Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#701 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 March 2008 - 06:52 PM

Alverde ima nek gel za umivanje. Nežen. Sem ga imela (mislim, da so morske alge). Scheller je tudi naraven. Njegovi so vsi geli dobri.
Pri Laveri sem sprobala Basis gel (brez dodatkov - dišav, konzervansov ter barvil).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#702 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 20 March 2008 - 09:13 PM

Mah Scheller je res vredu ja ampak sem ga nekaj časa zlo dolgo uporabljala pa bi rada nekaj novega. smile.gif

Lahko katerega od teh (Alverde ali pa Lavero) za telo uporabljam ? smile.gif Kateri bi bi bil bolj primeren ?
  • 0
Memento mori.

#703 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 March 2008 - 08:11 AM

Po želji. Oba sta kvalitetna. Alverde je cenejši.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#704 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 22 March 2008 - 04:01 PM

Hvala! Zdaj pa bi vprašala še za kremo/serum... Zdaj sem nekaj časa mela zdravniške kreme, se pravi bolj gele ala Differin. Zdaj ko pa se bliža sonce ne bom tko "hardcore" ampak bom uporabljala bolj nežne proizvode. Svoje delo proti mozoljem itak napravi sonce. Mozolji so mi sedaj v večini izginili in po obrazu in po hrbtu. Ostalo pa je ogromno ogrcev, flekov in brazgotinic tu in tam.

Nameravala sem uporabljati eno izmed naravnih olj:

QUOTE(nutella` @ 19. 3. 2008 - 21:54) View Post

Za nečistno mastno kožo: jojobino, orehovo, šipkovo ali lešnikovo? smile.gif

Lešnik:
Lešnikovo olje (Corylus avellana) pomaga nahraniti kožo in je najbolj primeren za kombinirano in mastno kožo. Zaradi visoke cene ga uporabljamo predvsem za nego obraza, oziroma razredčenega z drugimi olji. Priporočljivo ga je hraniti v hladilniku. Vsebuje naravni UV zaščitni faktor. Pridobivajo ga iz lešnikovih jedrc.

Jojoba:
Jojoba olje (Simmondsia chinensis) Naravni tekoči vosek, bogat z vitaminom E. Učinkuje mehčalno in je zelo primerno za problematično aknasto kožo, ter v kombinaciji z drugimi olji za masažo telesa. Visoko hranljiva maščobna olja, ki jih vsebuje jojoba, kože ne iritirajo in ne povzročajo alergij. Vplivajo na zaviranje nastanka gub, uravnavajo vlažnost kože, ohranjajo elastičnost in prožnost kože. Zaradi svojih lastnosti je jojoba olje zelo uporabno in primerno za vse tipe kože, posebno občutljivo in problematično kožo.Jojobino olje, katerega struktura je podobna naravnemu kolagenu v koži, poleg tega pa vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Olje se lahko ohrani zelo dolgo, tudi po nekaj let, ne da bi spremenilo strukturo.

Oreh:
Orehovo olje (Junglans regia) Hranilno olje bogato z vitamini in GLA kislinami. Vsebuje naravni UV zaščitni faktor. Orehovo olje blagodejno vpliva na suho kožo, zdravi luskaste ekceme, akne, lišaje in druge kožne bolezni. Primerno za nego obraza in telesa, samostojno ali v kombinaciji z drugimi olji.

Šipek:
Olje šipkovih semen (Rosa Rubiginosa) je bogato olje z vitamini, posebno z vitaminom C. Pospešuje regeneracijo celic, zato je primerno za ljudi z razširjenimi porami, znojnicami ter aknami. Primerno za občutljivo in mastno kožo, za poškodovano kožo - opekline, krčne žile. Običajno se meša z drugimi olji v 15% koncentraciji.

Ampak, nevem dobila sem občutek (ko sem brala komentarje), da je olje vseeno le olje in da ni primerno za mastno kožo. Nevem no, kaj meniš ti?

Na ene tri dni pa bi si vseeno mazala z Avene CK, da počasi odpravim te fleke in to. Pa tudi za morebitne mozolje je vredu a ne?
  • 0
Memento mori.

