Anoreksija - potrebujem pomoč
Posted 18 February 2007 - 08:12 PM
Ampak anoreksija je nenazadnje poseldica tega da nimajo vsega pošlihtanega v glavi, familiji....Tako da ja. Je duševna bolezen.
I`m just afraid my life won`t work that way.
Posted 18 February 2007 - 08:20 PM
Saj nisem rekla da to ni bolezen sem pa rekla da si to bolezen vecina sami "naredijo" al kak naj recem..ker v podstresju ni kaj vredu.Tudi problemi recimo doma so krivi ampak tisti ki so mocni jim to do zivega ne pride.Jaz imam tud skoz probleme pa se ne pustim.
Posted 18 February 2007 - 08:46 PM
Kakorkoli že, razlogov je ogromno in se jih ne da popredalčkat v eno kategorijo.
Tudi sama težko razumem, zakaj se eni podajo v to....
Drugače pa ostalih postov tud ne mislm komentirat, ker so nekateri preveč trmoglavi in se sploh ne potrudijo da bi razumeli.
Ti ljudje ne potrebujejo kritike in usmiljenja, oni potrebujejo nekoga z močnim karakterjem, ki bi jim bil pripravljen dopovedat, da to ni način in da bi jih vodil skozi celotno okrevanje. Nasveti, kot npr.:"Pejt jest!!!" so nesmiselni in primitivni.
Življenje je kruto, in če se vi lahko spoprimete z njim, še ne pomeni, da se ostali lahko. Vedno obstaja v populaciji šibki člen, ki enkart popusti in se težko potem spet postavi na lastne noge.
Posted 18 February 2007 - 10:24 PM
Ja sam eni enostavno ne zmorejo vsega pritiska. Nimajo vsi močnega karakterja in se pod težo skrbi enostavno zlomijo.
Sej to je PREDVIDEVAM hotla rečt luminelle s tisto izjavo, da si to bolezen sami/e nakopljejo. Za svoja dejanja odgovarjamo samo mi sami. Če sem si pa narobe razlagala, potem pa pardon.
In moral bi se zavedat, da vsako naše dejanje vpliva na nekoga drugega...
Posted 18 February 2007 - 10:46 PM
Sam zmotlo me je mišljenje, ki sm ga razumela, kot v smislu, da ne obstajajo šibki ljudje, ki pa za razliko od nekaterih (npr. nje) to prebrodijo na način, ki sm ga že opisala. Mora dopustit možnost, da niso vsi "tako kot ona" močni, ker to je potem zatiskanje oči pred resnico.
the end
Posted 18 February 2007 - 10:51 PM

ananas dopuscam da so tudi sibki ljudje in se zlomijo.Tako se pride do te bolezni,depresije in se veliko drugih.. ampak da se ne poskusas pobrat ali da se noces pobrat pa mi je mimo

Posted 18 February 2007 - 11:01 PM
Posted 18 February 2007 - 11:02 PM
Veliko.
Posted 18 February 2007 - 11:04 PM
S tem se popolnoma strinjam! To je zame sociološčo psihološka zadeva, in sicer na eni stranji se strinjam Z Luminelle da se ti ljudje morajo naučiti sprejeti pomoč (in jo tudi hoteti), po drugi strani pa seveda opozarjam, da je pri anoreksiji popačena samopodoba človeka, in reči takemu človeku na nonšalanten nači, kako ej daj malo več jej in se pozdravi, je malo podobno kot reči npr. shizofreniku ej daj stari, bodi normalen.
Seveda je to vse samo MOJE mnenje.
Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.
Posted 19 February 2007 - 07:44 AM
Pa daleč od tega, da sem karakterno šibka, ravno obratno. Ne poznam večjega perfekcionista od sebe.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 February 2007 - 11:52 AM
Mal drugače misli, ja ... Da naj se sramujem svoje anoreksije, ker s tem v prvi vrsti škodujem ljudem okol sebe. Tut prav.

