Korona virus / Covid-19
Posted 24 April 2022 - 11:47 AM
Fotr za katerega so se najbolj bali razen utrujenosti ni imel nicesar.
Midva sva oba 100% ok, otroci tudi.
Sodelavec je imel pa zelo blag potek, 3 dan ga je zacel boleti kriz (ampak to je imel se prejsnji sev, decembra) in se danes ni vredu. Ima sum na revmatoidni artritis.
Mene moti samo to, da se tako poudarja kako je to samo po covidu, v resnici so pa vse taksne posledicne mozne tudi po drugih virozah. Moj fotr 20 let ze ne voha, zacelo se je po neki virozi takrat.
Podobno je z RA, se mi zdi da se vse te avtoimune bolezni dostikrat sprozijo po kaksnih obolenjih. Tako je npr z mojo koprivnico, vse se je zacelo po eni okuzbi decembra 2013. Zdaj pa niti niso fleki ampak imam druge tezave ob okuzbah.
Moram pa povedati, da sem ves cas jemala telfast. Meni se ob vsaki okuzbi pojavijo nepojasnjene bolecine v prsih, zgornjem delu hrbta, poziralniku. Kot da bi imela "cmok". Ko sem videla da sem pozitivna sem takoj zacela s telfastom in je to mocno zmanjsal/preprecil.
Ob tisti "gripi" januarja je bilo res hudo...sem ga vzela samo dvakrat, pa bi morala biti konsistentna, ker sem skoz imela bolecine. Niti ni da bi tezko dihala, bolj je obcutek da se je nekaj zataknilo v poziralniku/prsih/hrbtu....
A katera od medicink ve za kaj bi lahko slo?
Glede na to da se pojavi ob okuzbah bi jaz rekla da gre za odziv na okuzbo.
Se pa ne ob vsaki - sigurno ce je vrocina in vecinoma samo ob respiratornih.
Posted 24 April 2022 - 12:25 PM
Olivija, to zategovanje je bilo tudi pri meni en simptom covida. Cele noči nisem spala zaradi tega.
Mojega je začelo po telesu bolet, sploh ni znal razložit, al so mišice al živci... To se preden sva bila potrjeno pozitivna.
Uf, noro. Jaz mam pa ocitno tak Benjamin Button potek bolezni 😅
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 24 April 2022 - 12:31 PM
Pri covidu (ali reakciji po cepljenju nihče ne ve točno od česa) sem rabla Medrol.
Posted 24 April 2022 - 12:55 PM
Cela kopica kroničnih težav in stanj, ki bodo sledila covidu, se v članke in učbenike šele piše. Zato je še vedno grozno, da obstajajo zanikovalci virusa in njegovih posledic.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 28 April 2022 - 07:21 PM
Vem samo, da lahko po 7 dneh prekinem z negativnim testom....
Posted 28 April 2022 - 07:44 PM
Posted 28 April 2022 - 07:46 PM
Posted 29 April 2022 - 10:47 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 29 April 2022 - 11:05 AM
Posted 29 April 2022 - 11:06 AM
In zdaj grem lahko prekinit izolacijo šele v sredo namesto ponedeljek...
Posted 29 April 2022 - 12:18 PM
Enako, kot Supergirl, sama sem plačala HAGT uradni test - če je rezultat negativen, se ti izolacija prekine.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 05 May 2022 - 09:50 AM
Jaz nisem mogla prekinit (sem še vedno pozitivna). Na 5. in 6. dan je bila kontrolna črtica skoraj nevidna, ker ji je testna črtica pobrala vso barvo...
Posted 05 May 2022 - 06:26 PM
Bill Bullard
Posted 05 May 2022 - 06:32 PM
Posted 05 May 2022 - 06:48 PM
Posted 05 May 2022 - 07:07 PM
Bill Bullard
Posted 05 May 2022 - 07:33 PM
Po drugi strani pa pediatrinja v istem ZD ni poslala prijateljičinega sina (niti prijateljice) na test po 7 dneh, ampak ji je rekla, da je 7 dni in čau, nobenega testa več.
Potem se pa pejt 🤷♀️
Posted 06 May 2022 - 05:10 AM
Posted 11 May 2022 - 07:16 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users