pogrešali. Če vam okus po kokosu ni všeč, ga pač izpustite (temu ustrezno zmanjšate količino soka/vode) ali morda dodate čokolado ali kakav v prahu, s sadjem še nisem poskusila, bom v kratkem.

Zdav in zelo dober posladek, sem ga naredila že dvakrat. Fant ga ni mogel prehvaliti (kdo bi si mislil). smile.gif
  • 0

#724 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 August 2010 - 07:55 AM

Sem imela namen nekaj takega narediti v kratkem, pa me samo zanima, kje kupiš agavin sirup in koliko stane?
  • 0

#725 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 22 August 2010 - 09:55 AM

Agavin sirup se dobi v dm-u, znamka alnatura 250ml...stane pa mislm da okol 3€.
Dobi se ga pa tut v merkatorju, znamka eden...stoji na policah za diabetike...stane pa mislm da okol 4,5€, samo ga je tudi količinsko več, mislm da 330ml.

• 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

#726 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 August 2010 - 09:59 AM

Hvala. smile.gif
  • 0

#727 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 22 August 2010 - 12:11 PM

Sinnaia, tam na tisti strani so tudi recepti! ohmy.gif O-ouuuu biggrin.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#728 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 August 2010 - 12:20 PM

Mene je kar sram, sem že pred meseci nabavila aparat za delanje sladoleda, vsa navdušena...
Ice-cream maker. Collecting dust ever since. ph34r.gif

• 0

#729 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85912 posts

Posted 22 August 2010 - 01:16 PM

QUOTE(Sinnaia @ 22. 8. 2010 - 13:20) View Post
Ice-cream maker. Collecting dust ever since. ph34r.gif

laugh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 22 August 2010 - 05:13 PM

QUOTE(Sinnaia @ 22. 8. 2010 - 8:55) View Post

Sem imela namen nekaj takega narediti v kratkem, pa me samo zanima, kje kupiš agavin sirup in koliko stane?

Tudi v Mullerju ga imajo.
Srečnica, imaš ice cream maker! ohmy.gif Le zakaj ga ne uporabljaš? Katerega pa imaš? ermm.gif tongue.gif

Nočem biti party breaker, ampak ko v tej temi ravno omenjate nekatere ameriške sladolede, ki jih prodajajo tudi pri nas:

http://www.huffingto...s...f=fb&src=sp
ph34r.gif
  • 0

#731 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46021 posts

Posted 01 September 2010 - 04:34 PM

No da poročam še o Mövenpickovi jagodi. Sama imam raje nesadne okuse sladoleda, ampak ta jagoda mi je kljub vsemu dobra. Je kremasta, s koščki jagod. Njami. Me je prijetno presenetila. Mi je boljša kot recimo Mövenpickova karamela.
IPB Image
  • 0

#732 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 September 2010 - 04:37 PM

^ Meni je to trenutno najljubši sladoled.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#733 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85912 posts

Posted 01 September 2010 - 05:19 PM

A take embalaže so zdaj tudi pri nas? Lepe.

• 0

― V. Van Gogh

#734 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 September 2010 - 06:31 PM

Ja. A niso vedno ble take? XD Mislim, jaz pri nas drugačnih od M. sladoledov nisem videla.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#735 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 September 2010 - 12:10 PM

Res je, jaz sem pri nas do zdaj tudi samo takšne embalaže zasledila.
  • 0

#736 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85912 posts

Posted 11 September 2010 - 10:29 AM

Nepane. cry.gif Take češke so bile, v nekih toplih barvah - rdeča, oranžna, rumena.

Anyway, na morju sem vsak dan jedla tega, njam! Ga morajo imet tudi pri nas.

IPB Image

• 0

― V. Van Gogh

#737 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46021 posts

Posted 14 September 2010 - 10:44 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 1. 9. 2010 - 19:31) View Post

Mislim, jaz pri nas drugačnih od M. sladoledov nisem videla.
yes.gif

• 0

#738 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 14 September 2010 - 12:07 PM

Leclerc ima BJje v akciji, me very happy.
  • 0

#739 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 September 2010 - 12:06 PM

Kupila sem to:

IPB Image

Poročam, ko sprobam.

• 0

#740 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 01 October 2010 - 01:47 PM

Jaz sem v Grčiji prišla do Scandal sladoleda! woot.gif Kupila sem ga na stojnicah, cena 2 € (količine ne vem koliko je bilo natančno, manjši lonček).

Chocolate Orgy
Čokoladni okus s koščki čokolade (kar precej velikimi thumbup.gif, ki so na sredini polnjeni s kakavovim sirupom). Meni najboljši od teh treh, ki sem jih preizkusila. Za ljubitelje čokolade (kar jaz sem oops.gif biggrin.gif ).

IPB ImageIPB Image
IPB Image

Cookies Arrested
Vanilija oz. smetana s koščki piškotov. Malo sem počakala, da se je "stopil", da so piškoti bili malo namočeni. Na tak način mi je bil dober, drugače pa bolj običen. So pa dobri tej piškotki, no.
IPB Image

Pink Yogurt
Tega ste že omenjale. Marmorirn je z malinovim prelivom ter vsebuje pistacijo. Tudi dober, kaj naj rečem. laugh.gif
IPB Image
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users