Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3504 replies to this topic

#721 Pesimistična

Pesimistična

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 132 posts

Posted 03 November 2006 - 12:33 PM

Ok hvala vama za nasvet. Sedaj moram kremo še samo nabavit.
  • 0
If I'm not back in five minutes... just wait longer!

#722 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 November 2006 - 09:54 PM

Vedno bolj se mi zdi, da moja koža izgleda bolj zdravo, čimmanj preparatov nanesem na obraz (se ne sveti, ten je lepo izenačen, čim ko obraz umijem in nanesem stvarce gor pa kar butnejo ven vse nepravilnosti huh.gif ). Po toniku in kremi se skoraj zmeraj začnem svetit, pa bolj se mi poznajo mozolji, brez pa spet ne morem bit, ker me koža veže...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#723 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 06 November 2006 - 03:04 PM

Jst sm dolgo iskala primerno kremo za mojo kožo. Po vsaki sem se namreč začela svetit, brez pa spet ne gre. Zdj sm (spet) odkrila, da je ena izmed boljših (boljša kot Avene ali Orlane) Balea soft+care. Nč se ne svetim, koža se mi ne luska... Super v glavnem.
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#724 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 06 November 2006 - 03:07 PM

ja men se isto koža zvečer zdi ful lepš, če si jo sam z lorealovo penco umijem, sam pol zateguje, in morm kremo gor dat, sam pol zjutri je pa spet kšne pet minutk perfect vidt, pol pa počas rdeča ratam .. down.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#725 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 November 2006 - 01:19 PM

MLadoLetNa, kot bi jaz to govorila. mad.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#726 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 November 2006 - 03:36 PM

mnja, sam ti vrjetn ne rataš vsa rdeča kmal za tem ko vstaneš sad.gif
  • 0

#727 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 07 November 2006 - 03:54 PM

ooo ratam. Sem tudi jaz med tistimi ki jim je rdečica vsakdanji pojav oops.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#728 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 November 2006 - 04:06 PM

pol te pa popolnoma razumem, in sočustvujem s tabo cry1.gif laugh.gif
  • 0

#729 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28001 posts

Posted 14 November 2006 - 06:00 PM

Zivjo,

ze nekaj casa prebiram vase nasvete in debate v zvezi z nego koze na obrazu - odlicen forum! Imam pa nekaj vprasanj - ce mi lahko katera svetuje. Vidim, da ste vse s Sonchiko na celu zelo pridne in aktivne. ;)

Torej...stara sem 33 let, do sedaj nisem uporabljala kaksnih posebno "bogatih" krem za obraz (v smislu AOK, UV zascite ipd.). Sicer nimam posebnih problemov s kozo - tu in tam kaksen izbruh mozoljev (pred menstruacijo seveda:)), nekaj ogrcev in razsirjenih por, masten T predel. Trenutno uporabljam Garnierjevo Pure, ki dobro matira, zal ne traja ves dan. Okrog oci uporabljam posebno kremo (Annayake), s katero sem zadovoljna. Rada pa bi nasla kaj primernejsega za obraz. Glede krem za moj tip koze berem, da priporocate Clinians zeleno jabolko, Avon M24, Garnier TF, Clinique SD. Zanima me, ce so te kreme dovolj za mojo starost? Vem, da pravite, da se kremo izbira glede na tip koze in na toliko glede na leta in spol, ampak me vseeno zanima kaj menite v zvezi s tem. Rada bi, da bi bila krema dobra preventiva tudi proti prvim gubicam. Pa seveda nekomedogena. smile.gif Pripravljena sem odsteti tudi kaksen tolar vec. smile.gif
Zadnjic sem v Muellerju dobila nekaj testerjev med njimi tudi Orlaneovo B21 Oligo VIT - A - MIN Light Smoothing Cream for sensitive, fragile and allergic skin types ( http://www.essential...a-mi-p_1052.htm ) - sicer mi je vsec obcutek, ki ga krema pusti na kozi (mehka, gladka, "sproscena" koza), ampak mislim, da je za moj obraz premastna, ker se zacnem cez dan veselo svetiti - tudi po celotnem celu, kjer se sicer po Garnier Pure ne. Poleg tega se mi zdi koza na celu pod to plastjo mascobe, ki se nabere, suha. Ce sem prav razumela Sonchikine nasvete v zvezi s tem pojavom je to zaradi premastne in premalo vlazilne kreme.
Za umivanje obraza uporabljam gel za ciscenje za mesano kozo Annemarie Borlind ( http://www2.lepa-si....nemarie borlind ), s katerim sem zelo zadovoljna - po umivanju skoraj ne bi potrebovala kreme. smile.gif Tonik Nivein Visage tonik s provitaminom B5 ( http://www2.lepa-si....h...ic=2574&hl= ) - sicer nisem zasledila nobenih posebnih pohval v zvezi z njim, ampak moji kozi ustreza. Razmisljam pa, da bi si po vasih nasvetih omislila Gariner Essentials zelenega. smile.gif

