Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10412 replies to this topic

#7201 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 09 October 2012 - 09:51 PM

in ta potem sporoči naprej, da ne bi biloi težav z inšpekcijo...
  • 0

#7202 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14378 posts

Posted 10 October 2012 - 06:50 AM

Kot da je prodajalka kriva. :lol:
Kako si primitivna :roll: . Take stranke imam najraje :roll: .

Primitivna? Whatever...
preden sodiš lahko povpraša po celi situaciji, prideš v življenju čez čez veliko manj komplikacij in nepotrebnih konlikotv ;) zna biti, da v takšenm primeru kdo tebe obtoži primitivnosti ali pa vsaj površnosti in reagiranju na prvo žogo :)

Za tiste, ki vas zanima....
Šla sem do trgovke in ji rekla, če mi lahko poveda za kaj se uporablja to čistilo. Povedala sem ji da po zakonodaji mora biti vse prevedeno. rekla mi je, da bo to povedala vodji in sem se s tem strinjala. Toliko o primitivnosti :) BIla sem prijazna in nisem imela attituda.
Menda pa imam pravico povedati njej, saj je edina na katero se lahko obrnem. nimam telefonskih od vseh direktorjev podjetij.
Frida, vem pa da ni ona za to odgovorna.Vedno ko se za kaj pritožim in vem, da prodajalka ni kriva ji tudi povem, da vem, da ni ona kriva. Najraje pa take zadeve urejam po mailu, ker dejansko pride do tistega(vsaj večinoma), ki je za to odgovoren.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7203 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14378 posts

Posted 10 October 2012 - 06:52 AM

...
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#7204 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 October 2012 - 07:05 AM

Frčica, saj si lepo odreagirala, ampak tisti tvoj prvi post se je bral malo drugače ... vsaj jaz sem ga tako razumela. Kot da si ji full zatežila ...

:)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#7205 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26286 posts

Posted 10 October 2012 - 07:17 AM

Meni pa Frčica ne deluje tako "zajebana" in sem tonu pisanja navkljub sklepala, da je zadevo kulturno izpeljala :)
  • 0

#7206 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 October 2012 - 07:18 AM

Ja, saj meni tudi. Sem si pa mislila, da je mogoče imela slab dan, ali nekaj. :D ;)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#7207 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14378 posts

Posted 10 October 2012 - 07:38 AM

Mogoče je bil moj ton res bolj tako napisan, kot da sem ji zatežila. Vseeno pa mislim, da obtoževanje primitivizma ni bilo na mestu, takšne izjave povedo veliko predvsem o obtoževalcu, ne obtožencu. Če ti kaj ni jasno-vprašaš
Pa lepo, da me nekatere poznate iz pisanja toliko, da premislite ali bi dejansko tako reagirala. Ker drama queen pisanja je tukaj veliko, pa se ne obtožujemo vse povprek :)
  • 0

#7208 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12495 posts

Posted 10 October 2012 - 07:58 AM

Frčica, oprosti, ampak iz tvojega prvega posta sem razbrala drugače, sploh ker si ga zaključila s stavkom: seveda ni znala.
O obnašanju do prodajalcev imam posebno mnenje (skoraj 4 leta sem delala v tisti trgovini) in smo morale na dnevni ravni prenašat sranje in primitivnost, sem mičken občutljiva glede tega.
  • 0

#7209 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14378 posts

Posted 10 October 2012 - 08:05 AM

Ja, razumem. Jaz bi pač prej vprašala, preden sodim.
Stavka " seveda ni znala" nisem servirala njej, sem si pa to mislila, ampak v tem nič slabega, pač nima tako dobrega znanja nemščine in ga za svoje delo niti ne rabi.
Sem tudi jaz delala v trgovini, knjižnici,....in vem kako se ljudje obnašajo. Ravno iz tega razloga pazim, da sem spoštljiva in korektna. Znam pa biti ostra, ampak le če je odziv trgovca ali koga drugega, ki ponuja neko storitev, neustrezen.
  • 0

#7210 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12495 posts

Posted 10 October 2012 - 08:10 AM

No super, peace. :)
  • 0

#7211 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 October 2012 - 10:10 AM

No Frčica, napisala si da si ji rekla naj ti prevede in seveda ni znala. Ja, tvoj post se je bral popolnoma drugače kot zdaj ti opisuješ.

