Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#701 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 15 June 2020 - 10:37 AM

Jaz sem danes malo poklicala naokoli za izdelavo stropov v mansardi in se zmenila s prvim, da pride jutri pogledat stanje in pripravi ponudbo.
Res nimam pojma, koliko znese ta strošek.
  • 0

#702 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 15 June 2020 - 11:03 AM

Knauf? Pri nas je bilo na surovo streho okoli 5000 za 110m2. Izolacija, nosilci in knauf.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#703 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 15 June 2020 - 11:05 AM

Ja. Točno tako cifro sem že slišala za celotno mansardo. Lahko da bomo tud mi izdelali komplet, we'll see.
  • 0

#704 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 15 June 2020 - 11:24 AM

Podgana to je sam material ali z delom?

• 0

#705 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 15 June 2020 - 11:30 AM

Vse. Imamo pa dvignjene strope, ce to kaj spremeni. Torej do vrha, brez podstresja.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#706 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 15 June 2020 - 11:39 AM

Ja tako bi šlo skozi ja. 5000€ se mi je zdelo preveč za sam material. Jaz bi tudi imela odprte strope vse do slemena, pa moj noče :) Rad bi vse sam delal in je težje to naredit brez pomoči, no pa še prezračevanje in centralno klimo moramo nekam skrit.

• 0

#707 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24735 posts

Posted 16 June 2020 - 10:48 AM

jaz sem pa poslala povpraševanje za komarnike in ker bi imela med drugim dva "plise" komarnika, da se lahko odpira/zapira, so mi dali ponudbo za 700 eur :shock:

Očitno bom kupila tisto it "Top Shopa" z magnetki na sredini, da se samo zapira :ph34r:  Stane 10 eur. Ostalo pa bom nalepila ježke in mrežo čez. Bolje bo, kot nič.

Ne da se mi več celo premoženje vlagat v to stanovanje.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#708 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 16 June 2020 - 10:51 AM

Midva sva tudi razmisljala, pa tudu ne vem, ce bova dala. Bolj bi nam prav zaradi muh kot komarjev prisli..

Ne veva, koliko casa bova se tukaj, potem nama je pa kar smotano po nekaj tisoc vlagati..
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#709 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 16 June 2020 - 11:24 AM

A plise so rolo? Da si jih das samo na strateska okna pa ne pride v postev? Jaz jih imam samo v spalnicah in kopalnici pa jih celo sezono nic ne dvigamo.
  • 0

Tumblr

#710 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17680 posts

Posted 16 June 2020 - 11:37 AM

Mi smo tudi tako naredili. Kupili smo pa mrežo v Merkurju.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#711 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 16 June 2020 - 12:51 PM

Men je komarnik zlata vreden. Posebej ta drsni, ki se odpre kot drsna vrata in spravi v stransko kaseto, ga imamo na panoramskem oknu. Ma zakon res. 

• 0

#712 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 16 June 2020 - 01:15 PM

A plise so rolo? Da si jih das samo na strateska okna pa ne pride v postev? Jaz jih imam samo v spalnicah in kopalnici pa jih celo sezono nic ne dvigamo.

Ni, drug sistem je. So pa isto žlebovi ob straneh.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#713 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24735 posts

Posted 16 June 2020 - 01:19 PM

saj plise je mišljen samo za eno okno in ena balkonska vrata, kjer ven in not lezemo (pa vsak pride 225 eur).

Na vse ostale bi šli fiksni.

Res bom za enkrat naročila tiste magnetke za okno in vrata. Na ostale pa bodo šli ježki in mreža čez. Okoli hiše je polno vsega (velik zelenjavni vrt in še veliko sadnjih dreves) in notri imamo od muh, os, pajkov, komarjev, mušic ...

• 0

Put A Kilt On It!

#714 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 16 June 2020 - 01:20 PM

Pa si samo na en naslov poslala povpraševanje? 

• 0

#715 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26022 posts

Posted 16 June 2020 - 01:25 PM

Če se okna odpirajo na not, je itak ful enostavno rešit z jezkom. Moja dva sva zdaj naročila za strešna okna dva sistema, naju časa montaža ob povratku.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#716 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24735 posts

Posted 16 June 2020 - 01:32 PM

ja, sem potrebovala samo okvirno, da vidim, koliko bi okvirno prišlo (res nisem imela sploh občutka). Pripravljena sem bila plačat cca 200 eur za  vse. V Merkurju bom celo zadevo kupila za manj kot 100 eur. Ne bodo tako kvalitetni, ampak vsak kakšno leto ali dve bodo držali vsaj del mrčesa zunaj

• 0

Put A Kilt On It!

#717 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 16 June 2020 - 01:34 PM

No, midva sva pred 10 leti dala za ta rolo 300 €. cca 4 kvadratne metre. 

• 0

#718 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17084 posts

Posted 16 June 2020 - 01:41 PM

Kami, lahko mamo vprašam za en kontakt, nam bo zdaj en na morju za rolete in komarnike (ki se potegnejo dol) z delom vred kasiral 500€. Nisem pa ziher a je to bila kaka posebna cena, ker bo tudi rolete delal. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#719 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 21 June 2020 - 11:50 AM

Ta teden sta dva mojstra prišla pogledat naš mansardo in prvi je poslal ponudbo, ki nama je precej všeč, sva dejansko pričakovala višjo ceno. Za slabih 100 m2 (to je pač površina, ki bo izdelana, ne velikost stanovanja) nanese 3.200€. Imamo pa nekaj izolacije še sami doma, tako da mislim, da je upošteval polovico izolacije, ker ne vemo točno, koliko je je. Lahmo, da bo tudi dovolj.
  • 0

#720 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 05 July 2020 - 11:33 AM

Podgana vi ste v mansardnem stanovanje ne? Kako ste uredili dostop? Imate notranje al zunanje stopnisce? In ce imate slucajno zunanje al je betonirano al zelezna konstrukcija? Mi se zdaj odlocamo o vhodu in nimam najbolj predstave kako bi vse izgledalo in kaj bi bilo najbolj prakticno in po zmerni ceni.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users