Naj bo za moj prvi post dovolj. smile.gif Pozdravcek vsem!

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#730 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 14 November 2006 - 06:43 PM

Hej, _Planet! Dobrodošla na forumu tralalalalala3!!

Sem prebrala tvoj post in kot bi jaz pisala (stara pa sem 21 let). Mislim, da nisi toliko stara, da bi rabila kake posebne kreme (kaj pa je to, pha 33 let...saj si še čisto mlada). Tud meni je bila na začetku Garnier Pure krema odlična, sčasoma pa sem se začela čedalje bolj svetit po njej.
Očitno je tvoja koža mastna z izsušeno povrhnjico (kot moja). Verjetno ti bi tudi ostale priporočile Clinians, kot si omenila že sama. Ti pa odsvetujem Orlane B21 (po lastnih izkušnjah), ker je za to ceno, krema popolnoma zanič.
Poglej si še malo tole temo: mastna koža s suho povrhnjico
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#731 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28001 posts

Posted 14 November 2006 - 08:10 PM

Nihrida hvala za odgovor! Ocitno sva sotrpinki. smile.gif
Hehe nisem se cisto za v staro saro smile.gif, ampak tako si mislim, da morda bi bilo pa pametno uporabiti kaksno bolj "bogato" kremo.
Tebi je ze uspelo resiti probleme s kozo ali se isces ustrezno kremo? S tistega linka, ki si mi ga dala, sem prisla se do Cosmerbine rjave kreme (link , link). Sem brala pohvale, pa kolegica je vcasih delala v VI-DA studiu in mi je ze takrat pripovedovala same lepe stvari o tej kremi. Hm sedaj me pa res mika, da bi si jo narocila. smile.gif
  • 0

#732 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 November 2006 - 07:27 AM

Pozdravljena.
Teh zadev, ki jih uporabljaš, ne poznam. Krema vem, da je dobra.
Je pa en mali trik - kupi si tiste lističe od Essence za matiranje in se ne boš svetila. Popoldne malo potapkaj po obrazu in bo rešeno.
Mislim, da je tvoja nega dobra, in sklepam, da imaš mešano kožo. (ali mastno). Če se ti da, še napiši sestave teh izdelkov v sestavine in bomo videli kako in kaj.

Aja, pa krema Clinique SD je odlična - polna AOK in z UV zaščito. Ne bi škodilo razmisliti o njej.
Samo je malo K. Tako da si prej nabaši testerje in probaj pred nakupom.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#733 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 15 November 2006 - 12:01 PM

ej sončka, a mislš da je kej narobe, če se zvečer namažm z oljčnim oljem po obrazu? al je to preveč, al je iz kkšnga vidika premal?
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#734 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 November 2006 - 12:22 PM

Ne, nič ni narobe. Je celo zelo dobro, ker je oljčno olje AOK.
To je super izbira, če imaš zelo suho kožo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#735 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 15 November 2006 - 12:26 PM

men kr sede. zdej to delam kak tedn tko zvečer in se mi lepo vpije čez noč, sam ne smem predozirat. zjutri mam prov lepo kožo, in nič mastno. sm si kr eno v eno prazno dozico od ene kremce nalila.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#736 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28001 posts

Posted 15 November 2006 - 05:44 PM

Hej Sonchika hvala za mnenje!

Glede kreme Garnier Pure sem malo pobrskala po netu in vidim, da niti ni tako neprimerna za mojo kozo kot sem mislila, da je (sestavine: link). Uporabljam jo ze celo vecnost in sem si pac vtepla v glavo, da bi bil cas za menjavo. smile.gif Sem si pa narocila Cosmerbino rjavo kremo, ce ne bo primerna za obraz, bo pa za kaj drugega. smile.gif Bom ob priliki preizkusila se Clinique SD morda mi bo pa vseeno odgovarjala.

