Jump to content

Photo

Anti-aging nega

• Please log in to reply
2184 replies to this topic

#721 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 27 March 2017 - 06:25 PM

Matilda, kakšen tip kože imaš?

Tudi jaz imam šipkovo olje, ga bolj občasno uporabljam. Zaenkrat nisem opazila kakšnih izbruhov nečistoč zaradi njega, ampak mi je bilo jojobino olje malo bolj všeč.

Jaz zdaj približno 3 tedne uporabljam The Ordinary Matrixyl, Niacinamid, Caffeine solution in vlažilno kremo. Po občutku mi je vse zelo všeč, čeprav neke razlike zaradi matrixyla, niacinamida in kofeina zaenkrat nisem opazila. Računam bolj na dolgoročne učinke. :D Matrixyl in niacinamid se res ekspresno vpijeta in ne puščata filma. Uporabljam ju zjutraj, ampak ne čisto vsak dan, ker včasih namesto tega nanesem vitamin c. Kofein se pa malo dlje vpija. Uporabljam zjutraj, ker imam za zvečer trenutno še kremo z retinolom za okrog oči. 

Zelo sem vesela za vlažilno kremo. Zelo lepo se razmaže in se je ne porabi veliko. Meni je ravno prav vlažilna in mislim, da mi ne maši por. No, občasno se mi naredi kakšen mozolj, ampak nič kaj več kot prej.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#722 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85869 posts

Posted 27 March 2017 - 07:31 PM

The Ordinary ima toliko novih stvari, da za nekatere sploh ne vem na pamet, za kaj se jih uporablja. Za njihovo šipkovo olje sem večkrat prebrala, da ima neprijeten vonj, moral bi lepo dišati.

Matilda, squalane je tudi ena opcija dodatnega vlaženja in cenejši je. Glede na to, da imaš pri mešani koži spomladi izsušeno povrhnjico, je to sigurno znak pomanjkanja vlage in ne maščob.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#723 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 27 March 2017 - 07:48 PM

Jaz tudi sploh ne dohajam več The ordinary. Pa zdaj sem videla, da bodo še pudre imeli.

Sem pa ful zadovoljna z njihovim Buffet serumom, verjetno ga bom spet naročila, ko mi ga zmanjka.

Hyalourinc acid bom pa komaj porabila, ful mi izsuši kožo (vem da je to običajno pa vseeno) pa precej lepljivo kožo imam po nanosu in mi ta občutek res ni všeč.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#724 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85869 posts

Posted 27 March 2017 - 07:52 PM

Kako misliš običajno? Običajno je, da izsuši, če ne zakleneš vlage s čim težjim, takoj ko se posuši. Hranilna krema, olje, tudi silikoni in vazelin so OK.

• 0

― V. Van Gogh

#725 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 March 2017 - 07:56 PM

S čim naj zamenjam Retinol zdaj v poletnih mesecih? Z Vitaminom C, z Buffet-om..? :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#726 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 27 March 2017 - 08:51 PM

Jina ja pisala sem, da na splošno vem da izsušuje. Vedno namažem čez z oljem, ampak vseeno ne maram, da mi kožo še bolj izsuši kot je že.

Bom rajši kupila kakšno vlažilno zadevo naslednjič.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#727 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85869 posts

Posted 27 March 2017 - 09:22 PM

To je pa res cudno. Pod nobenim pogojem ob ustrezni uporabi ne bi smela izsusevati.

Sarah, Matrixyl in vit C. Ceprav meni se zdi skoda, da 6 mesecev v letu ne bi uporabljala retinola.
  • 0

― V. Van Gogh

#728 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 27 March 2017 - 09:42 PM

A je po retinolu lahko naslednja plast buffet ali matrixyl?

• 0

#729 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 27 March 2017 - 09:48 PM

Jaz spet ne vem več nič :D

Imam mešano kožo z razširjenimi porami in ogrci, mestoma izsušeno, verjetno zaradi uporabe Belakne, neke ful dobre vlažilne nege pa zaenkrat nimam. Uporabljam Essence čistilni gel, potem dam vit C serum od Madre Labs čez, ki je fajn, ampak bom sprobala še kakšne druge, ko mi zmanjka. Nato zjutraj dam čez matirno kremo od Afrodite ali nek Balein losjon (vse to moram še porabit). Zvečer prvi in drugi korak isto, potem pa Belakne, včasih CosRc BHA, ki ga tudi moram porabit.

Ker je sonce vedno močnejše, sem si prek ebaya naročila nek UV serum, še čakam pošiljko.

