Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#701 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 April 2012 - 08:41 PM

ČE bi mel kej možganov v glavi, bi skenslal te nesmiselne "posegamo v socialo ljudi" ukrepe, dvignil davek za 5 postov, problem rešen.
Kdor več troši, tudi več davkov plačuje, pa je.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#702 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 03 April 2012 - 08:58 PM

To je bil zame najneumnejši Jankovićev predlog.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#703 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 03 April 2012 - 10:54 PM

Aja, pa ko je ravno toliko govora o varčevanju in istočasno še o porabi energije. Jaz bi res dala odlok/zakon al kar koli je že potrebno, da se vse razsvetljene stavbe po npr 23. uri ugasnejo. Tako da večina ljudi vidi zgradbe tudi ponoči in razsvetljene, ne pa da celo noč gorijo za brez veze, ko itak velika večina spi.

Tudi meni je to velika bedarija, trgovine cele dneve in noči razsvetljene.

Se strinjam, da je varčevanje na račun zdravja ljudi res nekaj tazadnjega. Sem strogo proti varčevalnim posegom v zdravstvo, zdravstveno zavarovanje. Tudi to z vrtci in porodniškimi mi ni všeč. Pa npr ukinitev dodatka za upokojence, ki imajo nad 600 € penzije, ali koliko že. Ok, če ima nekdo penzijo 1500 ne rečem (sploh ne vem, koliko so najvišje pokojnine?). Ali pa skrajšanje prejemanja nadomestila za brezposelnost...ne vem, pa ravno v tem času, ko gre vse v stečaj in je vse več brezposelnih.

Glede tistih 3 predlogov na prejšnji strani pa se jaz z ukinitvijo brezplačnega splava ne strinjam in se strinjam s Kinky, da bi potem ženske začele hodit k nekim napol usposobljenim ljudem in bi bilo samo slabše.
Glede ukinitve brezplačnih kontracepcijskih tablet pa ne vem, jaz jih nikoli nisem jemala in mi ni toliko mar za to. Kvečjemu bi bilo mogoče bolje kot ukiniti, zgolj omejiti, da je zastonj samo za mladostnice. Ne bi pa bilo slabo, če bi se dalo kondome dobiti na recept. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#704 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 03 April 2012 - 11:00 PM

Ok, če ima nekdo penzijo 1500 ne rečem (sploh ne vem, koliko so najvišje pokojnine?).

Max pokojnina je enaka štirikratni minimalni pokojnini, okrog 2200€.
  • 0

After all this time?

Always.

#705 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 April 2012 - 11:02 PM

To je še iz časov, ko so imeli 100 % nadomestilo, če se ne motim. :unsure:
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#706 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 03 April 2012 - 11:03 PM

To smo se učili en teden nazaj, res pa je, da je asistent totalen idiot, tko da ja, možno. :lol:
  • 0

After all this time?

Always.

#707 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 03 April 2012 - 11:21 PM

Aha...saj bi šla preverjat, ampak se mi res ne da. :D Ampak se mi zdi, da ima v glavnem večina upokojencev max do 1000 € pokojnine, zato se ne strinjam z ukinitvijo tistega dodatka.
  • 0

#708 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 April 2012 - 08:52 AM

Večina jih ima tam okoli 500 evrov, babica nima niti 400, tašča še manj. Mama bo imela več,
saj je bila učiteljica.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#709 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 04 April 2012 - 09:40 AM

a res al kaj. Moja ima 550€, pa je bila vseh 35 let čisto navadna delavka za tekočim trakom. Sploh nisem mislila, da ima lahko kdo manj kot to, glede na njeno delavno mesto.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#710 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 April 2012 - 09:43 AM

Ja, tašča je bila veliko let brezposlena, pa ji ne pripada niti 400.
  • 0

#711 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 04 April 2012 - 01:33 PM

Moja mama ima približno 450 €, delala je pa samo od 15. do 29. ali 30. leta, v tovarni, potem pa si je plačevala. Oče pa ima nekje med 850 in 900 €. Je pa šel invalidsko v pokoj in tudi nima nobene izobrazbe, je bil delavec v tovarnah, šofer tovornjakov ipd.
  • 0

#712 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 April 2012 - 01:38 PM

Moja mami ima okoli 550-600€, ne vem točno, bija je tajnica na gzs. Po očiju ji pripada vdovski dodatek, okoli 100€. Od fanta mam ima, kokr vem, pod 400
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#713 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 April 2012 - 03:33 PM

Oče pa ima nekje med 850 in 900 €. Je pa šel invalidsko v pokoj in tudi nima nobene izobrazbe, je bil delavec v tovarnah, šofer tovornjakov ipd.

