Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#721 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 23 March 2024 - 12:24 PM

Mah, tak nekajdnevni trip je bil v mojih mislih dolgo časa povezan z nizkimi stroški, ne bi niti šli tko za par dni nekam in plačali vec sto evrov karte na osebo.
  • 0

#722 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 March 2024 - 09:07 AM

Jaz sem pa vceraj gledala cene nastanitev na Mallorci in me je minilo.
Pa lani sem se z lahkoto odlocila kam in od kod bi sli, letos bom pa doktorirala v iskanju, prav poln kufer imam ze zdaj.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#723 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 25 March 2024 - 10:36 AM

Kakšne pa so povprečne cene?

A Valencia ima slabo kanalizacijo ali kaj takega? Pri enem apartmaju sem v komentarjih zasledila, da se ne sme metat wc papirja v školjko. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#724 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 25 March 2024 - 10:40 AM

Vse sredozemske države, ki imajo pomanjkanje pitne vode imajo prepoved metanja wc papirja v školjko. To ni nekaj kar bi bila posebnost tega apartmaja.

• 0

#725 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 25 March 2024 - 10:51 AM

Aha, nisem vedela. Pri ostalih nisem tega podatka zasledila, tukaj se pa vidi na sliki nalepka nad školjko, da se ne sme metat.
  • 0

#726 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 25 March 2024 - 11:02 AM

To je marsikje. V JV Aziji je ful pogosto, pa tudi ponekod v gorskih kocah v CH.
  • 0

#727 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 March 2024 - 12:06 PM

Kakšne pa so povprečne cene?

Mislim, ze zacnejo se cene previsoko za apartmaje, kje je potem sele povprecna cena nocitve. Pa na Bookingu je ful slaba ponudba.
  • 0

― V. Van Gogh

#728 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 25 March 2024 - 12:17 PM

Marmelada, v Grciji je tudi tako, moj še zdej ne more tega pozabt.
  • 0

#729 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 March 2024 - 12:21 PM

Lahko ga razveselis z info, da je tudi na vec koncih Sardinije tako. :D S to razliko, da so v IT povsod bideji.
  • 0

― V. Van Gogh

#730 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 March 2024 - 12:48 PM

Na Floridi je tudi bilo tako, ampak zato ker se korenine razrascajo v cevi. V Kanadi sem tudi to dozivela, na Kubi.. ni tako nenavadno. Meni ni to noben big deal.
  • 0

#731 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 25 March 2024 - 12:52 PM

Saj se navadiš metat papir v koš. Jaz sem se zaradi Grčije na to tako navadila, da sem še doma včasih vrgla v koš papir in ne v wc. :ph34r:

• 0

#732 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 March 2024 - 01:01 PM

In potem veckrat na dan odneses posran WC papir v kanto? Nama je pa to ogabno, res velik minus nastanitev.
  • 0

― V. Van Gogh

#733 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 25 March 2024 - 02:40 PM

Mi smo sicer v hotelu, kjer nam enkrat na dan odnesejo smeti, pa metanje wc papirja v koš sploh ni bil problem v smislu, da bi smrdelo. So pokriti koši. Sicer pa dvomim, da bi na teh destinacijah že v opisu namestitve pisalo, da papirja ne smeš metat v školjko. Večinoma to ugotoviš na kraju samem. Kolikor to upoštevaš, pa je drugo vprašanje.

• 0

#734 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 March 2024 - 09:04 PM

A je bila katera na Mallorci v apartmaju ali vse v hotelu? Ker se za nobeno destinacijo, kamor sva hotela it, ne spomnim slabše ponudbe privat apartmajev na Bookingu. Na Aibnb-ju se nisem pogledala, nisem fan.
  • 0

― V. Van Gogh

#735 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 25 March 2024 - 09:45 PM

Jaz sem bila 2012 v dveh apartmajih prek Airbnb, 2018 pa v aparthotelu.
  • 0

#736 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 March 2024 - 09:55 PM

Mi lahko svetuješ, katera 2 konca oz. okolici katerih mest bi izbrala, če bi se enkrat vmes selili? 
Zaenkrat gledam:

Alcudia
Santa Ponsa

S'Arenal
Palmanova
Ses Salinas
Can picafort
Port de soller

• 0

― V. Van Gogh

#737 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 25 March 2024 - 11:06 PM

Midva sva bila v Alcanadi (blizu Alcudie), Port de Polença in v Palmi.

