Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#721 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 May 2020 - 03:18 PM

Ja, vse je TKI Hrastnik.
  • 0

#722 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 06 May 2020 - 03:27 PM

Sem šla prav prebrat sestavine obeh razmaščevalcev in so res identične. Razen, če so razmerja v količinah posameznih sestavin kaj drugačna.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#723 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 06 May 2020 - 05:07 PM

A res? Bom sprobala Nana naslednjič pa poročam, od Oopsi so mi ful fajn.
  • 0

#724 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 May 2020 - 07:07 PM

Kaj je bilo potem s tistim magičnim čistilom za pečico? :D Kje se kupi to Nano? 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#725 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 06 May 2020 - 07:15 PM

No pečice ne ščisti tak magično haha
  • 0

#726 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 06 May 2020 - 07:19 PM

Aha, sem vedela! :D

Ko katera odkrije nekaj magičnega za pečico, naj sporoči. :lol1: Sem jo uspela še bolj zapackati, ker mi je zadnjič iz pekača s snemljivim obodom med peko malo scurljalo ven in sta se maščoba in sladkor fino zapekla na dno, pa se mi res ne da spuščati v nove podvige z naravnimi mešanicami in praški. :)

• 0
Pablo Picasso

#727 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 06 May 2020 - 08:24 PM

Meni je zadnjič tudi kapljalo iz pekača, ko sem pekla lazanjo in sta dva zažgana flrka na dnu pečice. Se še nisem spravila očistit.

Nano imajo v Sparu, za druge trgovine pa ne vem. Bom enkrat ob priliki tudi jaz kupila. Nisem še nikoli prej slišala za ta čistila. Sem pa nekje na FB videla komentarje, da so ene ženske Nana čistila dražila, Oopsi pa kao ne.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#728 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 May 2020 - 07:11 PM

Coco, glede pečice.

Danes sva se lotili čiščenja pečice, ki verjetno že ene 7 let ni bila generalno (ali sploh) spucana. Don't judge. :lol:

1. korak: Frosch sprej s sodo proti maščobi

712652_Frosch_APC_BakingSoda_500ml_World

Najprej sva s tem našpricali in namočili, pustili delovat 2 uri, cca. Že s tem je šlo ogromno površinske umazanije stran. Ostale so samo tiste globoko zažrte zapečene črne pike/madeži. 

2. korak je bila DM pena za pečice, ki ogabno smrdi in je pač eno sranje od kemije :/ 

1053722706_w640_h640_denkmit-backofen-un

(sva jo čisto malo uporabili, notri jo je za 50x, pomoje :D Ogromna doza, skratka. )

To sva nasprejali 2x, najprej 30 min, pa še en nanos, 30 min pustili. 

Ko sva to dol sprali/pobrisali, je sicer nekaj pik šlo stran z drgnjenem zelene vilede, ampak še vedno so ostali madeži.

dt_sub.jpg

Rešetke so se odlično dale zribat (in šraufki, s katerimi so pritrjene, se zdaj svetijo - sploh nisem vedela, da se da to dol odmontirat, khm.. Je pa res, da se nikoli nisem niti poglabljala v to.)

Ss kombinacijo Froscha in Arf čistila  se je super obneslo. Pečica je zdaj kot nova, sveti se, čisto malo je še ostalo najbolj trdovratno zapečenih pikic, sam mene ne moti. 

0000812_arf-cream-citro-05l_800.jpeg

Kombinacija teh treh čistil je v nulo spucala. Šlo bi pa verjetno tudi samo s Froschem in Arfom za finiš, ker ima take granule in nese to zapečeno maščobo, ko malo bolj pritisneš z grobim delom zelene vileda gobice.