Kako je pa to možno, da dobi toliko? o.o Upam, da ne drezam preveč, sama si izpostavila očeta, mene bi zanimalo tudi na splošno.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#714 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 04 April 2012 - 03:43 PM

Moja prababica ima 440 eur, brez dneva delovne dobe
Njena hčerka, moja babica, ima 400 eur, s polno delavno dobo kot navadna delavka
Od babice mož, pa ima maksimalno pokojnino možno in je res 2200 eur, tko kot je rekla Nincha.

Zelo lepo je v Dnevnikovem objektivu napisano, kam plujemo s temi varčevalnimi ukrepi. V BREZNO, kjer je s taistimi ukrepi že Portugalska (sem prebrala članek, Frčica). Namesto da bi spodbujali gospodarstvo in delali v PLUS na prihodkovni strani, mislijo rezat tam, kjer je najbolj neumno.

Nič ne rečem, saj zategujmo pas v krizi, ampak ponavadi je tako, če imaš MALO iščeš druge vire prihodkov. Tega pa naša vlada ne počne, oni bi samo zategovali pasove. Opice neumne.

Tale video si poglejte, lep primer PAMETNIH politikov, od katerih bi se naše opice lahko učile.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#715 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 April 2012 - 04:34 PM

http://24ur.com/novi...skega-mesa.html
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#716 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 04 April 2012 - 05:18 PM

Ravno o pokojninah... Ni sicer čisto vaša tema, ampak primerjava pokojnine... Moja babica dobi okoli 200€. Navadna kmečka penzija, ja... Ampak k sreči tudi stroškov nima veliko (nekaj stvari si kupi v trgovini (ampak to bolj malo oz. čedalje manj, ker ji veliko mi in teta prinesemo), plačuje le komunalo, elektriko in na mesec ali dva da pribl. 5€ za mobi kartico; vodovoda pa nima) in živi res skromno oz. bolj skromnega človeka jaz do zdaj res še nisem spoznala. Seveda se takšno življenje (življenje na vasi, vasi :D) ne more primerjat z življenjem v mestu, kjer so stroški res višji, ampak vseeno je to res malo denarja. Zanimivo mi pa je, ker ona res ne čuti nobenega pomanjkanja (v smislu, da bi sama rekla, joj, nič denarja nimam), saj je v življenju res dala skozi take stvari, da so ji materialne stvari zadnja stvar in jo res občudujem. Pa pozna se seveda tudi, da veliko sama pridela.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#717 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 04 April 2012 - 05:25 PM

Oče pa ima nekje med 850 in 900 €. Je pa šel invalidsko v pokoj in tudi nima nobene izobrazbe, je bil delavec v tovarnah, šofer tovornjakov ipd.

Mogoče je tukaj zraven še invalidnina mišljena?
Najvišja penzija, za katero jaz vem, je nekaj malega čez 1.000 € in to baje ravno pokrije položnico za dom ostarelih, v katerem je ta oseba, ampak je dom nadstardanden. Ima pa ta oseba tudi dodatek za invalidnino.
  • 0

#718 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 April 2012 - 05:45 PM

Za 1000€ pa res ni dom nadstandarden, ampak kr lepo "navaden".
  • 0

#719 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 04 April 2012 - 05:54 PM

No, za tega vem, da je nadstardanden (ora bo vedela, o katerem govorim), je pa tako, da ta oseba ne potrebuje negovalke, oz. neke dodatne oskrbe.

• 0

#720 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 April 2012 - 06:04 PM

Aja, potem pa lahko, da so različne cene? V Lj. za tak denar ne dobiš nadstandarda. Ravno danes mi je kolegica pravila, da plačujejo za dedka 1000€, pa nima nobene posebne oskrbe oz. česa takega kar se lahko pojmuje kot nadstandard.
Te cene so res brutalne, pa že tako so te domovi na slabem glasu. Moja babi jim reče hiralnice, enkrat vem da smo se nekaj pogovarjali pa sploh ni rekla dom za ostarele ampak hiralnica, najprej sploh nisem vedela o čem govori. :cry: :lol:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users