Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1253 replies to this topic

#701 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 12 January 2021 - 10:38 AM

Kaj pa vem... Recimo temu, da že dolgo varčujeva za ta namen. Meni uspe našparati cca 10-12k na leto, nekaj imam v delnicah, on ima tudi nekaj našparanega pa precej v delnicah... Od mojih dobiva cca 20% ocenjenega vložka za hišo... Pa se bo pokrilo....

Plus, da ne greva v klasično gradnjo in iščeva načine gradnje, kjer v eni potezi pokriješ več faz (npr. SIP panele namesto klasičnega cegla) - s tem tudi zmanjšaš število delovnih ur, kar pomeni, da ne rabiš toliko plačati za delavce itd. Večina denarja za gradnjo ne gre za material ampak za delo....tega se misliva v največji možni meri losat. Plus, da bova naredila stvari sama kolikor bo le možno.

• 0

#702 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 12 January 2021 - 10:39 AM

Kdaj sta pa stanovanje kupila?
10k privarčevanega na leto je pa tudi noro, meni nepredstavljivo... Očitno smo reveži al kaj, haha :)
  • 0

#703 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 12 January 2021 - 10:42 AM

Stanovanje sem jaz dobila (recimo temu dota).

Drugače pa si mi ne privoščimo dosti. Stvari, ki se ljudem zdijo OK cene, se meni zdijo drage. Škrtica sem :lol: Recimo za apartma za morje sem pripravljena plačat 60€ na noč (in sem ga dobila - prenovljen apartma, 100m od morja), nekaterim se pa 100€ zdi že OK. za obleke tudi zelo malo zapravim...50€ za kavbojke, ki jih nosim nekaj let, se mi zdi veliko... Verjetno je res, kar pravijo: kamen na kamen - palača.

V drugi temi sem pa tudi že pisala, da precej zelenjave, sadja, jajc in mesa dobimo domačega, kar prav tako ogromno pomeni za budget.

• 0

#704 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 12 January 2021 - 10:48 AM

Malo pazite s to besedo revež, prosim...

• 0

#705 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 12 January 2021 - 12:02 PM

Zadnji del debate bi lahko tudi prestavili v "varčevanje"... 

• 0

#706 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 12 January 2021 - 12:18 PM

Tasika,nimas krame? Zunaj hise bi imel S neko delavnico,kamor bi pospravili tudi kolesa in podobno, brez tega bi imeli verjetno neko varianto vrtne lope. Pa noter v hisi bo neke vrste kabinet,kjer bo audio oprema in cez leta mogoce najina spalnica, v kolikor bi katera od punc zelela ostat doma,je moj plan tak,da vecina zgornjega nadstropja dopusca podiranje/premikanje sten. Vem koliko bi recimo meni pomenilo,ce bi bili urejeni odnosi in bi lahkk kako leto vec ostala doma,ne da placujeva najemnino za stanovanje ki sva ga ravno tako mogla v celoti opremit. Mogoce mi tudi zato niso vsec tipski tlorisi...
  • 0

#707 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 12 January 2021 - 02:54 PM

^^
Starša na Barju imata tako rešeno glede kleti. Hiša je brez kleti, poleg hiše je lesena “lopa”, ki delno služi za garažo (odprti nadstrešek), zaprti del pa za delavnico, kolesa ipd..

Baah, jaz sem utrujena že, ko samo berem o načrtovanju gradnje. : ))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#708 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 12 January 2021 - 02:59 PM

^ Enako, Planet. Sploh dokler je otrok majhen, si ne predstavljam iti v to. 

Mi tudi nimamo kleti. Dolgo je imel mož delavnico v garaži, zdaj jo ima pa kar v hiši, saj je dovolj prostora. Pa tuša nisva uporabila še niti enkrat v skoraj 5 letih, vsi imamo raje banjo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#709 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 12 January 2021 - 03:01 PM

Vi2 se vsak dan kopata al kaj?

• 0

#710 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 12 January 2021 - 03:04 PM

Misliš kopel? To redko, vsi se tuširamo v banji, jaz sem tako navajena že celo življenje. Nepraktično mi je stat pod tušem, sploh pa za pranje las (in britje). 