Na koncu nama je uspelo sicer po nesreči vrečt en pant ven, hah, je prišel kolega na pomoč, da smo vrata nazaj namestili, zdaj tudi to znamo naredit :lol:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#729 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 08 May 2020 - 08:58 PM

O, vao, kaksna znanost! :o Se ji moram kmalu posvetiti, hvala!
  • 0
Pablo Picasso

#730 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27624 posts

Posted 09 May 2020 - 01:34 AM

Poglobljeno čiščenje, go Olivija! : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#731 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 11 May 2020 - 09:18 AM

Hvala Olivija!!!!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#732 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 11 May 2020 - 11:54 AM

:builder:

Čisto spontano sva prišli do tega postopka.

Srečno vsem in čim bolj kooperativno zasušeno maščobo vam želim.   :lol:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#733 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 12 May 2020 - 12:50 PM

Aha, no saj to:) A Tandil ocean fresh? Meni pride ta na misel od 'modrih'. Pomoje ga bom kar redno kupovala, ker mi je vonj res všeč, cena pa tudi.

Pardon, pravilno ime tega detergenta je Aqua Touch, če bo katera iskala. Meni je top, ga bom kupovala, če se ne naveličam:-)
Nana čistila sem opazila v DMu, ampak so sigurno še kje drugje. Sem za foro kupila oranžnega za kuhinjo. Sem ga že pošpricala po pečici in ful fajn diši! Oopsi nisem imela, se mi zdijo zasoljene cene.

Hvala za zgornji postopek, se bom morala prav psihično pripravit. Mislim pa, da je trdovratno zasušene madeže v pečicah, ki niso bile redno čiščenje, itak nemogoče v celoti spravit stran.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#734 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 12 May 2020 - 12:58 PM

Jaz tiste topikalne madeze vcasih z zadnoj stranjo enega cheap mini nozka podrajsam dol. Ne vem, ce to kaj skodi emajlu, videt ni. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#735 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 19 May 2020 - 04:20 PM

V zadnjih 14 dneh sva tudi midva eksperimentirala in študirala čiščenje okrog pečice, haha:-) in prišla do naslednjih zaključkov:

- 100x zapečene madeže in pikice ne bo noben oopsi/nana raztopil ali odstranil, pač pa samo močno drgnjenje z abrazivnimi delci, kot je npr. soda bikarbona. S tem sva ščistila skoraj vse! Ta fancy razmaščevalna čistila pa mislim, da so bolj za sproti.

- fant je poskusil ščistit večji emajlirani pekač z več plastmi zapečene maščobe še od prejšnjih najemnikov z WD40, haha:-) In deluje! Topi plast za plastjo, vmes pa drgneva s sodo kot zmešana. Kmalu bo pekač zasijal gladek in v svoji pravi barvi :D Najprej pa sem mislila, da bova vse skupaj uničila in bo samo za stran.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#736 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 01 June 2020 - 06:10 PM

Sanitec Fornonet. Nekaj za profesionalno rabo. Pospricas, pustis, pena rata temno rjava. Jaz se za enkrat na leto res ne mislim sekirati zaradi "kemikalij" in pristati na kak kis. Se mi zdi to hujse, ker lahko vpliva na zivce :lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#737 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 01 June 2020 - 06:21 PM

Tako nekako imam tudi jaz. Kupujem sicer eko in planetu prijazna cistila ampak imam v omari dve steklenici cesa bolj hardcore in pa en Pril, ki jih uporabim ko je sila in res z nicemer ne gre dol ter preden vsi zivci gredo :D Da bi jih pa za vsaka ciscenja imela mi je bv, sploh pa Pril vsakodnevno za posodo mi ni ok.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#738 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 06 July 2020 - 06:22 PM

Imam slamnat klobuček, ki ima eno packo, slabo vidno sicer, ampak na bež barvi se vseeno vidi. A ima kdo idejo, s čim in če bi to sploh lahko očistila?? :-)
  • 0

Bill Bullard

#739 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 06 July 2020 - 06:33 PM

Mogoče kar z milom in kakšno brisačko ali pa staro zobno šcetko?
  • 0

#740 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 06 July 2020 - 07:22 PM

Pa se potem lepo posuši, ne bo kakšne škode od mokrega čiščenja?

• 0

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users