Kaj torej nabavit pri The Ordinary? Vem za caffeine solution, pa hvalite vitamin C. Za to mi je jasno, potem pa ne vem več nič - matrixyl, hialuronska, buffet, squalane, pa kar naštevate, jaz se počutim pa kot butelj. Res ne bi rada končala z 10 različnimi stvarmi za obraz, nimam ne časa ne denarja :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#730 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85869 posts

Posted 27 March 2017 - 10:19 PM

Odvisno, kaj bi rada dosegla. Dobro navlazenost, nego proti staranju, necistocam ali vse skupaj. Pri tvojih letih nege ne bi bistveno spreminjala, poleg obstojecih aktivov rabis samo se dobre vlazilne produkte.

Retinoidov se nikoli ne kombinira z vitaminom C ali kislinami v isti rutini. Ta kombinacija je cisto prevec agresivna in gotovo imas zaradi tega izsuseno kozo. Ni nujno, da pride do silne reakcije, ampak na dolgi rok je to mucenje koze. 40-letnice nimajo tako agresivne anti-aging nege.
The Ordinary vit C pa jaz sploh nikomur ne bi priporocala, vsaj 23% ne. Je premocen.
  • 0

― V. Van Gogh

#731 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 28 March 2017 - 07:52 AM

Ok, potem zvečer pred Belakne ne bom dajala vit C seruma, ceprav se mi zdi nežen. Rabim torej dobro vlago, je potem vseeno, ali probam s squalanom, šipkovim oljem ali kakšno drugo kremo?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#732 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 28 March 2017 - 09:19 AM

A res imajo še ful novih stvari, bom morala kaj preveriti. Matrixyl meni kar hitro gre, ker ga mažem tudi po vratu. Ne vem pa še, ali ga bom naslednjič spet kupila ali bom poskusila Buffet za spremembo.
Imam pa tudi jaz trenutno prav luskasto kožo, sploh ko dam puder gor, se vidi. Pomoje bom morala malo pogosteje krtačo uporabiti.
Čez poletje pa še ne vem, kaj bom z Belakne. Pomoje ne bom čisto prekinila, ampak jo bom občasno še uporabila zvečer.
  • 0

#733 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 28 March 2017 - 10:46 AM

Jaz bom Belakne kar uporabljala, mogoče poleti ne ravno vsak dan, pa recimo za na morje ne, drugače pa ja. Imam zdaj visoko UV zaščito, naročila sem si enako kremo z Japonske, kot jo ima Emily in sem ravno danes dobila in uporabila, občutek je zaenkrat super.
Belakne imam v obliki kreme in mi kar paše na kožo, razen tega rahlega izsuševanja, pa tudi neke blazne razlike v izgledu kože še nisem opazila, ampak pri meni itak prevladujejo ogrci in mini mozoljčki, aken pravzaprav nikoli nisem imela.
Če sem vas pa prav razumela, pa Belakne deluje tudi proti staranju in bi to lahko redno uporabljal leta in leta?
  • 0

Bill Bullard

#734 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16779 posts

Posted 28 March 2017 - 11:40 AM

Kako dobite belakne sploh, a vam zdravniki kar predpisejo al kaj?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#735 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 28 March 2017 - 11:55 AM

Meni ja, ker itak imam težave z nečistočami, ne samo na obrazu. Mislim pa, da je zadeva sicer poceni in zato jo dosti predpisujejo.
  • 0

Bill Bullard

#736 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85869 posts

Posted 28 March 2017 - 12:12 PM

O tem smo govorile ze nestetokrat.

Če sem vas pa prav razumela, pa Belakne deluje tudi proti staranju in bi to lahko redno uporabljal leta in leta?

Ja, adapalen je vrsta retinoida. Jaz upazim razliko, ceprav nimam mozoljev. Spolirana, mehkejsa koza, enakomeren ten, ozje pore. Ne vem, ce ga bom kaj kmalu zamenjala za mocnejsi retinoid ali retinol, ker mi tako odgovarja. Zdaj ga vec kot en mesec nisem uporabljala in se necistoce niso vrnile, tako da mi jih ne preprecuje vec.
Glede vlazenja bi si pa raje priskrbela dobro vlazilno kremo z AOK za osnovo in potem po potrebi kaksen produkt za dodatno nego - hialuronska, squalane ali olje.
  • 0

― V. Van Gogh

#737 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11850 posts

Posted 28 March 2017 - 01:03 PM

A je po retinolu lahko naslednja plast buffet ali matrixyl?

Jina, a kej ves?
  • 0

#738 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23276 posts

Posted 28 March 2017 - 02:58 PM

Matilda, katero UV kremo si nabavila?
  • 0

#739 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85869 posts

Posted 28 March 2017 - 03:15 PM

Frida, nekompatibilno se mi zdi, da ni (ne vem tocno, kaj vse je v Buffetu), je pa precej hardcore. :) Najboljse da probas in bos videla, kako koza reagira. Samo pocakaj, da se posamezna plast popolnoma vpije, da bo cimvecji izkoristek aktivov.
  • 0

― V. Van Gogh

#740 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 28 March 2017 - 03:47 PM

Matilda, katero UV kremo si nabavila?

Canmake Mermaid Skin Gel SPF50

• 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users