O obnašanju do prodajalcev imam posebno mnenje (skoraj 4 leta sem delala v tisti trgovini) in smo morale na dnevni ravni prenašat sranje in primitivnost, sem mičken občutljiva glede tega.

Ja, tudi jaz sem delala kar precej časa trgovinah s kozmetiko in sem občutljiva na to.
  • 0
Viens, reste ici!

#7212 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14378 posts

Posted 10 October 2012 - 10:31 AM

Verjamem, tvoje obtoževanje na prvo žogo pa zato nič manj opravičujoče.
  • 0

#7213 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12495 posts

Posted 10 October 2012 - 10:36 AM

Že, ampak če bi v prvem postu dala vedet to, kar smo izvedeli v drugem postu, bi se vse drugače bralo (med obema je velika razlika), samo to je. :)
  • 0

#7214 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14378 posts

Posted 10 October 2012 - 10:40 AM

Ja, ampak obtožba je bila huda. Pričakujem to od ene 15 letnice, ki mogoče niti ne ve kaj točno ta beseda pomeni, od nekoga, ki bi moral biti mentalno bolj zrel, pa ne. Pa nenavsezadnje, takšne obtožbe dotične osebe niso bile prve, le nanašalo se je na kakšno drugo osebo.
Ponavljam pa, da so pogosti posti s pretiravanji pa ni obtožb o primitivnosti.
  • 0

#7215 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12495 posts

Posted 10 October 2012 - 10:45 AM

No jaz se v to ne bom spuščala, opravičila sem se ti malo prejle, ker sem narobe razumela - tema prijazne strane/prodajalke in obratno ;), kamor sem pomolila nos.
  • 0

#7216 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14378 posts

Posted 10 October 2012 - 10:50 AM

Ja, vem, sej ni v tem problem. se pač narobe razumeš, vprašaš, se zmeniš in greš naprej. It happens. Me pa moti, da pride do obtoževanj in sodb brez, da bi osebi dal možnost obrazložitve. To počnejo otroci.
Glede na to, da bi to šlo lahko tudi pod temo bom pustila normalno pisavo :D
  • 0

#7217 *missy*

*missy*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 444 posts

Posted 10 October 2012 - 11:11 AM

O bog ženske, pač je skrajšala cel dogodek, vpeljala par svojih misli, katerih ni povedala prodajalki in to je to. Če se je komu zdelo nesramno, bi jo moral vprašati: Frčica, kaj si s tem mislila..? in stvar bi bila na kulturen način rešena.Na tem forumu mora človek dobesedno vse povedat, da ja ne izpade nekulturno. Jaz sem takoj vedela, da sto posto ni na tak način reagirala, kajti tako dobesedno reagira res glup človek, kar pa verjamem, da ga ni na tem forumu.
  • 0

#7218 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46300 posts

Posted 10 October 2012 - 12:24 PM

Na živce mi gre dež.
  • 0

#7219 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 10 October 2012 - 12:40 PM

Na živce mi gre splošno razširjena modrost, da 'za otroka itak ni nikoli pravi čas, najboljše, da ga kar imaš.' Sicer se strinjam, da je težko vse popolno, ampak določeni pogoji pa morajo biti izpolnjeni, In če imaš 3 otroke, ki jim potem jaz (preko davkov) plačujem vrtec, pol pač ni bil pravi čas.
  • 0

#7220 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23716 posts

Posted 10 October 2012 - 01:25 PM

Jaz se pritožujem. Recimo Mobitelova reklama, Job je boj. Niti malo mi ni všeč.

Meni je pa obupna Mobitelova reklama Viva la Itak El Robusto za tisti trpežen telefon...On ve, kako dobiti največ lajkov...za profilko se slika v nevihti, z ogrinjalom in hudo bejbo... Ma kaj? A lahko naredite še bolj bedno reklamo?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users