Korona virus / Covid-19
Posted 07 April 2020 - 11:31 AM
Posted 07 April 2020 - 11:38 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 07 April 2020 - 12:07 PM
To da nimajo dostopa do gradiv je za mene ćista bedarija (razen res v kakšnem zakotnem kraju, kjer imata ata in mama še vedno Nokio 3310)- se da skoraj vse opravljat preko pametnega telefona. Pa še tem je šola dolžna zagotoviti raćunalnik.
Zaenkrat je možno, da se bodo vrnili junija, ampak baje je to zelo malo verjetno.
Posted 07 April 2020 - 12:11 PM

Res ne vem, ce se splaca vracati junija in na polno sprasevati in jemati snov, ce se da bolj elegantno izpeljati. Glede vrtcev bo pa treba nekaj narediti in nekam dati vse te otroke, da se bo delalo in bo gospodarstvo zazivelo.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 07 April 2020 - 12:11 PM
Posted 07 April 2020 - 12:14 PM
Jaz učim cca 120 otrok. Od teh eden ni imel računalnika in je dobil šolskega, tako da zdaj delajo vsi.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 07 April 2020 - 12:24 PM
Posted 07 April 2020 - 12:34 PM
Pa zdaleč nisem edina. Veliko staršev dela, otroci so pač sami ali jih pa kdo pazi.
Itak je pa zakonska pravica da je starš v takem primeru doma (6.odst. 137. Člena zdr-1).
Posted 07 April 2020 - 12:36 PM
― V. Van Gogh
Posted 07 April 2020 - 12:48 PM
Ja Eli, pazijo jih najbolj ogroženi, tisti, za katere se naša vlada najbolj boji, kao.
Posted 07 April 2020 - 12:52 PM
Pri nas vse “ta velike” firme v proizvodnji normalno delujejo.
Imajo eno razkužilo pri vhodu to je pa to.
Pa maska si lahko od doma prinesejo, če želijo.

Posted 07 April 2020 - 12:52 PM
So pa rekli, da bodo avtomatsko vsi napredovali v višji razred, ne bo nihče ponavljal. Pa ocenjevalo naj bi se tudi na daljavo, pač v prilagojene obsegu. Za maturo so rekli, da se ne bo začela maja, ampak junija, če se prav spomnim, pa nekaj sem ujela včeraj na poročilih, da naj bi mogoče tudi potekala na daljavo? Čeprav to pa si ne predstavljam točno, pa tudi ne zdi se ravno fer matura na daljavo in v prilagojenem obsegu, napram tistim, ki so in bodo prihodnja leta morali opravljat maturo normalno.
Če ni varstva za otroka pa še vedno lahko ostaneš doma, če se služba prej začne. Jaz bom najprej dopust porabila, če bi bilo treba, bi pa kasneje koristila še to varstvo in bi bila doma.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 April 2020 - 12:55 PM
Saj so zdaj tudi
Pri nas vse “ta velike” firme v proizvodnji normalno delujejo.
Imajo eno razkužilo pri vhodu to je pa to.
Pa maska si lahko od doma prinesejo, če želijo.
Ja, saj pri nas je isto, moz itak normalno dela, a takrat je bil proti, da gre tisti petek 13. v vrtec.

― V. Van Gogh
Posted 07 April 2020 - 01:18 PM
Jaz bi se verjetno probala zmenit za delo od doma v primeru, da bi vrtci dlje casa ostali zaprti.
Posted 07 April 2020 - 01:47 PM
So pa rekli, da bodo avtomatsko vsi napredovali v višji razred, ne bo nihče ponavljal. Pa ocenjevalo naj bi se tudi na daljavo, pač v prilagojene obsegu. Za maturo so rekli, da se ne bo začela maja, ampak junija, če se prav spomnim, pa nekaj sem ujela včeraj na poročilih, da naj bi mogoče tudi potekala na daljavo? Čeprav to pa si ne predstavljam točno, pa tudi ne zdi se ravno fer matura na daljavo in v prilagojenem obsegu, napram tistim, ki so in bodo prihodnja leta morali opravljat maturo normalno.
Vsekakor se ne more opravljat pod istimi pogoji kot do sedaj, kar je po eni strani sicer v veliki meri irelevantno. Važno je, da ima ista generacija enake pogoje za opravljanje, torej da znotraj tega ni razlik. Rezultati bodo pri vpisu na fakulteto načeloma šteli itak znotraj te generacije, vsaj v večini primerov.
Posted 07 April 2020 - 05:46 PM
Ce gre on delat in se vrtci ne odprejo, pol bo najbrz tako da bom sla jaz tud delat in bo b pri mami tri dni na teden, skupaj z i. Itak bi bilo poleti tudi tako...
Mislim pa, da se vrtci pred junijem ne bodo odprli. Ne vem, tudi ostalo se mi zdi da tam po 1.5, pa se to ne vse.
Itak ne vem kako to sploh bo v praksi. Kako se bomo vedli drug do drugega v sluzbah? Korona ne bo kar izginila...
Pa vprasanje kaj bo pol septembra spet.ce bo drugi val bomo spet doma...najbrz.
Posted 07 April 2020 - 05:55 PM
Res ne maram tega cincanja, in isto je bilo pri sprejemanju tega zakona...pol pa čez slab teden spet nekaj drugega, in to zmazek od določb, mediji bluzili o enem, v zakonu pa popolnoma drugače🤦♀
To, da je bila dobesedno čez noč zdiktirana psihotična nevarnost, a zdaj bodo pa čez noč na podlagi praktično istega ali mogoče rahlega upada št.okužb rekli OK je, konec karantene. Ne gre mi to nikakor skupaj.
Posted 07 April 2020 - 06:01 PM
Posted 07 April 2020 - 06:09 PM
Se popolnoma strinjam z Eli. Poleg tega dobesedno vsak teden napovedujejo vrh čez teden ali dva, to mi je največji od vseh debilizmov.
― V. Van Gogh
Posted 07 April 2020 - 06:21 PM
Saj ta ukrep "čakanje na delo" je itak tako, da te lahko kadarkoli pozovejo na delo, ni zdej to, da smo pa zabetonirano doma do 31.5. Mi smo itak odvisni od partnerjev iz tujine, zdaj ko zapirajo tja do konec aprila, gremo tudi mi po tej poti in se obseg proizvodnje manjša iz tedna v teden...
Ja, to je poslovna odločitev delodajalca ne pa države.
Jaz govorim o celotnem paketu ukrepov: kritju prispevkov države za delavce, ki delajo v zasebnem sektorju, obveza izplačila kriznega dodatka, pa potem vsi ukrepi, ki so za s.p.-je.... to je vse sprejeto do konca 31.5.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users