Sicer pa ne vem, kaj ma tisti, ki tega ni doživel sam (al pa vsaj kaj strokovnega o tem prebral), za govorit o takih stvareh.
In ja, zmenjene smo, ti je le potegnilo.

In kaj si ti doživela, povej mal, mogoč bom spremenila mnenje. Vse tako osebno jemlješ, pomoje res kaj hudega. Res ne vem kaj si doživela, neki sem pregledovala temo nataj, pa se mi ni dalo tega brat, raje kaj strokovnega preberem.
Pa ne mi prosim o tem komu je potegnilo ali ne. Do sedaj ti je vsak moj post potegnil nekam drugam, kot bi mogel.
Kaj se neki pizdiš skos. Leave me alone. Sam sodelujem na tem forumu. ne rabim za vsakim svojim postom tvoje ime zagledat.
Posted 19 February 2007 - 03:34 PM

Če si smem dovolit vprašanje, kako lahko karakterno močna oseba, brez kakih posebnih težav, ''pristane'' v anoreksiji?? Jaz si to tako razlagam - karakterno močna oseba najde načine, da se spopade s svojimi problemi, vključno z anoreksijo in začne delat na tem, da ima oseba nadzor nad anoreksijo in ne anoreksija nad osebo.
Čist nič več mi ni jasno

Posted 19 February 2007 - 03:35 PM

Če te zanima, beri. Lahko samo povem, da sem mela na koncu OŠ skor še enkrat tok kg, kot zdaj. Froci pa veš, kakšni so.
Sicer ti pa nisem težila za brezzveze, ampak ker si za luminellino izjavo (o tem, koga naj bo sram) rekla, da je samo mal drugačno mnenje. Seveda.
inchika - karakterno močna oseba z anoreksijo bo še tok bolj perfekcionistična, kot šibka. In če se nočeš pozdravit, se ne boš. Nima nič opravit s karakterjem.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 February 2007 - 04:18 PM
jina moje misljenje ni niti tako napacno ce bi se zamislila...razmislila.. ali vsaj pomislila kaj sem jaz napisala:)ce si jaki perfekcionist brez nekih problemov,mi ni jasno zakaj si jih sama povzrocas.
inchika

b_s do it my way -

Posted 19 February 2007 - 04:39 PM
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 19 February 2007 - 04:58 PM
Posted 19 February 2007 - 04:58 PM
to se tudi jaz sprašujem???
mislim, da ne bom nikoli razumela osebe, katere se podajo v anoreksijo, v bulimijo

Odgovor je dosti preveč kompleksen, da bi se ga dalo razložit kar tu, na forumu. Najbolje se ga da razumet, če daš težavo sam skozi in jo seveda s strokovno pomočjo poskušaš utemeljit in razložit. Korenine problema segajo zelo globoko. Tam je treba iskat. Anoreksija, bulimija, prenažiranje, fiksanje, karkoli, so le pokazatelj - vrh ledene gore.
Sama sebi se zdim smešna, ko take veleumne poste pišem

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 19 February 2007 - 05:15 PM
Sej se ne podajo v to. To zveni, kot bi se odločile: jst bi pa rada mela anoreksijo / bulimijo...
(jina)inchika - karakterno močna oseba z anoreksijo bo še tok bolj perfekcionistična, kot šibka. In če se nočeš pozdravit, se ne boš. Nima nič opravit s karakterjem.
- to je zame odlocno in ce se nekatere odlocijo da si ne bodo pustile pomagat se same odlocijo da bodo imeli anoreksijo in celo kaj hujsega.Saj vedo kaj delajo,vedo posledice.
Posted 19 February 2007 - 05:35 PM

ja, punca se eno jutro zbudi in si reče : Danes pa ne bom nič jedla, hočem bit suha in HOČEM anoreksijo. Prosim te lepo. Punce v takem stanju sploh slišat ne dajo, da imajo anoreksijo.. Vsi okrog nje to vedo, ampak ona je sama sebi všeč oz. si ni všeč in poskuša shujšat še bolj in vedno je "debela".
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users