Korona virus / Covid-19
Posted 12 April 2022 - 08:00 PM
To z nogo je bilo vec kot ocitno trganje, ki se mi na pomlad zgodi vsako leto skoraj. Danes ne sledu vec o bolecini, ne o nicemer.
Sicer pa od znakov pekoce grlo, malo smrkanja, kar je ze tako 14 dni, pa dva dni sem popoldne za eno uro zaspala, zdaj sem pa energijsko super. Se grlo in nos se odplazita, pa bo...
Mojega je bolel kriz, mel je 12 ur vrocino in dva dni je bil utrujen. On pa nic nosa/grla.
Zabelezila jima je v kartoteki. Ce bi bila stara nad 10 bi ju pa ziher peljala na teste....
Posted 12 April 2022 - 08:40 PM
Posted 14 April 2022 - 11:17 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 April 2022 - 11:24 AM
Posted 14 April 2022 - 11:25 AM
Posted 14 April 2022 - 11:33 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 14 April 2022 - 11:45 AM
Posted 14 April 2022 - 01:15 PM
Posted 19 April 2022 - 08:06 AM
Pozitiven hitri test imam.
Včeraj sem imela malo povišano temperaturo, glavobol, bolečine v grlu, smrkav nos. Danes sem imela 37,6. Možno, da je do okužbe prišlo v četrtek ali petek. V petek sem bila pol dneva v tesnem stiku s sodelavcem - mu moram že zdaj javit, ali počakam na zdravnika - za napotnico na PCR? Se to še dela? Toliko je bbilo že napisanega okoli tega, pa še vedno ne vem, kak je postopek.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 April 2022 - 08:17 AM
S pozitivnim testom za samotestiranje pojdi na prvo testirno točko. HAGT je sedaj (vsaj kar se potrdila tiče) izenačen s PCR.
Potem pa obvesti bližnje stike. Stiki niso več v karanteni, priporočljivo je samotestiranje.
Posted 19 April 2022 - 08:25 AM
Tako kot je Supergirl povedala. Pred testiranjem ne rabiš napotitve zdravnika, ampak prideš na testno točko s potrjenim izvidom samotestiranja. Ko bo HAGT pozitiven pa obvestiš zdravnika, da ti odpre bolniško. Če želiš kljub okužbi volit, imaš še do jutri do 24.00 ure na e-upravi (če imaš sigen-co) oddat vlogo za volit na domu, pri oddaji vloge moraš oddat potrdilo o pozitivnem testu, ki ga shraniš iz zVem. Sem ravnokar tole naredila in dobila potrjeno, da bodo prišli na dom
Posted 19 April 2022 - 09:19 AM
Hvala obema! Jaz bom v službi v nedeljo, verjetno bom že bolje takrat, no, upam!
En teden od simptomov bo v petek pri meni.
Ah, kake kolobocije z volitvami. Včeraj sem oddala e-vlogo, da želim spremeniti volilni okraj, misleč, da bom potem lahko šla na predčasne v Ljubljani. Nisem prebrala, da lahko predčasno greš samo v svojem okraju volit. Morda bom v nedeljo že neg. Na dom jih ne morem naročit, saj ne vem, od-do kdaj bomo imeli snemanje. Najlažje bi bilo oddat po pošti, ampak to ne pride v upoštev zame.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 19 April 2022 - 09:37 AM
edit: pardon, sem videla kasneje. Sem mislila, da si zbolela včeraj.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 April 2022 - 10:26 AM
Posted 19 April 2022 - 10:39 AM
Posted 19 April 2022 - 10:59 AM
Olivija, boš imela kar srečo, če boš v nedeljo že lahko delala. Navodilo je dvoumno: ponoven test je 7 dni od prvih simptomov oz. od testa, če si asimptomatski. Meni mulca niso hoteli testirat pred sedmim dnem od testa, čeprav je imel simptome 4 dni prej.
Posted 19 April 2022 - 11:21 AM
Posted 19 April 2022 - 01:56 PM
Oh. Ja nimam kaj, jim bom javila, pol pa vidimo naprej, kako bo. Hvala za pomoč, vsem!
Doma starša prav grdo kašljata, mami je tudi pokazalo pozitiven test, oče pa se ne želi testirat, ker pravi, da je itak že 8. dan zdaj in da mu bo pokazalo negativno.
Nobeden od njiju nima namena javit svojemu zdravniku, jaz ju ne razumem, zakaj ne. Sem rekla, če drugega ne, da imata vsaj neko kontrolo čez nekaj tednov, da ju pregleda zdravnik, jima posluša pljuča. Oče je samo kašljal, mami ima prehlad + malo povišano temperaturo, pa tudi grdo kašlja.
Posted 24 April 2022 - 08:01 AM

Od vceraj me trga po rokah, nogah, pod koleni, po hrbtu, vceraj popoldan se je zacelo, kot nek musklfiber + zategnjenost. Cuden obcutek. Tudi, ko imam sprosceno telo, je tak obcutek kot pri raztegovanju.
Posted 24 April 2022 - 11:33 AM
Mojega je začelo po telesu bolet, sploh ni znal razložit, al so mišice al živci... To se preden sva bila potrjeno pozitivna.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users