Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#701 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 18 March 2012 - 04:07 PM

Meni je tale recept eden boljsih, iz kuharske knjige, ki je posvecena samo muffinom.

Višnjevi mafini z ovsenimi kosmiči

Posted Image

Potrebujemo (za približno 12 kosov): maščobo in moko za model, 150 g masla, 220 g višenj (vloženih), 250 g moke, 60 g finih ovsenih kosmičev, žličko mletega cimeta, 2 žlički pecilnega praška, pol žličke sode bikarbone, sol, 2 jajci, 150 g sladkorja, zavitek vaniljevega sladkorja, 200 g naravnega jogurta ali kisle smetane, sladkor v prahu za posip.

Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje položimo papirnate modelčke. Na šibkem ognju raztopimo maslo, nato ga nekoliko ohladimo. Višnje damo na cedilo in jih pustimo, da se odkapljajo. V skledi zmešamo moko, ovsene kosmiče, cimet, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. V drugi skledi rahlo razžvrkljamo jajca, nato jim dodamo sladkor, vaniljev sladkor in tekoče maslo. Primešamo še jogurt ali kislo smetano. To maso z višnjami vred dodamo v mešanico moke in z metlico za sneg ali kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažijo. S testom napolnimo vdolbinice v modelu, vendar ne več kot do treh četrtin. Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu od 20 do 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati pet minut, nato jih vzamemo iz modela, ohladimo in na tanko posujemo s sladkorjem v prahu.

(Jaz dam visenj pac kar jih je v kompotu, ne odmerjam kolicin, cimeta dam tudi po receptu, kar polno malo zlicko.)

Imam se pa recept za ene mandljeve, ki so pa noro, noro dobri, dejansko socni, taki polnega okusa. Ko najdem recept, prepisem.

Slika je simbolicna, izgledajo na las podobno. (:
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#702 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 March 2012 - 04:09 PM

Hvala tudi tebi; vidim da bom morala res dati eno sadje noter, da bodo sočni.

Saj ti lešnikovi z nutello so drugače zelo okusni, ampak za moj okus suhi, tako da
sem v iskanju popolnih muffinov, bom poskusila oba ta recepta. ˘˘
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#703 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 March 2012 - 04:17 PM

Meni so tudi vsaki muffini do zdaj bili suhi; ampak to je zato, ker dam ful manj maščobe kot v originalnem receptu. Sem probala nadomestiti s sadjem (banana, jabolko, itd), ampak vseeno, ni to to. V tiste čokoladno-pomarančne sem v želji po večji sočnosti dala še 1x več pomarančnega soka, a so potem bili pocasti in malo gumjasti, bwo. Se mi zdi, da je vseeno maščoba tista, ki da muffinom dober okus.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#704 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 March 2012 - 04:35 PM

Jaz sem tudi v iskanju popolnih muffinov, ampak v smislu da niso tako zbiti, bi rada nekaj cisto mehkega, puhastega. Sem rekla da naslenjic naredim muffine z receptom za magdalenice, me zanima kako bo prislo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#705 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 18 March 2012 - 11:09 PM

Se mi zdi, da je vseeno maščoba tista, ki da muffinom dober okus.

Mislim da je res to to. Sicer je ne dam ogromne količine, ampak nekaj pa.
Sem pa prav včeraj pekla manj časa kot ponavadi in so bili neverjetno mehki. Na receptih mi je zmeraj pisalo tam 20-25min, včeraj sem jih pekla 15, mogoče 17min in so bili najboljši do zdej. Je pa res, da moraš preizkusit par načinov, da potem veš...
  • 0

#706 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 19 March 2012 - 08:01 PM

Dobri, a meni presuhi. :( Nasploh je to zame velik problem pri muffinih, vsi so mi suhi, več ali manj, in nisem še našla muffinov, ki bi mi bili
bomba, in bi jih naredila več kot 1 krat. Izjema so tisti s kefirjem in jabolkom. :)

Si ta recept že poizkusila? Tudi moji so bili namreč vedno suhi (oz. če so bili ok tisti dan so bili suhi naslednji dan), tale recept je pa glede tega res super. :)

(VEGANSKI) LIMONINI MUFFINI Z BOROVNICAMI

Sestavine:
2 skodelici (250 g) moke
1 1/2 čajna žlička sode bikarbone
1/2 čajne žličke soli (jaz sem dala še manj)
sok 2 limon
3/4 do 1 skodelica (150 - 200 g) sladkorja
1 skodelica (235 ml) sojinega, riževega, (lahko seveda tudi navadnega) mleka
1/3 (78 ml) olja
1 čajna žlička limonine arome
1 jedilna žlica (15 ml) kisa
1 1/2 skodelice (218 g) borovnic (v receptu piše da naj bi bile sveže, ampak jaz sem dala zamrznjene pa je bilo ok)

V srednji posodi zmešaj moko, sodo, sol in limonin sok. V večji posodi zmešaj sladkor, mleko, olje, limonino aromo in kis. Dobro premešaj (najboljše z mikserjem). Dodaj mešanico z moko in nadaljuj mešanje (tudi z mikserjem). Dodaj še borovnice ter premešaj še toliko, da se borovnice porazdelijo po masi. Maso razdeli v modelčke (napolniš pribl. dve tretjini modelčka) ter peci na 200 stopinjah pribl. 20 minut.

V receptu piše še, da se lahko med peko muffinov poliže preostalo maso. Lahko povem, da je dobra. style_emoticons/default/biggrin.gif
Prišlo naj bi 12 muffinov, meni jih je 16. Pa masa se mi je zdela nekoliko bolj tekoča, kot so ponavadi mase za muffine.
Moram res pohvalit tale recept. Muffini pridejo zelo sočni ter osvežilni. Okus po limoni ter v kombinaciji z borovnicami je super! style_emoticons/default/wub.gif

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#707 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 April 2012 - 12:01 PM

Hvala, bom.

Še slike teh lešnikovih z Nutello.

Posted Image

Posted Image
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#708 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 April 2012 - 12:08 PM

Kje si dobila kvadratne košarice?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#709 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 April 2012 - 12:13 PM

Za male pare na eBayu. :)
  • 0

#710 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 April 2012 - 01:14 PM

Hvala, se mi je zdelo. Tam res dobiš svašta, pa ful lepe.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#711 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 April 2012 - 01:19 PM

Eno vprašanje; jaz vedno pečem kolačke v silikonskem pekaču, tako da teh paprčkov več ne uporabljam in jim zato ne rečem muffini. :) Danes bi rada naredila bananine, ampak bi preko prelila čokolado. Zdaj pa vprašanje, ko ješ muffine/kolačke kje zunaj in je preko polita čokolada je ful dobra, ampak ne vem kako naj to pričaram doma. Če enostavno z vodno kopeljo stopim čokolado bo ok, ali je treba še kaj dodati?
  • 0
Viens, reste ici!

#712 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 April 2012 - 01:21 PM

Pikico masla morda.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#713 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 08 April 2012 - 01:21 PM

Daj še malo olja/masla/smetane, da se ne bo lomila in drobila.
  • 0

#714 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 April 2012 - 01:25 PM

:yes:
Lahko pa kupiš koverturo, taka ploščica je, ki jo stopiš, in pride lepo gosta in nelomljiva, ampak bo po moje kul, tudi če stopljeni čokoladi primešaš maslo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#715 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 April 2012 - 01:27 PM

Meni pa je ta "kovertura" čisto enaka kot če dam navadno čokolado, jaz zato zmeraj dodam pikico masla :)
Pa pazi da voda v Bain-Marie ne bo prevroča, ker se ti bo čokolada ponovno strdila.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#716 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 April 2012 - 01:29 PM

Okej, hvala
  • 0
Viens, reste ici!

#717 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 08 April 2012 - 01:29 PM

Lahko stopiš tud v mikrovalovki. Samo pazi, da ne zažgeš.
  • 0

#718 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 April 2012 - 01:30 PM

Been there, done that, ne bom več v mikrovalovki. :D
  • 0
Viens, reste ici!

#719 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 April 2012 - 01:31 PM

V mikrovalovki je ful komplicirano, takoj se ti prismodi, moraš nonstop ustavljat in mešat. :) Maria je dosti enostavnejša :P
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#720 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 08 April 2012 - 01:34 PM

Aja, men se ni nikoli :) Dam na manjšo moč.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users