Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#721 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 21 March 2022 - 01:14 PM

Elektrarna je kar konkretna investicija, če se ne motim, pa pri neki običajni porabi ne vem, če se splača. Mi imamo elektrike manj kot 50 €, kolegica pa zdaj plačuje za 30 € samo nekih prispevkov, ko imajo elektrarno. Če imaš pa npr. toplotno  črpalko, kjer so zneski tudi po nekaj sto evrov mesečno, se pa mogoče splača.

• 0

#722 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 21 March 2022 - 01:16 PM

Ce zivis v lastniskem blokovskem stanovanju, res lahko ogromno prihranis, ker so stroski tako nizki.

No, ja...dodajam še 450€ kredita...

Stroški so pa v bloku čisto odvisni tudi od tega, v kakšnem bloku živiš, predvsem od tega, kakšna je njegova energetska izkaznica in kdo je upravnik...

• 0

#723 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 21 March 2022 - 01:24 PM

No ja... odvnisno, kaj je za tebe nizko... lahko , da so v hiši nižji stroški.

Mozno, da res, ce gre za manjso nizkoenergijsko hiso. Meni so itak vsi nasteti stroski nizki glede na najine.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#724 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 March 2022 - 01:26 PM

Kakšni so zdaj vaši stroški in za koliko kvadratov?

• 0

#725 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 21 March 2022 - 01:26 PM

Ja, to ni nujno res.

Jaz lahko vzadnjem času primerjam stroške mamine hiše in dedkovega stanovaja. Hiša ima izjemno nizke stroške v primerjavi s stanovanjem. Stanovanje ima stroške hiše x2. Če primerjaš še kvadraturo-hiša je enkrat večja, pa sploh.

Midva dava kar veliko na hrano. Čez vikend, ko greva na izlet, greva tudi ven jesti. V tem oba uživava. Kot je Ana Roš lepo rekla, to so galerije okusov. KOliko dava pa ne vem. V trgovini ne veliko, ker kupujem sezonsko in ne kupujem pripravljenih jedi, prigrizkov, sokov ipd.

Najini stroški:

Kredit: 450€

Avto: 200€

Zavarovanja: veliko, ne vem točno

elektrika (tudi za ogrevanje):70€

KOmunala: ok. 40€

Internet, tv, mobitela: okoli 40€

Pri stroških se pozna tudi pes.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#726 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 21 March 2022 - 01:32 PM

Jaz bi pri vama najprej pomislila na energetsko sanacijo hiše?...

• 0

#727 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 21 March 2022 - 01:33 PM

Trenutno ni pogojev za to.
Supergirl, hisa ima 260 m2, mislim da je v to vsteta garaza.
  • 0

― V. Van Gogh

#728 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 21 March 2022 - 01:45 PM

No, meni se zdi, da imamo mi s stanovanjem visoke stroške:

leta 2010 narejena nova fasada in nova streha:

- cca. 50€ elektrika na mesec (kakšen mesec je račun še višji)

- cca. 50€ komunala na mesec

- cca. 1000 l kurilnega olja v sezoni.

Gre pa za cca. 70 km2. 

O internetu, televiziji in telefonih pa sploh ne bom.

• 0

#729 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 21 March 2022 - 01:49 PM

Meni se to sploh ne zdi dosti. V tej hisi je slo po 3000l olja menda pa so ogrevali na polno samo 80 kvadratov. Mene kar stisne kaksne stroske imajo eni v stanovanjih z ogrevanjem. Nobene logike, da nekdo placuje za 21 stopinj par 10€, en pa 300€ na mesec.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#730 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19130 posts

Posted 21 March 2022 - 01:52 PM

Ja, ful so razlike...

• 0

#731 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17591 posts

Posted 21 March 2022 - 01:59 PM

Jinadaze, zakaj ni pogojev, a finance? Kaj pa kakšne subvencije iz eko sklada?

Ful so razlike, ja, pri nakupu nepremičnine je to zelo pomemben podatek.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#732 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 21 March 2022 - 02:21 PM

Predvsem zaradi financ, ja. Nama ni v interesu jemati kredita za to. Ce bi ga sploh dobila … Sva sama za vse stroske hise.
  • 0

― V. Van Gogh

#733 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 21 March 2022 - 02:28 PM

Če imata namen ostati, se vama splača. S kreditom brez službe za NDČ je res težko, ampak bi lahko vsaj delno izolirala ali kupila okna, ki nudijo boljšo izolacijo. Saj ni treba vse naenkrat.

Vložek se vama bo poznal tudi pri prodaji, če se preselita.

Drugo ej, če hiša ni pisana na moža. V tem primeru tudi jaz verjetno ne bi vlagala.

Ja, vsi smo sami za vse stroške. Al kaj?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#734 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 21 March 2022 - 02:31 PM

Ne, ni pisana na moza. Pod vse stroske hise mislim pa tudi na stanovanje na parceli, v katerem zivi tast, saj to sem ze veckrat napisala.
  • 0

― V. Van Gogh

#735 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 21 March 2022 - 02:39 PM

Če ni na njega pisano, razumem.

Moram reči, da si ne zapomnim za vse na forumu kako imate rešene dogovore z družinskimi člani :D

• 0

#736 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 21 March 2022 - 02:41 PM

Mislim, da sem na prejsnji strani napisala za skupne stevce. Pa jaz imam pogodbo za NDC, ampak meni to nic ne pomeni (vem, da banki pri kreditu pa). Ce ostanes brez sluzbe, je pa kaj?
  • 0

― V. Van Gogh

#737 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 21 March 2022 - 02:48 PM

To si lahko pri kreditu vedno rečeš. Za vsakogar je možnost, da ostane brez službe. Važno je, da to banki sporočiš.

Prejšnjih strani nisem natančno brala.

Mimogrede, en nasvet za prijateljico. Možji je umrl več kot 2 leti nazaj. Takrat je izvedela, da je imel kredit. Na sklepu o dedovanju ni bilo zneska, ko so jo klicali iz banke so povedali zensek. Ker je brez denarja, ni šla nič na banko. Od njih pa tudi nobenega glasu. Meni se to ne zdi pametno, ker ne ve, ali ji tečejo obresti. Njo je tako strah, da ne upa tja. Dvomi, da bi bil kredit zavarovan v primeru smrti. Papirev ni našla nobenih. Kaj naresti? Se potuhniti? Od njih ni dobila nobene pošte.

• 0

#738 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32286 posts

Posted 21 March 2022 - 02:54 PM

Prejemaš nadomestilo, dobiš drugo službo, dobiš odpravnino, nekaj časa so bila celo zavarovanja za primer izgube službe, pač poskusiš se dogovorit  nekaj z banko... jaz ne vem več točno, se pa spomnim, da ko sva ga jemala, nama je bilo tako predstavljeno.  Ni zdej da si obsojen na osebni stečaj in da ti kar vzamejo vse. V skrajni sili bi šla tud za šank delat. Pri nas se še vedno išče ogromno kadra v gostinstvu.

• 0

#739 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 March 2022 - 03:06 PM

Ja, vedno se da najti neko rešitev, pomembno je, da banki čimprej sporočiš situacijo, si transparenten in skupaj najdete najbolj optimalno možnost.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#740 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85893 posts

Posted 21 March 2022 - 03:09 PM

Vprasanje je bilo sicer retoricno, ampak ga bom zdaj drugace oblikovala - koliko casa ste imeli sluzbo za NDC, preden ste vzeli kredit? :)
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users