Aha se sestavine in embalaza kreme Annayake, ki jo uporabljam za okoli oci - ce se ti da pogledati. smile.gif link

Nivein tonik, ki ga uporabljam, si pa ze ocenila kot povprecen. smile.gif

Moja koza je pa mesana ja oz. bi znala biti nekaj v tem smislu kot je napisala Nihrida - mastna s suho povrhnjico. Mislim, da na vsak nacin potrebuje ogromno vlage in minimalno oz. nic mascobe, ker je sama proizvede vec kot dovolj. smile.gif Aja nekoc sem ze uporabljala listice za matiranje (Manhattan) in so mi sicer odgovarjali - se po njih nisem svetila, ampak problem prekomernega izlocanja mascobe je ostal - sicer kot pravim Garnier Pure ga precej ublazi, vendar, ce si cez dan vsaj trikrat ne obrisem obraza, se mi po T coni prsti kar peljejo, ostali del obraza ni toliko problematicen. Mnogo lepso kozo imam tudi odkar po Bluberryini pohvali uporabljam gel za umivanje od Annemarie Borlind (sestavin trenutno ne najdem). Prej sem uporabljala od Green Line gel za problematicno kozo, vendar sem zasledila, da je komedogen in se ga po hitrem postopku znebila.

• 0

#737 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17689 posts

Posted 15 November 2006 - 06:29 PM

Tale Annayake pa ni kaj prida, polna kemije je z nekaj naravnimi rečmi. Odlična krema za okrog oči je Alverde svetlikina krema, ki je polna AOK, in ful poceni.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#738 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 15 November 2006 - 06:54 PM

Hm... kaj čem ti svetovati glede kreme? Ta, ki jo uporabljaš, je dobra.
Kakšnih drugih krem z glino se pa iz glave niti ne spomnim.
Samo je malo kotradiktorno, da uporabljaš to kremo in ti ustreza, po drugi strani pa pišeš, da koža rabi vlago. Ta krema ti vpija maščobo in vlago. Tako da mi ni čisto jasno.
Morda posežeš po kakšnem matirnem pudru (vem, da je eden od Clinique - Stay nekaj).
Seicer je pa tvoja nega dovolj dobra. jaz bi edino dodala več AOK.
  • 0

#739 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28001 posts

Posted 15 November 2006 - 07:48 PM

Mateya se mi je zdelo, da ni kaj prida (tisti PEGi me motijo pa najbrz je se kaj, cesar niti ne poznam), ampak je ena redkih oz. edina, ki mi je do sedaj ustrezala. In to zaradi dvojega: je dovolj mastna (kombinacija gel-krema) in mi ne drazi oci. Zal imam ocitno zelo obcutljiv in suh predel okoli oci in mi redkokatera krema ustreza - dolgo casa sem uporabljala kar obicajno Soleo, ker so mi bili raznorazni geli za okoli oci odlocno presuhi, poleg tega pa so se mi po njihovi uporabi totalno solzile oci (kot bi vsebovali neko precej hlapno snov, ki mi je drazila oci).
A se za to Alverdino kremo, ki jo navajas, dobi tester?

Sonchika cisto mozno, da so moji opisi kontradiktorni, ker si nisem cisto na jasnem, kaj bi moja koza pravzaprav rada. oops.gif Zato sem se tudi lotila prebiranja foruma in preizkusanja raznih izdelkov ter vas prosila za pomoc. smile.gif
Se strinjam, da bi lahko negi dodala kaksen AOK - razmisljam o menjavi tonika - namesto Niveiinega, Garnier Essentials zeleni, ki ga ti vedno pohvalis.

Hvala!
  • 0

#740 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 15 November 2006 - 09:12 PM

emmm...vem, da je bilo o tem zagotovo že kje napisano, ampak v taki poplavi informacij, se kar ne morem odločit. hmm.gif Torej punce, zanima me (tiste z mešano kožo) kako usklajujete matiranje mastnih predelov in vlaženje suhih delov (lica)?
Stalnica pri meni je garnierjev zeleni tonik in clinians jabolko. Za masten predel mi je to najboljša kombinacija do sedaj, ali pa to dvoje zadostuje tudi za lica, ki so pri meni mal bolj suha?!
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users