Krema / serum za obraz
Posted 03 November 2006 - 12:33 PM
Posted 05 November 2006 - 09:54 PM

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 06 November 2006 - 03:04 PM
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 06 November 2006 - 03:07 PM

Posted 07 November 2006 - 01:19 PM

Posted 07 November 2006 - 03:36 PM

Posted 07 November 2006 - 03:54 PM

Posted 07 November 2006 - 04:06 PM

Posted 14 November 2006 - 06:00 PM
ze nekaj casa prebiram vase nasvete in debate v zvezi z nego koze na obrazu - odlicen forum! Imam pa nekaj vprasanj - ce mi lahko katera svetuje. Vidim, da ste vse s Sonchiko na celu zelo pridne in aktivne.

Torej...stara sem 33 let, do sedaj nisem uporabljala kaksnih posebno "bogatih" krem za obraz (v smislu AOK, UV zascite ipd.). Sicer nimam posebnih problemov s kozo - tu in tam kaksen izbruh mozoljev (pred menstruacijo seveda:)), nekaj ogrcev in razsirjenih por, masten T predel. Trenutno uporabljam Garnierjevo Pure, ki dobro matira, zal ne traja ves dan. Okrog oci uporabljam posebno kremo (Annayake), s katero sem zadovoljna. Rada pa bi nasla kaj primernejsega za obraz. Glede krem za moj tip koze berem, da priporocate Clinians zeleno jabolko, Avon M24, Garnier TF, Clinique SD. Zanima me, ce so te kreme dovolj za mojo starost? Vem, da pravite, da se kremo izbira glede na tip koze in na toliko glede na leta in spol, ampak me vseeno zanima kaj menite v zvezi s tem. Rada bi, da bi bila krema dobra preventiva tudi proti prvim gubicam. Pa seveda nekomedogena.

Zadnjic sem v Muellerju dobila nekaj testerjev med njimi tudi Orlaneovo B21 Oligo VIT - A - MIN Light Smoothing Cream for sensitive, fragile and allergic skin types ( http://www.essential...a-mi-p_1052.htm ) - sicer mi je vsec obcutek, ki ga krema pusti na kozi (mehka, gladka, "sproscena" koza), ampak mislim, da je za moj obraz premastna, ker se zacnem cez dan veselo svetiti - tudi po celotnem celu, kjer se sicer po Garnier Pure ne. Poleg tega se mi zdi koza na celu pod to plastjo mascobe, ki se nabere, suha. Ce sem prav razumela Sonchikine nasvete v zvezi s tem pojavom je to zaradi premastne in premalo vlazilne kreme.
Za umivanje obraza uporabljam gel za ciscenje za mesano kozo Annemarie Borlind ( http://www2.lepa-si....nemarie borlind ), s katerim sem zelo zadovoljna - po umivanju skoraj ne bi potrebovala kreme.

Naj bo za moj prvi post dovolj.

Posted 14 November 2006 - 06:43 PM
Sem prebrala tvoj post in kot bi jaz pisala (stara pa sem 21 let). Mislim, da nisi toliko stara, da bi rabila kake posebne kreme (kaj pa je to, pha 33 let...saj si še čisto mlada). Tud meni je bila na začetku Garnier Pure krema odlična, sčasoma pa sem se začela čedalje bolj svetit po njej.
Očitno je tvoja koža mastna z izsušeno povrhnjico (kot moja). Verjetno ti bi tudi ostale priporočile Clinians, kot si omenila že sama. Ti pa odsvetujem Orlane B21 (po lastnih izkušnjah), ker je za to ceno, krema popolnoma zanič.
Poglej si še malo tole temo: mastna koža s suho povrhnjico
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 14 November 2006 - 08:10 PM

Hehe nisem se cisto za v staro saro

Tebi je ze uspelo resiti probleme s kozo ali se isces ustrezno kremo? S tistega linka, ki si mi ga dala, sem prisla se do Cosmerbine rjave kreme (link , link). Sem brala pohvale, pa kolegica je vcasih delala v VI-DA studiu in mi je ze takrat pripovedovala same lepe stvari o tej kremi. Hm sedaj me pa res mika, da bi si jo narocila.

Posted 15 November 2006 - 07:27 AM
Teh zadev, ki jih uporabljaš, ne poznam. Krema vem, da je dobra.
Je pa en mali trik - kupi si tiste lističe od Essence za matiranje in se ne boš svetila. Popoldne malo potapkaj po obrazu in bo rešeno.
Mislim, da je tvoja nega dobra, in sklepam, da imaš mešano kožo. (ali mastno). Če se ti da, še napiši sestave teh izdelkov v sestavine in bomo videli kako in kaj.
Aja, pa krema Clinique SD je odlična - polna AOK in z UV zaščito. Ne bi škodilo razmisliti o njej.
Samo je malo K. Tako da si prej nabaši testerje in probaj pred nakupom.
Posted 15 November 2006 - 12:01 PM
Posted 15 November 2006 - 12:22 PM
To je super izbira, če imaš zelo suho kožo.
Posted 15 November 2006 - 12:26 PM
Posted 15 November 2006 - 05:44 PM
Glede kreme Garnier Pure sem malo pobrskala po netu in vidim, da niti ni tako neprimerna za mojo kozo kot sem mislila, da je (sestavine: link). Uporabljam jo ze celo vecnost in sem si pac vtepla v glavo, da bi bil cas za menjavo.

Aha se sestavine in embalaza kreme Annayake, ki jo uporabljam za okoli oci - ce se ti da pogledati.

Nivein tonik, ki ga uporabljam, si pa ze ocenila kot povprecen.

Moja koza je pa mesana ja oz. bi znala biti nekaj v tem smislu kot je napisala Nihrida - mastna s suho povrhnjico. Mislim, da na vsak nacin potrebuje ogromno vlage in minimalno oz. nic mascobe, ker je sama proizvede vec kot dovolj.

Posted 15 November 2006 - 06:29 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 November 2006 - 06:54 PM
Kakšnih drugih krem z glino se pa iz glave niti ne spomnim.
Samo je malo kotradiktorno, da uporabljaš to kremo in ti ustreza, po drugi strani pa pišeš, da koža rabi vlago. Ta krema ti vpija maščobo in vlago. Tako da mi ni čisto jasno.
Morda posežeš po kakšnem matirnem pudru (vem, da je eden od Clinique - Stay nekaj).
Seicer je pa tvoja nega dovolj dobra. jaz bi edino dodala več AOK.
Posted 15 November 2006 - 07:48 PM
A se za to Alverdino kremo, ki jo navajas, dobi tester?
Sonchika cisto mozno, da so moji opisi kontradiktorni, ker si nisem cisto na jasnem, kaj bi moja koza pravzaprav rada.

Se strinjam, da bi lahko negi dodala kaksen AOK - razmisljam o menjavi tonika - namesto Niveiinega, Garnier Essentials zeleni, ki ga ti vedno pohvalis.
Hvala!
Posted 15 November 2006 - 09:12 PM

Stalnica pri meni je garnierjev zeleni tonik in clinians jabolko. Za masten predel mi je to najboljša kombinacija do sedaj, ali pa to dvoje zadostuje tudi za lica, ki so pri meni mal bolj suha?!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users