#705 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 March 2008 - 08:12 AM

Pri mastni koži ne bi uporabljala olj. Ker bo vse še slabše.
Raje kakšen lahek gel, ki pa mora imeti UV zaščito. Sploh za poletje in kadar uporabljaš kisline.
Sam gel je Alverde aloje vera. Nima pa UV zaščite.
To boš pa morala malo pogledati po forumu, na pamet namreč ne vem, katere bi bile kvalitetne kreme z UV zaščito in AOK.
  • 0

#706 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 23 March 2008 - 12:56 PM

QUOTE(sonchika @ 23. 3. 2008 - 8:12) View Post

Pri mastni koži ne bi uporabljala olj. Ker bo vse še slabše.
Raje kakšen lahek gel, ki pa mora imeti UV zaščito. Sploh za poletje in kadar uporabljaš kisline.
Sam gel je Alverde aloje vera. Nima pa UV zaščite.
To boš pa morala malo pogledati po forumu, na pamet namreč ne vem, katere bi bile kvalitetne kreme z UV zaščito in AOK.

Kaj to se nanaša na tisti gel za umivanje ki si ga v prejšnem postu omenla al na kako kremo?

No odločam se med to ta prvo:

http://www2.cudovita...h...3&hl=Aubrey

in tem serumom:

http://www2.cudovita...h...8&hl=Aubrey

• 0
Memento mori.

#707 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 23 March 2008 - 02:40 PM

Aloje gel je bolj lahka krema za obraz. In ni čistilo.

Krema ima UV zaščito in bi bila kvalitetna, če PABA filter ne bi bil fotokarcinogen. Ni najbolj zdrav, torej. Tu so udarili čisto mimo pri Aubreyu.
Drugi serum pa nima UV zaščite, je precej drag, ampak je kvaliteten.
  • 0

#708 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 26 March 2008 - 07:46 PM

Verjetno ste že kdaj odgovoril na to vprašanje sam je res tok strani napisanih, da težko najdem. Torej, zanima me katera nočna krema bi bla dobra za mešano kožo?
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#709 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 March 2008 - 07:41 AM

Enaka kot podnevi. Ponoči lahko kombiniraš kakšne kisline, če jih že potrebuješ. (ponoči seveda ne boš mazala kreme z UV zaščito)
  • 0

#710 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17590 posts

Posted 27 March 2008 - 04:29 PM

Ni nekega "pravila" kdaj se uporablja kakšno kremo, važno je dvoje: da razna zdravila in izdelke s kislinami se nanaša samo zvečer, UV zaščito pa samo podnevi. Nasploh mi je to deljenje krem na dnevne in nočne bedarija, v večini primerov je samo marketinška poteza, da znamka zasluži več. Pogosto se izkaže, da dnevna krema sploh nima filtrov ali pa jih ima premalo, nočna pa je le malo mastnejša (zakaj tako, res ne vem, saj koža ponoči ni drugačna kot čez dan.) Običajno vlažilno/hranilno kremo brez kisliv in UV zaščite pa se lahko uporabi glih kadarkoli. wink.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#711 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 27 March 2008 - 07:17 PM

Hvala obema! smile.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#712 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 March 2008 - 08:48 PM

Najboljša nočna krema je Diferin wub.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#713 jolie32159

jolie32159

sramežljivec

• Člani
  • 2 posts

Posted 02 April 2008 - 09:29 PM

(Matilda: Ni nekega "pravila" kdaj se uporablja kakšno kremo, važno je dvoje: da razna zdravila in izdelke s kislinami se nanaša samo zvečer, UV zaščito pa samo podnevi. Nasploh mi je to deljenje krem na dnevne in nočne bedarija, v večini primerov je samo marketinška poteza, da znamka zasluži več. Pogosto se izkaže, da dnevna krema sploh nima filtrov ali pa jih ima premalo, nočna pa je le malo mastnejša (zakaj tako, res ne vem, saj koža ponoči ni drugačna kot čez dan.) Običajno vlažilno/hranilno kremo brez kisliv in UV zaščite pa se lahko uporabi glih kadarkoli. )

