Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
744 replies to this topic

#721 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12644 posts

Posted 29 August 2025 - 08:33 AM

Oh misek mali, je v stiski, ampak bo slo na boljse in bo super.
  • 0

#722 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25206 posts

Posted 16 September 2025 - 08:45 AM

No evo, samo še par dni bi bila pri nas v varstvu, pa bi šla naprej k mojim .... ampak je imela včeraj nesrečo ...

Medtem, ko sva se ruvali na kavču, je skočila iz njega (iz sedišča) in si zlomila zadnjo tačko. Ker pri tako majhnem mucku ne povijajo oz ne operirajo, se bo menda samo zacelilo. Edino ji moramo onemogočit skakanje. 

In zdaj imamo sredi jedilnice večji pasji boks, da ima v njem svojo "garsonjero" ... ležišče, hrano in WC.

Itak je užaljena na smrt. 

Zvečer, ko smo ugasnili luči in šli spat, je takega počela po rešetkah ... izgledalo je, da ga bo razdejala. Na koncu sem pol noči spala na tleh zraven nje (pod sebe sem dala od D kovter) in se je umirila, ko sem jo čez rešetko malo božala.  Od 23 - 1 sem bila pri njej, potem sem 3 ure spala v postelji in je dala mir, ob 4h pa spet prekladanje, mjavkanje ... in sem še malo oddremala na tleh. 

S tem mačkom je več dela, kot z otrokom, prisežem  :P Dopovedat ji itak ne moreš nič, ona kar afne gunca in nori. 

Vsako jutro dobi še protibolečinsko

Pa včeraj me je pregled prišel 220 eur, pa v ponedeljek predvidevam, da me bo še enkrat toliko, ko je kontrola. In samo upam, da me ne bo še enkrat naročil, ker bom bankrotirala ... 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#723 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15413 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 September 2025 - 06:25 PM

Noro. Sam to imate eno ekstra hiperaktivno mucko, no. Boscek mali. Nisem se slisala, da bi kdaj take galame zganjale macke 😁
In ja, ce primerjam z nasim otrokom, ko je bil dete, ni blo tolk dela in bujenja 😅

Kontrola pa ne bi smela bit tako draga.

Nas senjor muc je pa ful shujsala in po operaciji bule se ji je le-ta ponovila. Ima vnetne faktorje in neke ledvicne parametre povisane in zdaj smo dobili antibiotik, ki ga z neznansko muko komaj uspemo dat, za ledvice pa da ni druge kot dietna hrana. In kontrola, rentgen, ob kontroli, da vidijo, kaj se not dogaja. Ful je boga, shujsana, zadnjih nekaj dni je vecino samo v taki apaticni pozi prespala. Vceraj je silila na balkon, kjer jo je dobil dez, ona pa nic, vztrajala v vetru in dezju zunaj. Ma da se mi se dodatno podhladi, trol macji. Drzte pesti, da se tole zgura, ta macka je tud ze ene 5-6 macjih zivljenj skurila, ampak js upam, da jih se ima nekaj malega.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#724 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25206 posts

Posted 18 September 2025 - 07:01 AM

Mlada in igriva je še ... in če ji omejiš gibanje, je seveda jezna. Sploh zvečer, ko bi morala imel svoj čas in prostor, je zaprta. 

Sem ji not dala pokrov od škatle za papir in rada v njem leži  ... ampak zdaj ga je pa začela grizljat. Je gospodična komentirala, da zaradi tega zapora bo še agresivna postala ... pa tako nežna je bila. Prav vidiš jo, kako togotna postaja zaradi vseh omejitev. Upam, da ji bo šel karakter nazaj, ko bo svobodna.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#725 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17454 posts

Posted 18 September 2025 - 08:09 AM

To je imela pa res smolo, da si je pri skoku kar tačko zlomila. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#726 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28185 posts

Posted 19 December 2025 - 08:28 PM

Našemu macu se je nekaj zadaj pri anusu naredilo,kot nek hematom, skos liže, tečen je. Kakal je čisto malo. Zdaj po telefonu s kolegico veterinarko ugotavljava kaj bi lahko bilo, jutri gre slikat 😥 ful se bojim.
  • 0

#727 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18056 posts

Posted 19 December 2025 - 08:49 PM

A je crno? Pa v kratkem se je naredilo?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#728 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12644 posts

Posted 19 December 2025 - 09:04 PM

Kaj pa misliš, da je? Mastocitom?

Ora, dobro zrihtajte, bojo pregledali in odrezali... držim pesti za maco.

• 0

#729 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18056 posts

Posted 19 December 2025 - 09:08 PM

Nas macek je imel tak temen flek. Zgledalo je grozo. Isto ni kakal, ker notri ovira. Sem klicala moza takrat v joku, da zihr umira. Izkazalo se je, da je absces in zadaj gora gnoja. Po atb se je odprlo in steklo ven in se nekaj casa je hodil z luknjo na riti. Pol se mu je isto naredilo se pri ocesu. Ocitno se sam rani in se zagnoji v globine.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#730 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28185 posts

Posted 20 December 2025 - 08:02 AM

Aha ok, no zdaj ga peljejo na rentgen, upam da bo ok.
  • 0

#731 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28185 posts

Posted 20 December 2025 - 08:22 AM

Jaaa absces je, obupen baje, dobil je infuzijo,antibiotik,vitamine. Če do jutri ne bi jedel mora jutri ga še enkrat peljat.

Hvala vsem!
  • 0

#732 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18056 posts

Posted 20 December 2025 - 08:46 AM

Super, da je samo to! Infuzija je zakon. Lulal bo nenormalno, ampak bo pomagalo.
  • 0

Tumblr

#733 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28185 posts

Posted 20 December 2025 - 08:49 AM

Pa saj zdaj skoraj ni lulal, je pa rekel S, da je imel zjutraj že luknjo in da je zelo globoko. Zdaj ima satelit, ampak se baje ne pritožuje.
  • 0

#734 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12644 posts

Posted 20 December 2025 - 09:30 AM

Moja kužika je imela to dvakrat, krater ob ritki, grozno je izgledalo. Ampak so zdravila hitro prijela.

Sem vesela, da je samo to no! Jutri bo že super.

• 0

#735 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20052 posts

Posted 20 December 2025 - 04:56 PM

Pri nas je imel tudi pes enkrat bulo, od takrat naprej mu preventivno sama stiskam analne žleze.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#736 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88514 posts

Posted 20 December 2025 - 04:56 PM

🤢
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#737 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46405 posts

Posted 20 December 2025 - 05:23 PM

Joj ora, upam da bodo zdravila prijela in bo kmalu spet kot nov. 🤞
  • 0

#738 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28185 posts

Posted 20 December 2025 - 08:47 PM

Ja zdaj sem mu dala pol tabletke Helexa je pa ves korajžen model. Res kot da bi mel nabitga mačka s satekitom doma. Je pa ful k sebi prišel že v tem času odkar sem doma. Res mi je prav hudo no.
  • 0

#739 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12644 posts

Posted 20 December 2025 - 08:52 PM

Kar Helex daš, pa je varno to? Polovičko katere doze, 0,25?

• 0

#740 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28185 posts

Posted 20 December 2025 - 09:05 PM

Ja in ja. Mislim ne vem zakaj bi se žival mučila. Podivjan je bil, skrit se ne more, znajde se ne, ne vidi dobro. Zdaj je pa skuliran, pocrklal se je, greje se ob kaminu, prej pa s kopalnice ni mogel cel dan.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users