• 0

― V. Van Gogh

#711 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 12 January 2021 - 03:04 PM

Moja dva sta v garaži pred par leti uredila mini WC z umivalnikom, potem sta se odločila še za tuš kabino, ki pa ne vem, če jo je kdo kdaj uporabil, haha :) poleg je še kuhinja in smo se že hecali, da bosta počasi se eno spalnico uredila, ker sta od pomladi do jeseni res največ zunaj.
Pri nas se v garaži brusi, vrta, vari, pili... Celo delavnico ima, skratka.
  • 0

#712 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 12 January 2021 - 03:08 PM

Misliš kopel? To redko, vsi se tuširamo v banji, jaz sem tako navajena že celo življenje. Nepraktično mi je stat pod tušem, sploh pa za pranje las. 

Aja, tako. Pri mojih starših imamo banjo, v kateri se tušira mama, in tuškabino, v kateri se tuširata ata in brat. In mi2, če tam prespimo.

• 0

#713 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 12 January 2021 - 03:11 PM

Moj tudi, celo premoženje je že dal za to orodje. :glare: Pa naj, če ga veseli, ampak splača se pa glede na pomanjkanje prostega časa v zadnjih letih ne, kljub temu da nama skoraj nikoli ni treba mojstrov klicat. Meni res ni blizu zmetat za hobi na tisoče €.

• 0

― V. Van Gogh

#714 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 12 January 2021 - 03:29 PM

Misliš kopel? To redko, vsi se tuširamo v banji, jaz sem tako navajena že celo življenje. Nepraktično mi je stat pod tušem, sploh pa za pranje las (in britje). 

Jaaa, enako! Ali pa, če kaj perem na roke, namakam. Jaz ful pogrešam banjo, mi je žal nimamo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#715 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 12 January 2021 - 04:34 PM

Jaz tudi ne bom imela banje, ker se bo samo cote prek metalo. Trenutno je aktualna zgolj pri tamalih, čez par let pa se nobena ne bo hotela kopat več in je potrata prostora. Mi imamo planirano večjo tuš kabino v katero bi rada umestila klop oblečeno v keramiko, tako se lahko not vsedeš in jo delno uporabiš še za odlaganje kozmetike. Tako kot pravite je fajn pri britju in na stara leta ali ob kakšni poškodbi. Bomo pa nujno imeli še bide in dva umivalnika, ker pač smo 3 punce in ločen dnevni wc za goste in mojega, ki si res vzame čas za dvojko z mobitelom v roki.
  • 0

#716 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 12 July 2021 - 12:04 PM

https://www.rtvslo.s...jubljani/585611

Ze iz pisanje se cuti, kako je naduvan.
  • 0

― V. Van Gogh

#717 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 12 July 2021 - 12:10 PM

Se malo bolj kot Plut,ki je AP povedal kako nima pojma o tem kako naj bi njena hisa zgledala in kaj zeli 😆. Ampak je to prav prodajna strategija nase generacije se mi zdi... Na to temo lahko napisem 5 strani ot.

Nas projektant nam ne poslal tlorise in so mi fantasticni, kar se tice tega da ga stalno cakamo zaradi nekih nepredvidenih dogodkov pa nimam besed. Ne vem,a imamo res mi tako smolo al se tipsonu res stalno neke situacije dogajajo ( smrt oceta, napad zolcnih kamnov,smrt druzinskega prijatelja,...)
  • 0

#718 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 12 July 2021 - 12:41 PM

Je res, mu dam pa prav, da je država odgovorna za zagotavljanje bolj dostopnih stanovanj. Oni so le eni od akterjev na premalo reguliranem trgu...

Ljubljano pa pospešeno uničujejo, v enem od komentarjev je dobro napisano, da ni več urbanizma, ampak samo še cash.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#719 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 12 July 2021 - 12:43 PM

Se malo bolj kot Plut,ki je AP povedal kako nima pojma o tem kako naj bi njena hisa zgledala in kaj zeli .

Haha ja, no....če koga zanima, lahko prilepim njegovo litanijo semkaj :lol:

• 0

#720 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 July 2021 - 01:55 PM

Ja, AP in ora, povejta kaj več. :)
  • 0