Alcudia je kul za raziskovanje severnega dela otoka. Can Picafort je blizu. Med Palmo in skoraj do Alcudie je avtocesta po kateri gre promet hitro, kar je prirocno. Je pa Alcudia v notranjosti, Port de Alcudia je pa ob morju. Tole sem pred leti napisala o Alcudiji:

zvečer sva obiskala še mesto Alcúdia, majhno mesto z bogato dediščino različnih obdobij. Meni je bilo zelo všeč, saj na ozkih ličnih ulicah znotraj starega obzidja čutiš, da ima mesto "dušo".
old-town-gate-alcudia.jpg

S’Arenal in Palmanova sta na jugi in sta ful turisticna dela. Tu boste sardinice na plazi. Palmanova ima, ce se prav spomnim, precej pozidano plazo. Je pa vse kar potrebujes na dosegu roke in prometno sta dobro povezana z drugimi deli otoka, kar je imo dobro za raziskovanje. Pa S’Areal je tud blizu letalisca, kar je plus, ce je let zgodnji.

Ses Salines vidim, da je v notranjosti, v blizini Es Trenc plaze, ki mi je bila vsec. Je pa kar malce odrocen. Ceste so v tem delu sicer ok, ampak peljejo skozi polno majhnih mestec/vasic z omejitvijo hitrosti in gre pocasi.

Port de Soller je kul. Iz Palme lahko dostopen. Ima tramvaj. V blizini imas Deio in Valdemosso. Je pa ta severni del precej hribovit in ce se zelite izognit ovinkastim cestam, je treba nazaj na Palmo. Do Sa Calobre je lepsa cesta cez Lluc.

Santa Ponça nisem bila, niti mi ni znano ime. Vidim pa, da je na tem juznem delu, ki me ni navdusil.

Jaz bi verjetno zbrala Alcudio ali Can Picaford in S’Arenal. Se mi zdijo najboljsa izhodisca za raziskovanje. Nisi nekje bogu za nogo, da mors za vsak izlet premagovat 1001 ovinek, da sploh prides do destinacije, ki jo zelis obiskat. Bi pa to bilo priprocilo, ce zelis raziskovat. Ce bi bolj lezerno dopustovanje ob plazi, potem bi izbrala vzhodno obalo. Plaze bolj primerne otrokom. Sicer v glavni sezoni polno, a vseeno manj turisticno kot S’Arenal ali druga naselja v okolici Palme.
  • 0

#738 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 25 March 2024 - 11:33 PM

Ful hvala! ❤ Ravno nekaj vmes bi, kaksne lepe plaze v blizini (komot se tudi zapeljemo, ne iscem nujno na walking distance, kot sem prejsnja leta zaradi prakticnosti) in tudi nekaj raziskovanja, ker bo to letos lazje (prvo leto, ko O. ne bo rabil pop. spanja). Pa glede na to, da bi sli za ok. 12 dni, bi bilo dovolj casa.
Razmisljam tudi, da bi sli ze v prvi polovici junija, namesto proti koncu meseca, ker je takrat ze skorajda visoka sezona in posledicno guzva, visje cene, bolj vroce.
  • 0

― V. Van Gogh

#739 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 26 March 2024 - 08:11 AM

Bellini, saj pri tistem apartmaju v opisu ni nič pisalo, da se ne sme metat wc papirja v školjko, v ocenah sem prebrala.

Jina, torej sta se dokončno odločila za Mallorco? :) Kaj pa če pogledaš na Airbnb in če ti bo kaj všeč, pogledaš, če imajo kakšno direktno stran?
  • 0

#740 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 26 March 2024 - 08:56 AM

Nisva se se dokoncno, moram najprej bolje preverit nastanitve, tudi na Airbnb. Res se sprasujem, kako sem lahko vcasih uzivala v tem, to gre res vsako leto casa se pa se.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users