To ne drzi! Deljenje krem na nocne dnevne ni bedarija. Primer: ko zjutraj vstanes si namazes in vtres v kozo jutranjo kremo, ki naj bi vsebovala(ne vsebujejo vse) snovi ki bi kozo "pripravile" na proste radikale v zraku. Vecerna krema pa pripravi kozo na pocitek in jo navlazi,... potem 24-ur krema zagotavlja vlazno kozo skozi casovno obdobje 6:00 do 20:00.

meni osebno najboljsa nega za obraz je Nahrin oz. swiss form
  • 0

#714 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 April 2008 - 04:10 PM

Spet jaz. smile.gif

No pač, po tem ko sm prebrala nekaj člankov o nevarnih kozmetičnih sestavinah v teh kemičnih zadevah se tudi sama zmeraj bolj usmerjam k 100% naravni kozmetiki tko da sm na tem da na novo sestavim mojo nego obraza (kompletno).

Za čistilni gel je itak najmanjši problem, bom uzela kr od Alverde (sonchika zgoraj napisala).

Zdaj počasi bom začela z zeleno glino (Akamuti). Dvakrat na teden. In tiste večere ko si jo bom napackala na obraz si nebom namazala z kremo ampak sem mislila da bi kupila hidrolat kamilice (Akamuti), ampak sem kasneje razmišljala da bi si to lahko pripravila sama in bi bila enaka finta. Mam prau?

No druače pa razmišljam da bi kupila antibakterijsko kremico z Sivko in Čajevcem (Akamuti), samo na problematične predele. Pred tem pa namesto tonika kamilice (zdaj odvisno na odg. nevem ali homemade ali akamuti).

Zdaj pa največji problem: dnevna krema. sad.gif

Res rabim POMOČ!

Katero mi priporočate? SEA BUCKTHORN, BLUE GREEN ALGAE MOISTURIZER SPF 15 (Aubrey). Aja okol teh PABA filtrou. Pomojm če ma firma certifikat nebi mogla met notri strupenih in verjamem da je to vitamin B. Mogoče Fair &Lovely če bi jo kje dobila ... No pa še kakšen predlog?

In nasploh če je ostala nega vredu. smile.gif
  • 0
Memento mori.

#715 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 07 April 2008 - 11:51 AM

Po želji. Jaz bi izbrala Sea Buckthorn. Kjer sem v dilemi, ali je kaj škodljivo ali ne, izberem preverjeno. Ti pa kakor želiš.
  • 0

#716 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 07 April 2008 - 01:33 PM

Hvala. tongue.gif

Zanima me še, če poznate kakšen dober naraven piling? Pa da ni prenežen. smile.gif
  • 0
Memento mori.

#717 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 07 April 2008 - 01:37 PM

Alverde marelica je edini ki mi pade na pamet.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#718 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 07 April 2008 - 01:40 PM

Mogoče Alverde marelični piling? Kar se pa kreme tiče, imela sem že tester od Sea Buckthorn kreme in mi je fenomenalna. Sicer zelo tekoča, kar mene ne moti, hitro se vpije, vonja se pa hitro navadiš, diši pa po kumaricah. Samo ful je predraga zame.
  • 0

#719 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 07 April 2008 - 02:32 PM

U super piling je zihr poceni. smile.gif Hvala!

Goddess, js sm se odločla za tisto Blue Green Algea, ker se bližajo sončni dnevi in rabim eno z zaščito. Ko pa mi tiste zmanjka pa bom vzela tole Sea something, ker pozimi ne rabim zaščite. tongue.gif

Ampak glede na količino (118ml) je cena kar zmerna, se mi zdi. Glede na to da se kremice kupujejo v 5o/6o ml posodici pa so okoli 1o €, a ne. Meni se zdi drag Vegacoll serum nočni. Stane 27€ količinsko pa 30ml rolleyes.gif .
  • 0
Memento mori.

#720 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 07 April 2008 - 02:44 PM

Ja, piling je okoli 2€. Ful je fajn, pa dolgo ga imaš. smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic