Včeraj sem šla tečt po temi (na vsake toliko osvetljena peščena tekaška pot) in je bil fenomenalen občutek. Razbije rutino teka podnevi/zjutraj, pri dnevni svetlobi, ker se fokusiraš na druge stvari, ne vidiš tako dobro, in zato čutiš teren z nogami, poslušaš, sploh so pa zdaj večerne/nočne temperature ravno pravšnje za tek!

Tek
Posted 07 September 2013 - 01:06 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 September 2013 - 07:27 PM
Danes sem tekla 12,4 km na Adria Teku v Tolminu. Trasa prečudovita, res noro, delno smo tekli ob Soči. Modro nebo, zeleni travniki .... prava poezija, no. Trasa je bila bolj kros kot navaden tek, haha,
smo kar rili po zemlji na določenih kosih.
Teklo nas je samo 75, sama sem pa za progo potrebovala 1:10 min, tako da računam pod uro za LJ maraton.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 15 September 2013 - 06:30 PM
Jaz sem pa danes začela s tem 13 tedenskim programom. Sem ga že enkrat tri leta nazaj in mi je bilo super.
Zdej si pa kupujem teniske. Katere so fajn? Jaz imam en problem, namreč, v vseh do sedaj me prsti ful začnejo bolet po nekaj časa, mrtvijo mi al kako bi se temu reklo, u glavnem boli ful.
Posted 15 September 2013 - 06:32 PM
Nike Free.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 15 September 2013 - 06:34 PM
Hvala. Sem ravno te imela v mislih, samo sem raje vseeno prej vprašala. =)
Posted 15 September 2013 - 06:51 PM
Dragica, univerzalnega odgovora ni, najbolje je, da pomeriš vse modele, ki jih imamo na razpolago v trgovinah in se potem odločiš. Ko sem nazadnje kupovala nove tekaške superge, sem pomerila čisto vsak model, ki je bil na razpolago v Hervisu, Intersportu in Tomasu, pa mi noben ni odgovarjal (Nike Free pa so daleč najslabše od vseh, ki sem jih pomerila, malo sem poskakljala po trgovini in sem čutila, kako bi nabija kolena, ne predstavljam si, kaj bi bilo, če bi tekla v njih na kakem asfaltu ). Na koncu sem našla na Trstu v Mimasport Nike Structure Triax nevemkateroštevilko in so bile popolne, moji sreči ni bilo videti konca.
Pablo Picasso
Posted 15 September 2013 - 07:03 PM
Dragica, univerzalnega odgovora ni
Se strinjam, to je treba ugotoviti tip stopala in probati čimveč modelov. Nasploh so med tekači najbolj priljubljeni Asics modeli.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 September 2013 - 07:35 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 15 September 2013 - 08:35 PM
Točno tako, kot je napisala Olivija. Je pa res odvisno vse od tega, kakšno nogo/stopalo imaš. Meni najbolj pašeta na nogo Mizuno wave in pa Nike Pegasus. Imam pa pri obeh 38/38,5, drugače pa nosim 37.
Posted 15 September 2013 - 08:57 PM
Številka ali številka in pol večji čevlji, ja, imej to v mislih.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 16 September 2013 - 07:47 PM
Ful vam hvala za nasvete. Zdej mam NIKE in so mi ravno prav, med tekom pa prsti bolijo, ko prasica. =) Torej večje. Sem na ebayu gledala od Brooks ene, so mi všeč.
Posted 16 September 2013 - 08:44 PM
Ampak jih prej probaj, ne naročaj brez, da bi jih testirala, ker boš lahko vrgla stran en kup denarja.
Posted 17 September 2013 - 07:44 PM
Ja, bom probala prej. Sej zdej mi je mami dala svoje asics, so mi ornk prevelike in je bilo čist fajn. Sem danes naredila drugi trening.
Posted 27 September 2013 - 01:26 PM
Europa Donna že desetič zapored pripravlja športno druženje pod sloganom Tek ali hoja za upanje, ki kot vsa prejšnja leta predstavlja uvodni dogodek rožnatega oktobra, svetovnega meseca boja proti raku dojk.
V Ljubljani se dobimo v soboto 28. septembra, na kotalkališču ob tenis igriščih med Mini golfom in vhodom v kopališče Tivoli.
Štart otroškega teka bo ob 10. uri, štart Teka in hoje za upanje pa ob 11. uri.
S prijavami začnemo ob 9. uri, start otroškega teka je ob 10. uri, start teka in hoje na 2, 4 in 8 kilometrov po parku Tivoli pa ob 11. uri. Nosilka srebrne olimpijske medalje iz Atlante, atletinja Brigita Bukovec bo poskrbela, da se bomo pred tekom dobro ogreli, z najmlajšimi pa bo odtekla tudi tek za otroke. Zbrana sredstva na teku v Ljubljani bodo v celoti namenjena za drobno opremo za anestezijo na Onkološkem inštitutu Ljubljana. V nadaljevanju dopoldneva pa nas bodo zabavali Rok Trkaj, Medenke, plesna skupina Bolero ter Akademija za izobraževanje v znanosti Radovedni.
Pridružite se jim in podprite njihova prizadevanja!
Posted 12 November 2013 - 11:58 PM
After all this time?
Always.
Posted 22 January 2015 - 12:28 PM
Tiste ki redno tečete, imate za pozimi kakšne posebne teniske?
Ima katera izkušnje z teniski za supinatorje (zvračanje navzven)? Jaz sem precej izrazit supinator, in imam trenutno ene od adidasa pa mi niso preveč fajn. Stopala me prav bolijo včasih.
[Napoleon]
Posted 22 January 2015 - 12:36 PM
A so nove? Pri novih copatih je treba potrpet prva 2 tedna, da se vlozek odtisne na obliko stopala in tehniko teka. Jaz precekiram po netu specifikacije, pa potem probam modele, ki so mi ustrezni in na koncu izberem tistega, ki na nogo najbolj sede - pri nakupu novih jih sprobaj na tekaski stezi, v vecjih intersportih jo imajo.
Aja, za pozimi nimam posebnih, samo bolj debele nogavice imam spodaj obute.
Posted 22 January 2015 - 09:39 PM
Sej to ravno, da sploh niso nove teniske, ampak jih imam že kar nekaj časa.
[Napoleon]
Posted 12 April 2015 - 03:50 PM
V petek sem šla tečt in potem so me včeraj kolena nekoliko bolela. No ni me glih bolelo, ampak tako malo sem imela hecn občutek. A je to normalno ko začneš, da rabijo nekaj časa da se kolena navadijo ali je kaj druga?
[Napoleon]
Posted 12 April 2015 - 09:34 PM
Verjetno bi morala kaj ekstremno lahkega jest prej? Ker do sedaj sem dost veliko kosilo, ampak recimo skorwj tri ure prej.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users